måndag 27 november 2017

Glad måndag

Som ni vet gillar maken och jag att gå på loppisar. Julmarknader däremot är inte riktigt vår grej, och fjolårets besök på bland annat marknaden vid Döda Torget var så trist att den inte ens resulterade i ett inlägg. Så vi hade inga förväntningar alls när vi ändå tänkte ta oss en snabbtitt där i lördags. Å det var en himla tur, för vi blev mycket positivt överraskade.
Här kommer en färgglad bildbomb. Enjoy!


Caroline Byh heter konstnären som blev känd för sina legosmycken hos Designtorget. Har köpt många halsband av henne bland annat till mig själv, Gärdsmygen och några vinnare när jag haft bloggtävlingar. Nu gör hon även bordstabletter, skärbräden, örhängen, nyckelringar med mera. Hennes företag har det väldigt passande namnet Fränt.


Då vi var där ganska sent så fanns det bara ett enda flerfärgat halsband kvar. Gissa om det fick följa med hem. Å extra glad blev jag över informationen att Caroline även kommer att ha en monter på Täby Parks julmarknad den 2 och 9 december. Hon lovade att där kommer att finnas fler legosmycken:-)


Josefina Wendel Carlsson gör dessa häftiga brickor och bord. Tycker dom är otroligt coola och minst sagt annorlunda.


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Såg förvånansvärt lite krimskrams. Förvisso fanns där ”det gamla vanliga” också, men det mesta var faktiskt av hög kvalitet. Dessutom erbjöds en mängd "icke juliga" produkter, vilket jag uppskattade. DS.

17 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Det var ju verkligen värt att sätta de här bilderna på Glad måndag, om Döda torget levde upp :-D

Ditte sa...

Oh, här hade jag gärna velat botanisera- Fina saker och det juliga undvíker jag också helst.
Fastnad ebåde för legosmycken och bordstabletter och brickor. Inser att jag kommer att missa Täby Parks julmarknad, men en kan inte alltid ha tur.
Brickorna och borden på sista bilden är urläckra.Får titta närmare på konstnärens hemsida. Tack för fina tips. Och glad blev jag. Alltså ännu gladare.

Annette sa...

Läckra brickor! Och på en av dem är ju en sådan där Monstera, men utan maskhål ;)

Jag fick förresten en idé om ett blogginlägg när du skrev kommentaren hos mig om barnboken Sjörök, så svar på kommentaren kommer antingen i kväll men troligen i morgon :)

nalta norrland sa...

Läckra grejjer :) ska kolla hemsidan :) kanske finner jag nå skoj...

Absolut ett passande inlägg på en måndag :)

Geddfish ♥ sa...

Wow, där var ju hur mycket kul som helst!
Brickan med de höglackade på, ohhh lala.
Legosmycken, väldigt annorlunda och skoj. Jag har ett, förresten, vann det hos dig.
Glad måndag!

Guldkryckan sa...

Är heller inte så inne på att köpa julgrejer, har allt i vår ägo redan som man kan tänkas ha användning för.
Julmarknad är nog mer frugans avdelning om det nu ska köpas in något mot all förmodan, själv köper jag helst på Elgiganten eller systembolaget, det sistnämnda är min favorit ;)

Tackar för påminnelsen, ha det bäst Bp :)

Eva sa...

Oj vilken annorlunda julmarknad. Där fanns det verkligen mycket att titta på och handla förstås!!!

Olga T sa...

Grattis!! Detta har du väntat på! Nu kom jag på vad jag skulle skrivit till dig för ett tag sedan! Kommer mail om det :)

KajsaLisa sa...

Oj vad mycket färg du pressade in, legohalsbandet var roligast.

Eva Trillian sa...

Det är alltid trevligt att träffa på en marknad med fina hantverk!

Anki sa...

Riktigt läckra legosmycken - kul idé! brickorna var också läckra! Absolut saker att bli glad av!
Ha en bra tisdag också!
PS Svar: 40 olika vitmossor - sen finns det bortåt tusen mossarter till här i Sverige och runt 20000 i världen! Haha ... det tycker jag absolut du ska göra! Kalla den Cladonia stellaris så blir de riktigt impade! DS

Steve sa...

Alltför pråligt för min smak.

Ama de casa sa...

Nog fanns det många läckra grejer där, men julmarknad? Var fanns alla tomtar, renar och det hysteriska julblinket? Jag skulle ha blivit besviken jag :-)

Fast det där skobordet var allt himla läckert :-)

Anita Malta sa...

Brukar sällan besöka loppisar eller julmarknader så det var ju lite roligt att få följa med på den här lilla färgglada rundturen.

Kanske inte riktigt prylar min smak men Legohalsbandet var riktigt kul. Fast aldrig att jag skulle hänga det runt halsen, om det nu är det som är meningen. Haha.. men jag gillar färgerna och idén skarp att skapa av Lego!!

Stare Ström sa...

Vilka läckra grejer!!
svar: jag tänkte detsamma när jag såg ljusfenomenet, en regnbåge som inte fick till det!

Susjos sa...

...och jag var en som vann ett legohalsband av dej!!!!! Det är sååå fint, tack igen ♥

Anni sa...

Vilken rolig marknad, mycket nytt och annorlunda där! Färgglatt till tusen!

Svar; Vad gäller Eva Rittsel så är det hennes gamla ugn jag har. Köpte den av henne när hon flyttade från Hässelby till Kyrkhamn och inte kunde ta med alla sina ugnar. Hon är inte kvar i Kyrkhamn, men det finns någon annan som gör glasfusing där. Jag får åka dit och kika!

Jag har inget emot att pensionärer och andra hobby-idkare säljer sina saker momsfritt, men vi borde inte placeras i samma rum med samma material - och helst inte ens på samma marknad. Säljer man för över 30000:- kontant behöver man numera ha kassaregister, även om man är hobby-idkare. Själv säljer jag på marknader, utställningar, i butiken och från min ateljé och gör även annat på företaget, så jag vet inte riktigt vad Skatteverket skulle säga om jag tyckte att jag vissa dagar skulle strunta i momsen?