måndag 6 november 2017

Glad måndag

Det verkar vara måndagarnas höst i år, vad gäller soligt väder alltså. Förra måndagen la jag ju också upp en bild på en blå himmel, men den visade några moln också. Idag kunde jag njuta av en klarblå himmel, och det gjorde mig verkligen glad. Sedan tycker jag att den ”konstiga” vinklingen av fotot blev riktigt lyckad den också;-) Lite "Fisheye"-lins perspektiv över bilden, fast utan fisköga-lins då;-)


Den här matbilden är så långt ifrån ögongodis man kan komma, jag vet. Men kan inte låta bli att visa upp fotot ändå. Anledningen är att maken och jag lyckades för första gången någonsin att laga vaktlar. Vi har ätit den fågeln några gånger på restaurang i Spanien, men aldrig vågat oss på att tillaga rätten själv. Kan berätta att bilden verkligen inte gör måltiden rättvisa. Vaktlarna var hur goda som helst, liksom skyn. Vi var riktigt glada och stolta över den bedriften;-)


Den här ”moppebilen” - en Ligier - hittade jag idag. Måste säga att den har en väldigt stor käft för att vara så liten;-) Skrattade gott när jag såg den:-)


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

15 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Första bilden, hur cool som helst, wow!
Andra, häftig med den maten, har aldrig smakat.
Tredje med bilens stora griniga gap, hahaha, läcker!

Du får kolla i min blogg vad jag skrev om flyget...
Tror jag blev förkyld då vi gick från Märsta station upp till vandrarhemmet (ingen hit, vi gör aldrig om detta) Arlanda hotell var ju så mycket bättre.

Ditte sa...

Visst har det varit en strålande dag! Bara att njuta och ta emot. Fotot med. Första fotot är hur läckert som gelst! Älskar vinkeln! Bra att ha fått till det så. Den blå himlen gör förstås sitt till.

Bra gjort att få till vaktel. En eloge! Har testat på restaurang just i Spanien, men inte provat hemma. Men smaken stämmer ju inte alltid med utseendet.
Mopedbilden med det stora leendet gillas högt. Men just nu klara jag mig med fötterna, kommunala transportmedel och cykel.

Tack för härliga "glad måndag" bilder.

nalta norrland sa...

Har hört att hela Sverige hade tydligen sol idag,
måste dock erkänna att jag inte direkt sett till nån sol,
men jag kanske var ute först då solen gått ner ;-)

Lilla bilen med stor käft, helt underbar :)

Din mat, nej huvva ;-) det kan hända att det var gott,
men det ser ogott ut... vaktel har jag aldrig ätit.

svar Det finns väldigt billiga hus å sen finns det dyra här i Åsele,
detta hus https://www.blocket.se/vasterbotten/Soraselevagen_57__Asele_75317896.htm?ca=2&w=1
Huset Ronja köpte gick på runt 60tusen så det var ju i kategorin billigt :)

Tillgången på hus är större än efterfrågan, däremot finns det inte speciellt många lägenheter då allt fler äldre flyttar in på samhället/tätorten från byar runt omkring.

Jag kommer att blogga kontinuerligt dessa tre dagar och sammanställa måendet å livet i stort efter kostomläggning,
jag hoppas ju på ett bättre mående.

Susanne sa...

Gillar blå-himmel intensivt.

Steve sa...

Här möttes jag av ett snötäcke när jag kom upp i morse. Huvvaligen!

Anki sa...

Den första bilden är hur läcker som helst! Vaktlarna ser också läckra ut - fastän på ett annat sätt :) Jag har aldrig vare sig ätit eller tillagat vaktel, men kanske kan det bli någon gång :)
Den röda bilen ser förvånad ut!
jag hade en glad måndag och nu får jag säkert en minst lika glad tisdag - Olle kommer hit och jag ska vara dagmatte idag :)

Eva Trillian sa...

När himlen är så blå och solen värmer - då kan man nästan tro att det är lite sommar kvar. Nästan ;)
Kul liten bil :) liten och kaxig!

nalta norrland sa...

svar Känns väl aningen knasigt att flytta till USA för att det ska kännas legalt att börja dagen med Cola ;-) nää det är bättre jag försöker komma från den ovanan.

Pasta Carbonara är ju en av mina absolut favvo maträtter :)
nu blev det ju strips eftersom Elin valde maten å hon älskar strips :)
pasta är ju tyvärr samma lika som vitt bröd eller ja samma egenskaper, blir en klump i magen som orsakar magkramper och svullen öm mage.

Jag kör så här i tre dagar å sedan får jag väl utvärdera å känna efter hur det känns, huvudsaken är att måendet/magen är mindre ond.

Vaktel är kanske som Järpe, en liten fågel? Jo jag vet att vaktel är en fågel, Elin var ju å kollade på vaktlar i våras :) men jag tänkte storlek/köttmängd. Järpe är ju dock en skogsfågel och vaktel är väl något som man har typ som höns. Ibland spelar ju utseendet mindre roll, huvudsaken det var gott :)

Idag åker Elin skridskor på gympan, egentligen galet då de nu i 5an bara åker skridskor fyra gånger under terminen å ändå ska ungarna ha utrustning, dem som aldrig åker annat än på skoltid får ju en dyr extra utgift trots gratis skola ;-) Elin gillar icke att åka skridskor numera, förr tyckte hon det var skoj men det kan väl höra ihop med att hon åkte en, två gånger i veckan.

Ha en fin tisdag :)

FREEDOMtravel sa...

Spännnde med vaktel! Det har vi aldrig lagat, och kanske inte ens ätit. Får se om jag vågar nämna det för Peter, då kanske han plötsligt ger sig ut på valteljakt ;)

Ama de casa sa...

Älskar den första bilden! Ser ut som en panoramabild, eller - som du säger - fisköga-bild. Läcker!

Vaktel har jag bara ätit på restaurang, och kommer nog inte att prova på att göra dom hemma heller. Men väldigt duktigt jobbat av er :-)

Moppebilar ser man rätt ofta här nere, men ofta är dom tämligen risiga. Den där var ju hur fin som helst - inte konstigt att den ler så stort :-D

KajsaLisa sa...

Vilket härligt perspektiv du fick till på innergården.

Anni sa...

Det var inte mycket mat på den pippin!
Härligt, så härligt med solen. Den fortsätter idag också och jag bara njuter. Tycker att ditt foto blev urläckert, vem behöver fisheye liksom?
Av röda och rena bilar blir man alltid glad, det är något sött och piggt över dem.
Och nu har jag svarat på bokläsningsenkäten. Tack för att du länkade!

Anita Malta sa...

Himla läcker bild den första hur du nu än bar dig åt.
Grattis till lyckad måltid även om nu vaktlarna inte ser så där väldigt frestande goda ut, men jag tror dig, att de var goda :-D
Bilen ser både rund och gò ut! Glad tisdag från Malta!

Olga T sa...

Trodde jag kommenterat här igår...? Tydligen inte. Gillar den blå himlen! Den röda bilen är det "bit i".
Sv: jag sitter på en pall på Intersports skoavdelning och väntar. Fotar mig själv med mobilen i en sådan där spegel för skor.

Annette sa...

Mums, så gott med vaktlar! Det åt jag första gången på Madeira tror jag. Inte så mycket mat, men gott som sagt. Kul att ni ger er på litet mer ovanliga rätter :)