söndag 5 november 2017

Skyltsöndag #130

Nu är det definitivt slut för Claes-Göran. Han gick i graven lagom till Allhelgonahelgen efter två år på jorden – jag menar på Odenplan. Tajmingen måste anses som ganska bra om ni frågar mig. Om hur allt började kan ni läsa här. Hans häftiga hemsida finns kvar och där nämns hans butiksdöd inte.
Adressen är Luntmakargatan 63. Vilken färgklick! Trodde det var en ovanligt proffsig skyltning för en förskola. Nu visade det sig att det inte alls var en förskola utan bakom de himla snygga och glada dekalerna står faktiskt Flippin, en restaurang som ingår i kedjan Flippinburgers. Även deras hemsida är faktiskt riktigt cool.


Visst är dessa två skyltar roliga!!? De hittade jag vid ett café som var strategiskt placerat bredvid en lekplats för småttingar. Så himla smart. Barnen kan leka medan mammorna/papporna tar en fika och har översikt över kidsen.


Det var allt för mig den här gången. Hoppas ni gillade mina skyltar. Å ni – tack så jättemycket att ni hänger på med era egna fynd varje vecka. Love it:-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. Det är kanske bara min enda manliga skyltare Åke som saknar trosorna hos Victoria’s Secret, men jag vill bara informera er om att butikspersonalen inte bytt trosor på nästan tre veckor – på skyltdockan alltså;-) DS.

15 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Hej BP! Äntligen är jag på bloggen "på riktigt"!

Toppenskyltar hos dig, som ger mig ett leende. Du fångar här och nu. Och i mitt inlägg idag har jag gett en eloge åt alla stockholmare för otroligt vänligt och fint bemötande. High five.

Så Claes-Göran har vikit om hörnet. Vi såg en begravningsbyrå i Märsta idag, som hette Evigheten. Men jag kunde inte fota, hade två rullväskor i nävarna.

Ha det fint!

FREEDOMtravel sa...

Det känns lite sorgligt att Claes-Göran stänger faktiskt ... I övrigt gillar jag dina skyltar idag, riktigt bra!

Ama de casa sa...

Så tråkigt att C-G har tagit farväl på riktigt nu... En epok har gått i graven.

Men Skyltsöndagen lever kvar - det tackar vi för! :-)

Eva Trillian sa...

Inga mer skyltar från Claes-Göran. Nu är det upp till Stockholm at producera en ny skylt-duktig butik på ditt vandrarstråk ;)

Ditte sa...

Nu är det ju definitivt slut med C-G. Och trist är det förstås.
Jag har ju följt honom troget både via dig och passerat butiken.
Flippin burger har jag besökt på Observatoriegatan men detta är nog en ny medlam i familjen. Pigg skyltning är det!
De båda skyltarna i närheten av försklolan är strategiska. Och visst är de roliga.

Vad gäller V.S. så saknar jag inte just deras skyltar...Men kanske ska du be personalen om ett trosbyte. Säkert finns nya modeller. DEt är ju ändå snart jul...

Olga T sa...

Jaha. Allting har ett slut. Du får hitta något nytt till Skyltsöndag!
Inte bytt på tre veckor!!!!

Susanne sa...

Så många himla fina skyltar denna vecka. Vi på andra sidan vägen väntar med spänning vad som hända i Claes-Görans lokaler, hoppas på en Bistro. =)

nalta norrland sa...

Icke bytt trosor på tre veckor...
så ledsamt för Åke som väntar på lite happy ;-)

Jag gillar den Dina skyltar, speciellt dem som var vid en lekplats :)

CG går i graven utan att missa mållinjen då det gäller skyltning :)

KajsaLisa sa...

Tråkigt en skyltepok går i graven. Förskoleskyltangillar jag. Kul både färgmässigt och grafiskt. Den sista ligger det mycket sanning i. Länkar upp dig nu.

Anki sa...

Så var den då här denna den sista dagen ... lite sorgligt kan tyckas, men livet går vidare och Skyltsöndag också :)
Bra skyltar där vid caféet!
Tack själv BP för att du håller i det hela!

Steve sa...

Allt har ett slut.

Marina sa...

Härlig "kids-skylt" och så sant. Det borde vi alla tänka på och leva efter lite mer.

Åke sa...

Stängt 4-ever lät ju trist med tanke på dina uppdrag därifrån... Ja nya trosor då!!!

Anni sa...

Tänk, jag som kikade på Clas-Görans hemsida då när du lade upp första varningen och trodde att det skulle ske något roligt eftersom det inte stod ett pip om butiksnedläggningen. Undrar just hur internethandeln slår mot butiker? En efter en tycks läggas ned.

Flippin-dekalerna påminner mig om tyska 70-talstapeter, men i gladare färger. Jag kan inte riktigt gilla dem, tror jag. Får blinka bort brun-orange fån näthinnan och försöka se de modernare färger du fotograferat ...

Annette sa...

Tack för länken till artikeln om Cleas-Göran. Intressant och rolig läsning. Nu förstår jag ännu mer humorn bakom skyltarna, med ett sådant original till företagare! Roligt med sådana människor.