torsdag 16 november 2017

Lite torsdagsgnäll;-)


Träden vid Danderyds sjukhusets busshållplats har fått sin julbelysning.


Badringarna vid samma busshållplats har jag visat förut. Först igår upptäckte jag att de är belysta.

Då jag konstaterade i ett tidigare inlägg att torsdagar är ”bloggtrötta” dagar kan jag väl kosta på mig lite gnäll idag. ”Negativa” skriverier brukar ju inte locka så många läsare…;-)

Blogg.se
Att WordPress och ”min” Blogger (blogspot) inte går ihop är ju inget nytt. Men sedan igår har jag även problem med att kommentera hos blogg.se. Denna plattform som är faktiskt tillräckligt irriterande med sina stora annonsblaffor som möter läsaren när man öppnar en blogg där, vägrade publicera en kommentar jag skrev till Byblixtra. Hon deltog precis som jag i Weekly photo challenge och visade också konst i form av återvunna datordelar. Tyckte det var såååååå himla kul att det finns två datorkonstnärer i Sverige. Kolla här, så himla läckert!!

Nouw
Nouw är en annan plattform som irriterar mig rejält. Om man inte väljer bort reklam möts man även här av en stor annonsblaffa. Inläggstextens ”styrka” är väldigt svag. Ännu blekare är kommentarstexten man skriver och värst är rutorna där man varje gång man kommenterar får skriva in sitt namn, mejl och webbadress. Grrrrrr!

Nu har jag gnällt klart;-)

PS. Bilderna jag lägger upp har som så ofta här hos mig ingenting med inlägget att göra;-) DS.17 kommentarer:

Ama de casa sa...

Bloggpunktesses reklam promenerar verkligen på mina nerver! Bautablaffor, och ett tag var det film som man inte kom undan. Trist att WP är dum mot dig också - jag är sååå glad för dina kommentarer så jag hoppas verkligen att du INTE ger upp!
Nouw gav med sig till slut för min del. Man måste i och för sig fylla i varje gång, men det finns sparat så man "bara" behöver klicka för att få fram uppgifterna.

Apropå dina bilder så såg vi att det var en julgran på g på torget här i Almagro, och julbelysning som ser lovande ut. Men den här delen av kommentaren har inget med själva kommentaren att göra :-D


nalta norrland sa...

Håller med Dig.
Jag satt å försökte kommentera i blogg.se i omgångar tidigare idag å jag höll på att ge upp. Blogg.se är icke min favoritbloggportal. Nouw är oxå lite seg å skum.

För övrigt har min torsdag varit bra så här långt,
jag klagar icke :)

Jag har dessutom två skyltar till söndagens skyltning efter besöket på "Korvkiosk" :)

Carita Liljendahl sa...

Ja, det är jobbigt då man stöter på en massa problem när man ska kommentera hos andra. Många gånger har man skrivit sin kommentar klar, sedan försvinner den... så jag har för vana att kopiera mina alltid innan jag försöker publicera dem - i synnerhet om de är längre som den här :-)

Badringarna är ganska speciella!

Geddfish ♥ sa...

Jag har inte satt en enda kommentar hos någon idag, förrän nu hos dig.
Men jag håller med om bloggportalerna. En del är jobbiga och då orkar jag bara inte. Gnällelignäll.

Gott nog att bli uppiggad av dina belysta badringar!
Ha en skön kväll!

KajsaLisa sa...

Jag hade samma problem igår och idag att kommentera hos henne trots att jag har WP. Men jag tror det är en server som krånglar. Badringarna var kul.

Susanne ❤️ sa...

Underbara lysande badringar :)
Men det är inte kul med tt det är massa reklam blä måste kolla om det går bort ...annars fungerar nouw bra för mig som lägger in bilder mm.
WP har jag också haft problem med därav öppnade jag en egen WP med länk till min förra blogg och det verkade fungera ;)
Kram Till dig
http://nouw.com/skärgårdstanten

Olga T sa...

Jag instämmer, speciellt med nouw, jag har svårt att ens läsa där.... Tyckte det var lite uppfriskande med gnäll, speciellt när man tycker likadant :)

Ditte sa...

Test!

Ditte sa...

Puh! NU infaller jag i torsdagsgnället. Har innan denna kommentar (gjordet en testkommentar) ens gick igenom här hos dig fått fylla i fem olika varianter för att bevisa att jag inte är en robot. Tärande! Går inte detta att ta bort. Och det är så hos nästan alla bloggerbloggar. Är det inte cyklar, broar,bilar, vägskyltar, fasader så hittar de något annat en ska markera. Och även om allt är klart godtas det inte. Man kan heller inte hoppa över det om det är från en wpadress.
Vad gäller bloggg.se är det trist med all reklam och en av anledningarna till att jag bytte portal. Man kan dock köpa sig fri från den.

Färdiggnällt!

Ljusslingan vid Danderyds sjukhus piggade upp liksom de upplysta badringarna. Och jag hann igår titta på "Byblixtras" fina bilder på temat konst. Tänkte ckså på att det är jätteroligt att ni båda har använt datorer i er konst.

Susjos sa...

Ljusslingorna piggar upp, liksom färgglada badringar!
Att inte kunna kommentera är irriterande, jag bockar inte i att jag "inte är en robot" som vanligt, så hoppas jag att det som vanligt går att kommentera på din blogg!

Anki sa...

Visst är det irriterande att olika bloggportaler liksom inte vill "prata" med varandra! Jag fortsätter ju använda min gamla Bloggerprofil när jag kommenterar hos dig och slipper då dess evinnerliga frågor.
Uppiggande badringar och julbelysning - det är i alla fall inget att gnälla på!

Monica sa...

Blogspots "Jag är inte en robot" är hemsk ibland
får man hålla på flera gånger innan det funkar:-(
Gillar klockan men fattar inte varför man ska
plocka i så mycket som man inte fattar sej på och
behöver samma med tv apparaterna som dom flesta bara
använder som monitor.
Och biljävlarna ska vi inte prata om, har nog
bara använt en tredjedel av dom funktioner som
Benz plockat i den:-)
Vad vore livet utan gnäll:-)
Ha en skön helg

Geddfish ♥ sa...

PS. Jag använder ju min gamla WP-profil när jag kommenterar hos WP-användare
Men man ska ju inte behöva skapa en blogg hos varje bloggportal och vara inloggad hela tiden för att kunna kommentera hos varandra!
Jag ser ju inte problemet med Blogspot, för jag får det aldrig, men förstår, att det är irriterande för många, och vi blogspotare kan inget göra åt det. Tyvärr.
Men nu är det fredag!

Byblixtra sa...

Men det ska inte komma upp reklam på min blogg! Trist att du haft svårt att skriva kommentarer, förstår att du klagar!

Anita Malta sa...

Trodde först du skulle "gnälla" på julbelysningen och de belysta badringarna och tänkte, vad har hänt :-O Bilderna lyser ju verkligen upp i mörkret.

Nu var ju "gnället" angående annat och jag håller med fast blogg.se vet jag inget om men vet att det är frustrerande när det krånglar. Reklam tycker jag är ett gissel och ibland har det hänt att jag trott att reklamen tillhör inlägget. Robot-historien är ett annat gissel, men det vet du ju redan. Är tacksam varje gång jag kan bevisa efter första försöket att jag är jag. Nu ska vi se... ;-)

Anni sa...

Badringarna är toppen! Skiftar de färg eller är de bara rosaröda?

WP-konto har jag som länkar till min blogspot, det gör också att jag lätt kan se när någon kommenterat min kommentar i deras egen blogg. Det ser man ju aldrig i blogspotbloggar och inte sjutton går jag tillbaka också kollar om någon svarat.
Jag skriver i stort sett aldrig kommentarer med mobilen så det kanske gör att jag inte har problem med nouw eller blogg.se.

Klimakteriehäxan sa...

Men vilka härliga, häftiga sittringar!!! Sånt blir man (jag) glad av!