lördag 11 november 2017

Lördagscitat


Citat: Mirth, and even cheerfulness, when employed as remedies in low spirits, are like hot water to a frozen limb.

Källa: Benjamin Rush

Hade inte sett en varmvattenflaska på minst 40 år. Men Lidl fräschade upp mitt minne. Å åtgången på flaskorna verkade ha varit strålande. Den här varmvattenflaskan var nämligen den enda som var kvar. Å nej, ja köpte den inte;-)

Citat: Alla är genier. Men om du bedömer en fisk utifrån dennes förmåga att klättra i träd, så kommer den att leva hela sitt liv i tron om att den är dum.

Källa: Albert Einstein

Den här fisken klättrade inte i träd, för den var död. Men h*n är dum ändå. Kolla vad h*n försöka göra;-)

PS. Idag bjuder jag på två citat bara för att jag kan;-) Anledningen är att jag tog två riktigt roliga bilder i veckan som jag tycker förtjänar att publiceras. Måste dock medge att det inte var lätt att hitta någotsånär passande citat;-) DS.

Det är Marie i Skrifvarstugan som har uppfunnit Lördagscitatet.

10 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Det är väl på nåt sätt ibland med LIDLs produkter, att då de säljs billigt och finns i begränsat urval, så ska "alla ha dem"... :-D

Geddfish ♥ sa...

Jag säger såhär: att efter varningar om el-filtar och el-sängvärmare, som kan brinna, så är det säkrare med varmvattenflaska! Men, man kan fylla egen plastflaska med vatten ;)
Bra citat!
Fast fisken var en lurig fuling ;)

Ama de casa sa...

Men? Du SKULLE ha köpt den! Röd och fin... Och den andra där kunde kanske ha varit en röding? Men sannolikt en lax som fastnat i en laxsax :-D

Mitt första möte med en varmvattensflaska höll på att ta livet av mig. Höll på att få hjärtslag när jag la mig ned i en säng i ett "tented camp" i Kenya 2005 och kände nåt varmt och halt mot fötterna. Trodde det var en orm! Men det var en sån där flaska, och den var faktiskt rätt skön att ha där när väl hjärtat hade kommit till normalslag igen :-D

Ditte sa...

Jag tycker du lyckats väldans bra både med bilder och citat.

Vad gäller värmeflaskor träffade jag på dem redan som barn i norska fjällen. Min mormor tyckte att de var välgörande. Har öfr egen del ingen uppfattning. Tyckte nog att den goda varma mjölkchoklad hon serverade med ostsmörgås till var betydligt mer intressant.

Vad gäller fisken var dne nog inte direkt mediatränad. Men den ville ändå vara med på bild. Kanske...

nalta norrland sa...

Högsta betyg, Mycket väl godkänt för både citat och bilder :)


svar Tacos verkar ju vara något som typ 99% av svenska folket gillar,
hemma hos mig är det två mot en då jag är den enda som inte jublar då det blir tacos till middag.

Just nu är jag frustrerad då fotoalbumet jag skulle stoppa 110 framkallade bilder i har för små bildfack (eller vad det nu heter då det är ett instick-album. De första 50 bilderna gick plättlätt i det redan påbörjade "gamla" albumet men i det nya nix stopp å fy så irriterande... nu måste jag vänta till måndag innan jag kan fortsätta å stoppa in bilder i album.

En fråga, framkallar Du kort eller finns alla bilder i dator/på hårddisk?

Susjos sa...

På jobbet har vi värmekuddar som vi kan ge de blivande mödrarna ,som hjälper lite mot smärtan ( i alla fall i början). Vi fyller dem med vatten,som blir som gele och värmer dem i mikron några minuter.

Fisken med saxen ...haha, vilken bild!

Nu är vi hemma igen i ett mer kylslaget Solna, tack för infon om att vi inte har nån snö än, det är jag glad för!

Eva Trillian sa...

Har en el-filt och älskar den :)
Andra citatet skulle någon förklara, ingående, för dagens skolväsen *tummenuppar*

Anita Malta sa...

Har aldrig ens sett sån där en varmvattenflaska, tror jag iallafall. Kan ju kolla på Lidl som faktiskt finns även här, en butik, stor från utsidan och eftersom jag inte gillar att varken shoppa eller gå vilse har jag inte besökt Lidl ännu.

Ja, tänk om vi alla vore genier och kunda tänka såsom Einstein. Men är det verkligen han som står bakom det där citatet, tycker inte det låter genialiskt alls. Först och främst, att ens tänka tanken om en fisks förmåga att klättra i träd och att dessutom påstå att fisken skulle tro att den vore dum! Nä, jag är då absolut inget geni för jag fattar noll.

Sen att fisken på bilden är död och därmed inte klättrar i träd betyder inte att den är dum för att den med sitt avskurna huvud fått en sax intill munnen, den är ju stendöd! Hahaa... Du överröser mig alltid med positiva och roliga kommentarer medan jag är en petig tråkmåns. Förresten, kände du inte igen skulpturen hos mig, hans som "Tänker" ute på Waldemarsudde ;-)

Steve sa...

Nej, inte var det lätt och inte blev det lättare för mig som vill kommentera.

Anni sa...

Här hemma finns tre varmvattenflaskor som nyttjats flitigt. Jag har köpt dem på Boots i England. Numera har jag en liten elfilt som maken köpt till mig, jag har nämligen väldigt svårt att somna om jag är kall om fötter och smalben.

Lidl kan verkligen ha allt möjligt, både bra och sådant man inte alls behöver. Pappas orkester åkte dit en gång när de sålde notställ, alla var SÅ nöjda och glada!

Fiskskyltningen blir man inte direkt hungrig av, kul motiv du fann där!