tisdag 22 juli 2008

Roddarhuset och Börje Salming

Semester dag 2
Vad gör man när klockan närmar sig 13.00 och är för lat för att göra lunch? Jo, man tar sig ner till parkeringen, kliver in i bilen, sätter fart vid Vaxholm och äter en härlig lunch på vårt favvo-ställe Restaurang Winbergs mitt på torget. Här kan man inte bara äta och drick gott utan ges möjlighet att suga in folkvimlet runt omkring.

Börje Salming
Kul att den gamla hockeylegenden, som bor granne med Ingemar Stenmark i Vaxholm, också valde "vårt" ställe för att ta en fika. I hans fall bestod fikat av ett stort glas mjölk (!!!) och ett glas vatten. Det kanske var hans hälsolunch men jag måste säga att killen som är 57 år gammal är i topptrim, ingen uns av fett någonstans. Mmmmmhhh, man kanske skulle ta en "Salming-lunch" någon gång och hoppas på att den har samma effekt som hos honom. (Foto: www.stureplan.se)

Galleri Roddarhuset
Det finns ju hur många gallerior som helst i Vaxholms centrala delar (det går faktiskt inflation i galleriorna där, vilket är synd och drar ned kvaliteten rejält tycker jag). En kort promenad utanför "stadskärnan" leder dock till Galleri Roddarhuset, världens hemtrevligaste ställe med fika.
De har bra utställningar, man kan kika in i konstnärernas ateljéer och inte minst kan man ta en fika som heter duga. Nybryggt kaffe ur en automat: man väljer och så lägger man pengarna i en burk. Ingen bemanning alltså, de litar på folk där. Kul.

Cementblommor
Dessutom hade de världens coolaste cementblommor och -blad till salu. Blommorna är gjutna i cement, diskret målade och uppsatt på armeringsjärn på cirka 70-80 cm höjd. För folk som inte har gröna fingrar eller vill njuta av blommor året om är de ett perfekt alternativ. Blommorna är mycket snyggare än alla trävarianter som dyker upp här och var kan jag lova.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Vaxholm är ett härligt ställe. Som barn var jag inte långt därifrån eftersom min faster hade sommarställe på Mjölkö, där f.ö. Martin Timell numera har sommarställe.Måste ta en tur snart till Vaxholm, det var jättelängesen. Hoppas jag också träffar på Börje (ölgubben) Salming.
Puss MrsBettan