fredag 11 juli 2008

Rökare = guide

Det är öde i Vasastan i Stockholm ...fast inte riktigt. Det finns två hotell på St. Eriksgatan och de verkar vara fullbokade med turister som nappat på sommarerbjudanden. Dock hade de stackars turisterna inte räknat med busstrejken.
Det är ju en bra bit att gå från Vasastan till exempelvis Sveavägen, Kaknästornet eller Djurgården, speciellt om man går med käpp, är i 65-årsåldern och har en begränsad reskassa som inte tillåter taxi.

Turistguide
Jag är ju rökare, det vill säga jag måste åka ned nio våningar till "Plan 3" för att ta ett bloss ute på gatan. Men den här sommaren är det "jättekul" (?!) att stå utanför entrén med en ciggis i handen och agera turistguide.
Idag var det två italienska damer i 65-årsåldern som ville veta hur de skulle ta sig till "Stockholm Centrum". Ja... till fots, med käpp, via Dalagatan, Odenplan, Sveavägen. Nej det var ingen bra idé. Taxi?!! Nej, det gick inte heller så bra då de inte hade råd.
Två jättesnygga amerikaner ville veta adressen till Stockholms bästa gay-ställe... hur f...n ska jag veta det?!!! Sorry!

Ryggsäck och karta
En grupp tyskar (sex killar) undrade om det fanns några tyska restauranger de kunde besöka under sitt besök i Stockholm. De pratade till och med hyfsat engelska (älskar att utmana dem, ha, ha). Och som "riktiga" tyskar hade de ryggsäckar (med snodd frukostmat från hotellet antar jag) och kartor i näven. Hänvisade dom till 1. Hirschenkeller, 2. Löwenbräukeller. Kein Problem!

Hablar espangol
Nej, det gör jag inte... pratar spanska alltså. Det tog ett tag att förklara för paret i 45-årsåldern att det var en lång promenad till Långholmen... av alla ställen.

Fyra ciggisar = fyra turistguidejobb, inte illa. Se hur socialt och multikulturellt det är att röka... speciellt i Vasastan. Konst(igt).

2 kommentarer:

Mrs Bettan sa...

Vad kul du måste ha haft de idag. Helt otroligt. Man måste ju nästan åka in till stan och se om man kan hjälpa några stackars turister. Det är ju skitkul att hjälpa folk.
När ska du var ledig förresten?
Kram MrsBettan

Anonym sa...

Va duktig du är !

kram