onsdag 16 juli 2008

Busstrejken är slut

Tackar för det, eller ?!!
Kollar aldrig på morgon TV och visste alltså inte att busstrejken var avslutad, vilket i och för sig inte gjorde så mycket. Mina "ytterstadsbusser" fungerar ju alldeles utmärkt. Faktum är att jag aldrig har haft så korta restider till och från jobbet som den här veckan. Till och med 73:an har gått enligt tidtabell och det måste anses som ett mindre mirakel.

Östra Station klockan 8:00
Folktom, knappt någon människa. Men var är 73:ans nya hållplats?!!! Och var är bussarna? De strejkar väl fortfarande, eller...

Norra Station klockan 16:00
Busstrejken är definitivt över. 73:an kommer varken klockan 16:03, 16:18 eller 16:33. Får väl skylla mig själv. Kunde ju ha gått till Roslagstull eller Östra. När väl 16:48-bussen kommer är de tidigare i veckan så bil- och bussfria gatorna totalt igenkorkade. Det tar 20 minuter (istället för normalt 8) till Östra Station... och då har Roslagsbanan mot Täby precis gått. Tur att man har en bok med sig som man kan läsa i solen.

En kall öl
Väl hemma är det bara en sak som räddar eftermiddagen: En förstående make som gladeligen säger ja till frågan:
- Ska vi gå till Bruket och ta en öl?! Och medan vi är i farten så kan vi väl äta middag där också...

Sammanfattning
1. Avskaffa alla innerstadsbussar, vilket är det enda sättet att få 73:an att gå enligt tidtabell.
2. Öppna Karolinskas helikopterplatta för snabbtransport från Norra Station till Täby.
3. Kolla aldrig morgon-TV! Du kanske blir positivt överraskad att bussförarna har gått i strejk igen.
4. Lär alla sommarvikarierande busschaffisar att flyga helikopter.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Det var likadant här ute när det gäller bussarna. Vet inte om bussförarna visste att de skulle jobba, det kanske var för fint väder till det. Normalt möter man ganska många bussar här när man är ute och åker, men idag var det o-ställt.
Kall bira sitter aldrig fel. Försäkte få hr P att grilla ikväll men det sket sej. Får se om det lyckas i helgen, om det inte regnar då.
Puss MrsBettan