onsdag 15 november 2017

Hur dum får man vara?Klockan och asken den kom i.

Maken har en Casio klocka med massvis med funktioner som han inte använder. För att vara ärlig är klockan så komplicerad att han två gånger per år är tvungen att gå till den lokala urmakaren för att ställa om klockan till sommar- respektive vintertid.

Dåligt samvete
Så skedde även för drygt två veckor sedan, men då fick jag dåligt samvete. Urmakaren som under åren har lagt ned åtskilliga halvtimmar på omställningen tar nämligen aldrig betalt för arbetet. Så jag tänkte tacka honom för den fina servicen genom att köpa en ”vinterklocka”. Valde en efter utseende (så typiskt jag) ur en Casio katalog, något jag inte borde ha gjort.

Handboken

Som ni ser är det en bautastor handbok som följde med klockan när jag hämtade den idag. Instruktionerna är inte på 30 språk, vilket den rimligtvis borde vara med tanke på tjockleken, utan bara på fem. Texten är så liten att jag behöver ett förstoringsglas.

Funktioner
Jodå, klockan med det synnerligen opassande namnet Baby-G (G står för G-Shock) har även den massvis med funktioner som jag inte ens vet vad de är och därför aldrig kommer att använda/behöva. Att läsa den instruktionsboken går över min IQ. Ja, hur dum får man vara – egentligen? Men snygg är den med limegrön rand och allt. Å om ni kollar siffrorna i randen så har den uppenbarligen en funktion också – randen alltså.


14 kommentarer:

Ama de casa sa...

OJ! Komplicerat... 11:15 stämde inte med den analoga tiden heller. Men sen kom jag på att det nog var dagens datum ;-)

Vi har en kompis. Låt oss kalla honom H. Han köpte en klocka som hade automatisk "uppdragning" bara man rörde på sig. Nu gjorde han ju inte det, och klockan stannade. H kom på den PERFEKTA idén! Torktumlaren.

Sagt och gjort. H slängde in klockan i torktumlaren för att ladda upp den.

Om det funkade? Svårt att säga. Kanske, kanske inte. Gick inte att avgöra eftersom visarna hade lossnat när tumlingen var klar :-D

Geddfish ♥ sa...

Jag säger också OJ!
Men man får faktiskt vara hur dum som helst ;) Ett tappert försök.
Klockan såg ju käck ut och om den heter BABY, borde den vara lätt att manövrera.
Kan man sparka fotboll med den? Det står GOAL i övre vänstra hörnet ;)

Skämt åtsido, min tekniska begåvning innefattar inte klockor. Min salig make hade förkärlek för klockor, men när han dog, dog klockorna också. Sant.

Anita Malta sa...

Ojojoj... instämmer bara med övriga ;-) Klockan ser läcker ut men manualen!!! Jisses, den skulle jag slänga direkt, har aldrig haft nytta av manualer eftersom jag aldrig tittar i dem. Min käre make är klock-freak, har ett helt lager, så han skulle säkert läsa den med stor behållning. Eller kanske inte, han kan ta isär en klocka bara för att kolla om han kan plocka ihop den igen. Och det kan han! Haha..

Själva asken var inte direkt exklusiv men fyllde säkert sin funktion :-)
Kram från mig på Malta ❤

Ditte sa...

En superläcker klocka, absolut. Men kanske kan du åf en personlig genomgång av urmakaren. Jag förstår att dtev tar emot att fråga, men ibland får man göra det som är obekvämt.
Jag samlar på klockor och har ett 10-tal som nu är verksamma i livet. Alltså fungerande. Men har inte lärt mig hur alla fungerar. Viktigt är att tiden är den rätta och helst datumet. På min dykarklocka har jag docl lite andra önskemål.
Spännande att få höra fortsättningen...Ser fram emot den.

Susjos sa...

Cool klocka! Å den limegröna randen...kan det vara sekunderna den "limegrönar" fram?!
Jag har en klocka som nu börjar haka upp sig i armbandet, och jag skulle nog vilja ha en ny!
Min man är ett klockfreak, och kan inte gå förbi en klockbutik utan att titta!


SV: Jadu, varför jag jobbar extra har jag varit lite tyst med, vet ju att en del kollegor läser min blogg. Men jag har tankar att gå ner i tid på mitt ordinarie jobb ( nätterna är ju ofta mycket tuffa och börjar tröttna på det), och kanske då kunna jobba lite extra i Täby istället....mycket funderingar har jag...och snart måste jag ta ett beslut....
Kram och godnatt!

Steve sa...

Ur led är tiden.
När min vänsterarm kapsejsade slutade jag bära klocka. Det är 16 år sedan och det har gått bra ändå.

Anki sa...

OJ då ... vilken handbok! Riktigt häftig klocka, men den ser ut att behöva en ingenjör för att förstå :) Äsch ... du lär dig nog!

Olga T sa...

Ha ha 😂!Men varför heter den Baby G???

nalta norrland sa...

Handboken är i klass med bibeln ;-)

Du får ha klockan som ett smycke :)

Anni sa...

Den limegröna randen måste såklart visa om du gått tillräckligt många steg! Ha. Jag kan se framför mig hur du knallar runt för att klockan ska vara så grön som möjligt.
Själv har jag en analog snygging som maken byter batteri i när det behövs och jag ställer om med det där lilla vredet till höger på klockan. Behöver inte ens en instruktionsbok.
Lycka till!

Carita Liljendahl sa...

Nämen himmel! Trodde inte sådana där manualer fanns längre :-)
Leta på nätet, brukar det ju heta då inget finns till pappers mer.

KajsaLisa sa...

G Shock är snygga och tåliga, men jag har exakt samma problem med min vita, struntar i att ställa om den.

Susanne ❤️ sa...

ok den manualen skulle jag inte ens försöka mig på frågar mina barn istället dom verkar lära sig saker direkt ;) fast denna har ingen av oss så jag kan inte fråga dom tyvärr ;) Hoppas att du får den att fungera och mäta steg vad mer är det för funktioner ??? själv fick jag ju en FITBIT med stegräknare hjärtslagg mm mm men jag hittar ny saker hela tiden och nej har inte läst ngt haha bara frågat...
KRAM

Anders W sa...

Handböcker kan man "ta" istället för sömntabletter!!!