torsdag 23 november 2017

Jullunch på högre höjder

Idag har vi haft helt ”underbart” väder åtminstone jämfört med norra och västra Sverige. Här var det nämligen 8,3 grader och det regnade. Japp, det gjorde det. Med andra ord så är all snö borta just nu. Yiipphhiieeeee:-)

Eriks Gondolen
En helt perfekt dag alltså att åka in till stan och Slussen för att delta i den traditionella jullunchen som mitt generösa företag bjuder seniorerna på Eriks Gondolen varje år. Okej då, trerätters lunchen var ”bara” subventionerad, men ändå. Tack företaget:-)

Toast Skagen mot ankbröstfilé


Då jag hade glömt att meddela att jag är allergisk mot räkor trodde jag att jag skulle bli utan förrätt. Jag blev dock otroligt positivt överraskad när jag bara en minut senare serverades en alternativ förrätt i form av ankbröstfilé med blåmögelost, sallad och Caesardressing. Eloge!!!

Utsikt
För att vara helt ärlig så känner jag inte så många av seniorerna som brukar delta i lunchen. Så huvudanledningen att jag ändå går dit är egentligen för att njuta av utsikten från Gondolen. Ni tycker kanske att den inte är så mycket att ha just nu (och sju till åtta år framåt) och speciellt inte i det här vädret, men arbetsskadad som jag är njuter jag för fullt. Jag lovar att inte bli inte sur om ni väljer att hoppa över bilderna;-)

Trots att jag är arbetsskadad och borde förstå, så slutar jag aldrig förvånas över hur logistiken på en sådan gigantisk arbetsplats fungerar. Imponerande!


Bilden är tagen klockan 14:15. Rusningstiden (ut från Stockholm) har redan börjat som ni ser. Pinnarna i bakgrunden är Gröna Lund.

PS. Idag var jag dock speciellt nöjd med mitt bordssällskap. Favokollegan Inger och jag hade massvis att prata om! Stort tack för trevligt sällskap:-) DS.

21 kommentarer:

Ama de casa sa...

Åh så trevligt! Gondolen har en fantastisk utsikt, så jag valde att titta på bilderna. Synd bara att dom mejar ned slussen... Vissa saker borde vara K-märkta för tid och evighet!!!

Jag träffade också ett par jobbarkompisar idag. Skillnaden är kanske att dom fortfarande jobbar och åker tillbaks till Sverige imorgon. Men det var verkligen HUR trevligt som helst!

Ama de casa sa...

Haha! Vi kommenterade precis samtidigt hos varann ser jag nu. Och jag glömde faktiskt kommentera just maten hos dig. Snyggt att fixa fram en alternativ förrätt så snabbt och båda såg otroligt goda ut :-)

nalta norrland sa...

Förrätten ser ju väldans god ut... men glömde Du bort att fota övriga rätter eller fick Du inte mer mat?

Utsikten fascinerar mig, yes :) miljöskadad... här är jag inte så bortskämd med liv å rörelse utanför fönstret :)

Länge sedan jag/vi var till Stockholm.

FREEDOMtravel sa...

Vi är inte det minsta överens om vädret. Men maten är vi överens om! Ser smarrigt ut!

Ditte sa...

Vad trevligt! Gondolen är, i mitt tycke, alltid ett bra val vad gäller både lucng, midddag och bar. Och att bli bjuden av ditt "gamla företag" är både trevligt och generöst. En bra dag med andra ord!
Detta är ju nästan hemma hos mig och jag går någon gång i veckan (när jag är hemma) över från Mosebacke till Gondolen och tar hissen ner (gratis) och följer med spänning all byggnation.
Ibland blir det också lunch på Gondolen (gott och prisvärt) eller ett besök i baren en kväll. Helt oavsett, är det trevligt.
Fint att du snabbt fik alternativ förrätt och det vittnar ju om en krog med känsla för service.
Läckra bilder och roligt att verkligen följa vad som hönder här i Slussenområdet. Ja, du vet jag och Stockholm och gärna Södermalm. ...

Geddfish ♥ sa...

Jag följer bilderna med spänning. Tänker anlända huvudstan inom kort och då promenera, hjälp, till Gamla stan. Det ska nog gå bra. Trots att jag är lantis.
Bjuden på jullunch, jo jag tackar jag, så kul! Och vilken höjdare!
Jag ska också iväg snart med Veteranklubben på mitt jobb och det är subventionerat julbord, och nästan nästgårds. Fina restaurangen Sjökanten på Campingen (vi var där även förra året). Sånt är ju roligt.

Anonym sa...

Gondolen är superduper. Första ggn jag var där, var
1960, mitt första Sverigebesök sen 1951. Gulliga morbror
John bjöd vår familj på lunch där. Flickorna var 4 och 6 år.
Har sen varit dit flera ggr, men inte efter det att dom
började gräva vid Slussen.

Gillar utsiken du visar. Stockholm är alltid imponerande -
väder spelar ingen roll.

Ruth i Virginia

BP sa...

Svar till Ruth:
Kul att du har varit på Gondolen. Du tog troligen Katarinahissen upp. Den är dock "död" sedan några år tillbaka, tyvärr. Håller helt med dig - utsikten är magnifik oavsett väder, och Slussen är mäktig. Det är ju många som ville att Slussen skulle bevaras och kulturmärkas. Det tog 10(!!!) år att få byggnadslov till den "Nya Slussen". Jag är splittrad där, men med tanke på att "vägdelen" där bilarna kör än idag höll/håller på att falla sönder, så fanns det nog inget alternativ, då renovering i stort sett var omöjlig. Det hade liksom gått för långt om man säger så. Men gissa såååååååå många överklaganden det blev...
"We'll see what comes of it in 2025, if we're still alive that is"! ;)

Klimakteriehäxan sa...

Det där såg verkligen gott ut! Apropå din fråga: jag gick ut lite försiktigt för mer än en månad sedan och jämfört med de vidrigheter som nu redovisas utan slut har jag inte mycket att komma med. Men du kan kolla om du vill:
http://klimakteriehaxan.blogspot.se/2017/10/metoo-jag-ocksa.html

Kolonilotta sa...

Maten är verkligen iögonfallande. Till skillnad från utsikten! Men roligt att ha den att jämföra med när allt blir klart...

Så roligt att dom fortsätter med traditionen med jullunch för alla seniorer.
Trevlig helg! :)

Steve sa...

Trevligt att få känna sig betydelsefull även som senior.
Även om oxå jag har uppskattat utsikten från Gondolen så är jag väldigt glad att jag bor där jag bor när jag ser storstadsmyllret.

Anki sa...

Ser underbart gott ut - och vilken fantastisk service att snabbt fixa en annan förrätt till dig!
Jag tittar gärna på bilderna - en fin utsikt även om det var snyggare innan det blev ett stort hål! Jag har åkt Katarinahissen och faktiskt ätit på Gondolen, men det var väldigt länge sen - tror jag var runt 10 år eller något sånt :)

Susanne sa...

Jag har förmånen att få umgås med Inger på Hovet :)

Klimakteriehäxan sa...

Inser att mitt månadsgamla inlägg om #metoo hade du redan läst, och kommenterat! I jämförelse med alla andra vidrigheter som rapporterats har jag bara snuddat vid eländet, så jag tänker inte fördjupa mig mer i egna upplevelser.

Eva Trillian sa...

Hurra för företag som inte glömmer bort sina pensionärer!
Förrätten du fick ser faktiskt godare ut en den med räkor :) du kanske hade dubbel tur där ;)

nalta norrland sa...

Mmums så god mat Du blev bjuden på, rådjur är ju inte alls fel :)

Exakt, precis ;-) jag vet att Du skrev typ i kommentar samma lika jag bloggade om :) och Du har helt rätt :)

Idag då vi var på väg hem, jag följde J när han var i väg till bilverkstan en sväng å sedan hämtade vi hem Elin, så var de där jäkla renarna efter vår väg, typ samma plats som de var när ren-olyckan inträffade.

Typ fem timmar i snösvängen blev det för J igår.

Idag är det alldeles för halt, det kom ju regn igår kväll.

Just nu minus 3 å förhoppningsvis håller kylan i sig, jag vill icke ha några plusgrader före mars.

Paula i pörtet sa...

WOW! Jag borde allt ha fotat min jullunch idag, två frigolitaskar, en med kall mat, tre sillbitar, en laxbit, två ägghalvor, en skiva kalvsylta,två potatisar o två skinkskivor, en skiva leverpastej. En ask med varm mat, köttbullar, prinskorv , en klick jansson. Levererade till loppis där jag jobbade idag. Inte gratis, men inte heller dyrt., Olika faller ödets lotter, konstaterar jag kasst...

Anni sa...

Nog är vi tacksamma för väderomslaget! Älskar regn som sveper bort snöelände på nolltid!
Gillar dina bilder från Slussen också (och på maten!). Det är verkligen spännande att se hur allt fungerar hyfsat under ett så stort bygge på så känslig plats.

Byblixtra sa...

Kul att få se bilderna från bygget av nya slussen. Kan konstatera att den var vackrare förr men ibland går byggnader och annat inte att rädda och då får det bli något nytt. Hoppas bara att det bli bra.

Husbilen-Ellen sa...

Kul se hur det ser ut vid Slussen. Där går det åt logistik på hög nivå! Maten såg riktigt god ut! Ha dé!

Anders W sa...

Gillar din dokumentation från slussen. Tyvärr så klarar jag inte höjden vid Katarina, så jag får nöja mig med att se utsikten med andras kameraögon!