torsdag 3 juli 2008

Ledande sytråd och LEDar

Busstrejk dag 3: inget nytt, man börjar vänja sig.
På mitt jobb förbereder sig alla för semester, vilket betyder i de flesta fall att de
- städar sina rum
- sätter papper i pärmar
- slänger pärmar
- kastar gamla böcker
- kånkar ned möbler till soprummet i källaren
Ja ni förstår.

Ny gardin
Min arbetskompis tillika idéspruta Totte och jag gjorde ingetdera. Vi drömde om en "gardin" med LEDar (ni vet små energisparande lampor) fastsatta på många tunna linor som sedan bildar en panelgardin.
Vi satte igång med ett febrilt googlande och fick fram precis det vi ville ha. Kolla bilderna.

Vem syr?
Sedan kom vi underfund med att varken Totte eller jag äger en symaskin än mindre kan sy, men drömmen om en LEDad gardin har inte lämnat oss. Jag menar kan man använda fiskelinor och plast för att väva panelgardiner så borde man ju kunna göra samma sak med ledande sytråd (rullen "rymmer" 612 meter) och LEDar, eller hur?! Definitivt ett projekt för sommarsemestern, men den börjar inte förrän den 20 juli och vi hade egentligen tänkt att resa bort.
Jag fortsätter väl drömma då...

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Vilka idésprutor ni är Totte och du. Var får ni allt ifrån. Det måste finnas från födseln att man är en sån idéspruta. Häftigt. Jag var ute idag och letade efter boken "fiskskinn" men hittade den inte. Såg ett tv-program där en tjej garvade fiskskinn och gjorde hattar m.m. kanske jag talat om tidigare. Vilken häftig tanke egentligen. Vad kan man göra med med andra saker som folk kastar. Har man tillräcklig fantasi går det ju att återvinna massor med saker.
Kramar MrsBettan

BP sa...

Här finns boken att köpa:
http://www.ordochbok.se/sv/article/30710/fiskskinn_rahme_lotta

eller mejla här:
info@slojdmagasinet.nu

Annars kolla på nätet.
//Beate