onsdag 2 juli 2008

Konst "on the rocks"

Busstrejk - dag 2. Idag på morgonen tog jag faktiskt Roslagsbanan till Östra Station, därifrån T-banan till Centralen, bytte till Gröna Linjen och steg av vid Odenplan. Sju promenadminuter senare var jag på jobbet. Total restid: 55 minuter jämfört med 35 minuter "busstid".

Odengatan
Min man rekommenderade igår kväll att inte jäkta (för att undvika att bli svettig, ha, ha)) utan att promenera i maka takt med inslag av fönstershopping - allt för att höja sinnesintrycken!!! Ja, ja!!! Följde hans råd efter jobbet och "marscherade" upp på Dalagatan och sedan från Odenplan hela Odengatan till Valhallavägen och Östra Station.

Fönstershopping???
När jag väl går längs Odengatan så slår det mig att det finns hur många caféer, barer, restauranger, klubbar och inte minst butiker som helst. Fönstershopping, icke!!! Efter tre "invändiga" besök i butiker tappade jag räkningen och avslutade med en capuccino på något uteställe. Total "restid" till Östra Station: 1 1/2 timme.

Konst från Östra Station
Genade genom tunnelbanan för att komma upp på rätt sida av Valhallavägen och passade då på att ta några "underjordiska" kort. Det stämmer nog vad många säger: Stockholms största konsthall är T-banan... och då har jag bara avverkat två stationer!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Märks att man inte åker t-banan eller "banan" så ofta !

kram

Mrs Bettan sa...

Bra att du alltid ha kameran med dej så vi också kan få njuta av din upplevelse.
Kramar MrsBettan