torsdag 17 juli 2008

Ny familjemedlem: Cirkulärt takdon

"Cirkulärt takdon med envägsspridning för tilluft" heter den nya medlemmen. Har inte den blekaste vad det är för något eller vad det gör men jag vet precis vad det ska bli.

Lycklig rökpaus
Under en rökpaus ute på St Eriksgatan igår upptäckte jag en stor container där byggjobbarna slänger allt från gipsväggar, parkettgolv till ventilationsrör och tapeter. Mitt bland bråtet låg det sprillans nya takdonet som jag fiskade upp ur röran och transporterade hem idag (med bil). Välkommen hem!!!

Lampa med blomma
Som ni ser på bilden har takdonet en öppning längst upp. Inne i den finns (som tur är) en skiva och på den ska jag ställa en blomkruka med en "hängande" växt i, troligen något i rött. (Några förslag - som tar hänsyn till våra icke gröna fingrar - tas emot med stor tacksamhet.)
Öppningen längst ned ska bli en lampa, det vill säga en färgad "boll" med glödlampa i. Och yes, det finns ett hål på baksidan för sladden också.
Undrar om tillverkaren någonsin tänkt sig att ett förzinkad aluminium takdon skulle bli "57 centimeter hög konst" i sitt andra liv.
Hoppas den nya familjemedlemmen blir klar under helgen så får ni "beundra" resultatet. Den ska döpas också och det blir inte "Fågelholken" som arbetskompisen Håkan föreslog.

Paintjam Dan Dunn
Ett litet helgtips som jag fick av vår 18-åriga sommarfågel Samuel på jobbet idag: Paintjam Dan Dunn. Snacka om simultanförmåga i konstsammanhang. Filmen är ungefär tre minuter lång och värd varenda sekund.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Ditt takdon liknar vår genomföring av den nya fläkten som vi satt upp i köket. Något liknande i alla fall. Klart du ska ha en hängande grönsak i den. Köp en murgröna de är ganska tacksamma och klarar sej bra. Det finns flera sorter att välja på, mörka eller ljusa små blad.
Kramar MrsBettan