tisdag 7 november 2017

Weekly photo challenge: Vecka 45 – ”Mönster”

Först hade jag tänkt att ta er på en konst- och mönstervandring under jorden, närmare bestämt i Stockholms tunnelbanestationer, men Ditte hann före. Det känns inte rätt att ”plagiera” hennes idé, så jag valde några helt andra mönster som jag fotat under de senaste två veckorna. Enjoy!


Här har mammarazzin (jag alltså) hittat tre helt olika mönster på jackor. Killen i mitten hade verkligen en ovanlig jacka på sig. Det var egentligen det plagget jag hade siktat in mig på. Barnets och kvinnans plagg till temat fick jag på köpet:-)


Den här stolen hittade jag i Liljeholmstorgets galleria. Gillar det ovanliga mönstret skarpt. Har visserligen sett lapptäcken förut, men aldrig en stolsits gjort på det sättet. Snyggt!


Bildäck har olika mönster. Dessa i sin tur lämnar egna avtryck/mönster. Roliga sådana. Här ser ni två hundar som leker samt en liten skorpion;-)


Dagens bästa mönster är det här – mina älsklingsvantar som favo kollegan Yvonne har stickat. Civilingenjör som hon är så har hon uppfunnit stickmönstret och skräddarsydd eller rättare sagt ”skräddarstickat” vantarna åt mig. Coolt va’!!?


Det är Sanna som har uppfunnit detta roliga fototema.

Fler inlägg till dagens tema hittar ni här.

26 kommentarer:

Byblixtra sa...

Bilden med jackorna är kul. Den väcker tankar, är de en familj? Eller bara personer som råkar gå intill varandra? :-)

Stolen gillar jag!

Inte illa av ett bildäck att bilda två hundar och en skorpion. ;-)

Fina och personliga vantar. Bra gjort av din kollega att göra mönstret och sen sticka vantarna.

Ditte sa...

Vilket toppenbidrag detta blev! Och visst hade jag gillat att du också haft konst i tunnelbanan med i veckans mönstertema. Vi hade nog ändå valt olika stationer och mönster.
Tack så mycket för länken.

Mittenjackan var ovanlig och den syns ju.
Stolmönstret var uppiggande och gillades här också. Har helle rinte sett en stol med lapptäcksmönster tidigare.
Vantarna är supersnygga. Häftigt med "skräddarstickade". Kan mycket väl förstå att det är favoriter. Och de är ju namnade dessutom. Extra stiligt och sedan "knorren" de orange muddarna. Läckert!

Steve sa...

Mönstergillt vågar jag påstå.

Geddfish ♥ sa...

Ah, det får jag då säga, och går direkt på dina vantar. SÅ supercoola, ja jättesnygga! Personliga med mönster och färg, wow, så gulligt av kollegan!

Jackan, tog många poäng, tänk vad man kan se ibland. Och lapptäcksstolen, superfin!

Snyggt jobbat!

Anki sa...

Perfekt till temat med en härlig variation av mönster - och de där snygga vantarna - wow - hon är verkligen duktig din favokollega! Lekande hundar och skorpion - ja, men visst där är de ju! stolens lapptäcksmönster är också väldigt snyggt!

Olga T sa...

wow! Vantarna!! Vilken fin gåva! skrattade åt mönstret på marken.Typisk BP-bild :)
Mycket speciell jacka. Stolen gillar jag!! Det finns så mycket mönster överallt så det var svårt att bestämma sig.

nalta norrland sa...

Lapptäcksstolarna får stort + i kategori mönster :)
Jackan... nja ;-)
Gulligt av Din kollega att sticka BP vantar :)

Hängde med C från 13.45 till 23.30 igår så jag hann inte kommentera i nån blogg igår eftermiddag/kväll :) Förutom att jag var hos henne å drack kaffe innan vi var å handlade så åt C middag här å blev sedan kvar resten av min vakna tid :) vi såg faktiskt på tv, bl a två avsnitt av Jordskott :)

När jag sagt hej då till C var det bara säng säng sova sova sova å jag ljuger inte då jag säger att jag somnade i princip då jag lade huvudet på kudden

Ama de casa sa...

WOW!!! Vantarna är ju HELT perfekta för dig! Det var det absolut bästa mönstret jag sett den här veckan.

Skulle ha varit kul att se dina bilder från tunnelbanan också. Du får ta dom separat, utanför temat typ. Fast jag tycker inte att det skulle ha varit plagiat - ibland tänker man helt enkelt lika! :-)

Cool stool! :-D

KajsaLisa sa...

Jackan var ju gräslig, men stolen snygg.Vantarna kanske inte riktigt min stil, men jag förstår att dom inte var lätta att sticka med det mönstret så orange givetvis.
Fotbollen fick hon ju också med.

Annette sa...

Vilken fantastisk present - hemstickade vantar! Det är en riktigt vän, det. Som lägger ned så mycket tid på någon annan. Mycket enklare att bara gå till butiken ock köpa något, men att göra själv, det slår högt hos mig.

Apropå alla nya böcker som kommer i början av året, och som jag visade i bloggen, kommer jag absolut inte hinna läsa alla böckerna, men man kan ju ha det som mål ;) Det är däremot många fler deckare bland dem än du trodde, närmare 20 stycken är deckare, så det finns nog en hel del som kan passa dig :)

Anki sa...

Svar ... Olle är en whippet - som en greyhound i mindre format och de älskar att springa fort :)

Eva sa...

Det hade varit kul att se dina T-banebilder också. Men så fina bilder du har tagit. De passar alla verkligen till temat. Jackorna är förfärliga. Stolen är läcker.

Beppan sa...

Härliga mönster du hittat!
Vantarna är ju bara du - trevlig kollega :-)
Stolsitsarna hur härliga som helst. Lyser upp var som helst.
Han i jackan kan nog vara rätt ensam om det mönstret. ingen dussinvara.
Och visst är det bushundar där på golvet.

Stare Ström sa...

Kul variation på mönster och vilka fina vantar du har fått!

Monica sa...

En sådan jacka skulle jag aldrig få på Jacob
och själv avskyr jag dessa baseball kepsar
som alla ska ha.
Vantarna däremot är så läckra lika fina som
mina med schäfermönster och stolsitsarna
var fina dom med.
Har aldrig ätit vaktel men bilden ser ut att
föreställa människoben HIHI inte så aptitligt men
säkert gott.
Ha det bra:-)

Anita Malta sa...

Hemska, fantastiska, läckra, roliga och sköna mönster i en härlig blandning. Nu inte menat i just den ordningen men stolen och vantarna gillar jag bäst här även om jag är glad att inte ha vantarna på mig, eller snarare, behöva ha dem på mig ;-) Bildäcksmönstret trodde jag först var blod!! Haha.. inget att skratta åt kanske men jag ler för jag ser ju precis vad du ser, både hundarna och skorpionen fast det var nog med hjälp av din fantastiska fantasi.

På tal om fantastisk, DU är bara så helt underbar, gissa om jag blev förvånad idag när brevbäraren kom med ett litet mjukt paket!! Så omtänksamt och så himla roligt, både jag och Fanny blev jätteglada. Fanny fick öppna det ena paketet själv och nu busar hon vilt med grisen som piper :-) Hahaa.. tusen tack finaste du. Har varit utan dator hela dagen men har tagit några bilder på Fanny när hon roar sig, lägger ut bilder inom kort. Grisen var nog roligast och "tuggbenet" välbehövt då hon biter i allt som hon inte får bita i så den passar perfekt för att avleda henne. Kram finaste du och än en gång tack för den glada överraskningen. You made my day!!!

Karin sa...

Vi är omgivna av mönster överallt! Det gäller att se bara! Läckra härliga vantar!
Nej, civilingenjör är jag inte, grafisk designer inte heller bara en enkel laboratorieassisten, som bytte namn till biomedicinskanalytiker. Denna yrkesgrupp känner inte många till. Men säger man det första så brukar folk förstå. Men nu är allt detta passé, och mitt yrke är nu livsnjutare på heltid!
Kram Karin

Carita Liljendahl sa...

Du fick med mycket av dig själv, av din fotostil, här. Bravo!
Mönstren på jackorna, du som är modig nog att fota folk ungefär var som helst.
Och fotbollsvantarna samt designen!

Anonym sa...

Gillar alltihooopa! Du är verkligen kreativ och tänker
"utanför lådan". Stolen var snygg. Tänk att sticka vantar
åt andra! Fick lov att sticka vantar i slöjden, när jag var
ca 11 år. Gud, va jag HATADE det. 4 stickor som spretade åt
olika håll och tappade maskor, som skulle hittas och göras om ...

Personligt "B.P." gör vantarna till juveler.

Ruth i Virginia

Biggeros sa...

Det var en duktig och snäll vän du har som stickat så snygga vantar!!!
Jag funderar förståss fortfarande på de märkliga mönstret på mannens jacka föreställer. Jag kan inte påstå att den är snygg. Däremot var stolen ovanlig men jag hade nog inte själv köpt den.

Anonym sa...

Ja, det finns mönster överallt, både hemma, på gatan och i naturen bara man har ögonen öppna som du har. Gillar stolen. Jag hade kunnat göra det enklare för mig bara genom att vara hemma och fota mattor och lampor :-). Jag beundrar verkligen dina vantar, ett så intrikat mönster. Men så är hon som stickat civilingenjör också så hon kan väl räkna ;-).
Kram

Anonym sa...

Det var Musikanta/Ingrid som lämnade kommentaren som anonym, jag kunde inte kommentera annars.

BP sa...

Svar till Ruth:
Där har vi ytterligare nå't gemensamt. Precis som du HATADE jag allt handarbete i skolan. Borde ha lärt mig sy, sticka, virka och brodera, men lät min mamma göra det åt mig. Jag klarade det bara inte. Och ärligt talat så räckte min IQ aldrig till - att förstå ett stickmönster alltså.

amo sin blogg sa...

Oij, så mange spennande mønster du har funne.
Fine bilder.

Anonym sa...

Härlig bild på jackorna! Men jag gillade stolarna bäst

Mascha sa...

Pretty collection!
Enjoy your sunday