onsdag 29 november 2017

Otroligt imponerandeNi kanske har sett Specsavers reklam på tv, ni vet den med katten utan puls, där den närsynta veterinären undersöker en pälsmössa i stället för en katt. Jag tycker reklamfilmen är otroligt rolig. Maken har gått till Specsavers i år och dag (och sparat en massa pengar), medan jag alltid köpt nya glasögon hos en av de stora svenska kedjorna som har betydligt högre priser.

Spontant besök
Idag bestämde jag mig för en spontan synundersökning för en krona (jämfört med 395 kronor hos den svenska optikern) hos Specsavers i Täby Centrum. Tyckte nämligen att jag behövde nya läsglasögon. Fick en återbudstid till klockan 16:15, bara en sådan sak!!!

Undersökning
Undersökningen var nog den mest noggranna jag någonsin genomgått, besöket hos ögonläkaren för några månader sedan inräknat. Tryckmätning, ögonbottenundersökning samt syntest under 30 minuter. Jag var otroligt imponerad kan jag säga, och började förstå varför maken är så förtjust i företaget.

I kassan

Besöket blev inte mindre imponerande när optikerassistenten efter undersökningen berättade att glasögonen inte tillverkas i ett lågprisland i Östeuropa utan i England. Dessutom fick jag en tid att hämta ut mina nya läsglasögon ”så du slipper stå i kö”. Lägg därtill att tjejen hade de coolaste naglarna (hennes egna faktiskt) jag någonsin sett, som jag fick fota gjorde att 596 kronor för totalupplevelsen kändes som en lottovinst:-)

16 kommentarer:

nalta norrland sa...

OMG wow så häftiga naglar,
kunde hon göra något arbete med sånna klor?

Billigt å bra, det låter ju som en 2 i 1 upplevelse :)

Susanne sa...

Jag köpte mina glasögon därifrån senast och var mycket nöjd med service, glasögon och undersökningen.

Geddfish ♥ sa...

Vad härligt, när du träffat "rätt" och blivit så nöjd med fint bemötande!

Min favvooptiker fick de inte behålla, hon fick jobb som ögonsköterska på sjukhuset i Skövde, attraktiv.

Wow, vilka klor på tassarna, där! Såna har min nagelterapeut, men jag kan inte ha så långa, då kan inte jag skriva på dator och mobil. Sen håller de inte i 6 veckor, heller. Därför väljer jag glitter, det är starkare. Men, häftigt, absolut!!!

KajsaLisa sa...

Herregud, det är ju Gothnaglar, grymt häftiga.

Ditte sa...

Genomlyckat alltihop med andra ord.
Reklamen på tv har jag sett och tycker den är riktigt bra. Vi har ännu inte anlitat "Specsavers" men jag kan tänka mig att det kan variera i olika butiker, precis som det mesta. Men din Täbybutik verkar riktigt bra. Tack för tipset!
Jag har här hemma beställt läsglasögon och maken vanliga (han har dem alltid) hos bl.a Synsam och de har i stort sett varit obrukbara. Dock jättedyra. För att inte tala om mina proggressiva. Gick inte att använda- Vi är båda så glada att vi har kvar flera par glasögon från åren i Peking och där var både synundersökning och glasögon i toppklass och till toppenpriser. Så ett nytt gäng glasögon räknar vi med att köpa på oss inför vårens resa. Och uppstår behovet innan så ilar vi till Täby.

Och optikerassistentens naglar är ju värda ett besök i sig. Rena konstverken. Mne jag tror inte hon diskar...

Ama de casa sa...

Jag har bara gått hos Specsavers, så jag har inget att jämföra med. Men jag har också varit jättenöjd. (Kanske därför jag aldrig bytt? ;-) )

Men det svåraste med synundersökning är ändå det där med "Ser du bättre nu än nyss?". Sååå många beslut!

Första gången jag tog beslutet att gå till en optiker var när jag var nära att slå ett långt bröd (i påse) i skallen på min bror på en affär på Stinsen, och i sista sekunden upptäckte jag att det var en vilt främmande människa... Haha! Att vi sen skulle åka till Kenya och kolla på djur gjorde beslutet lättare. Ville gärna se djur som var mindre än elefanter, typ... :-)

Väldans coola naglar! Känner en som har likartade - egna alltså - och är grymt avis. Men dom är nog mest ivägen (surt sa räven... ;-) )

Anonym sa...

Att kolla synen är det viktigaste jag vet.
Tänk er att inte kunna läsa!
Det var genom en grundlig undersökning under mitt årliga besök,
som optikern fann att jag har "gula fläcken" i vänstra ögat.
Skickade mej till en specialist; fick injektioner som saktade
ned förloppet (finns inget bot). Tur nog är högra ögat OK.
Behöver bara förstoringsglasögon som jag köper på Dollarstore.

Naglarna? Gudbevaremig! :)

Ruth i Virginia

Anki sa...

Går också till Specsavers och jag har alltid varit nöjd ... men sanningen att säga är jag trött på den där korkade veterinären i reklamen :)
Jisses vilka klor! Tror inte de passar i svampskogen i alla fall :)

Geddfish ♥ sa...

Jag är helt säker att hon diskar, för det håller klorna till. Men för långa för att jag ska kunna jobba. Sen har det att göra med ens egen nagelkvalitet. Jag har testat och de har lätt gått av en bit. Och inte min grej.

Men, som sagt, jättecoola!!!

Steve sa...

Bra på alla sätt, såna butiksbesök blir man glad av. Det brukar jag oxå bli hos Seger&Seger KlarSynt i Örebro.
Tjejens naglar, riktigt snygga tycker jag.

Biggeros sa...

Wow, vilken syn för ögat må jag säga. Du får alltid till det och spaciga färger på ögat och naglarna. Var det verkligen hennes egna välformade naglar?

Anni sa...

Dagens reklaminlägg! Jag inser att jag också borde gå och kolla synen lite ordentligare. Just nu köper jag vanliga läsglasögon på Flying Tiger för 30:- paret vilket gör att jag kan har att otal liggande på olika platser i huset. Tänk om jag egentligen ska ha en speciell sort och måste hålla reda på dem ... hemska tanke!

Naglarna är fantastiska! Mönstret är säkert något som man borde känna igen, som kommer någonstans ifrån ... hmmm ...

nalta norrland sa...

svar Vanligtvis har jag paprikapulver eller chili i mina äggmuffins men jag ville testa om det blev gott med kardemumma :)

Elin & Christoffer (11 och 12 år gamla) har varit tillsammans sedan början av juni :) men jag skulle nog kalla det "bästa vänner".

Alltså, Du måste testa Fröknäcke, godare än jag trodde.

Ama de casa sa...

Tänkte bara meddela att jag fortfarande är vaken ;-)

Husbilen-Ellen sa...

Det var riktigt häftiga naglar. Jag går också till Specsavers och har varit nöjd med undersökning och glasögon.

Eva Trillian sa...

Efter att i många år gått hos den välkända svenska firman (antagligen samma som du) bytte jag också till firman med den roliga reklamen. Det är svårt att rättfärdiga för sig själv att betala den högre summan när den är så pass mycket högre.
Vilka naglar! Fantastiskt coola - men jag förstår inte hur man kan jobba med sådana!