tisdag 1 juli 2008

Kart- och tunnebanakonst

Busstrejk, schysst!!! Är ju lyckligt lottad med att bo fem minuter från Roslagsbanan som tar mig till Östra Station på 12 minuter. Därifrån är det bara 20 minuters promenad till mitt jobb på St Eriksgatan. Inga problem!
Jag älskar ju motion i 20 graders värme klockan 8:00 på morgonen. Man är liksom lagom fräsch när man kommer till sin arbetsplats.

Håkans egenritade karta
Väl där möts jag av en lika svettig Håkan, som ju i och för sig är mera än van vid promenader (ni minns kanske stegtävlingen som han vann med bred marginal), men det är ju faktiskt varmare nu än när tävlingen pågick.
Håkan som är en inbiten "Wikipedian" hade ritat två kartor på kända parker i Madrid som snart ska läggas upp på Wikipedia. Han visade kartorna och jag blev totalt "förälskad" i dem. Ytterligare tre kartor är under arbete. Här visar jag ett exempel på Madrids botaniska trädgård som jag tycker är suverän. Giller den personliga "touchen" och färgsättningen. Ritverktyget heter Inkspace och är helt gratis. Det är bara att ladda hem!

Regnskur
Lagom till arbetsdagens slut började det störtregna över Vasastan. Ytterligare en promenad till Östra Station blev det alltså inte. Däremot en språngmarch till Odenplans T-bana. Tåg tunnelbanan till Hötorget för att göra en raid på Hötorgshallen (det blev några kassar med bland annat libanesiska delikatesser).

Hötorgets tunnelbanestation
Har läst i en tidning att många tycker att Hötorget är Stockholms snyggaste T-banestation. Vet inte om jag instämmer, men den spaghetti-liknande takbelysningen är faktiskt ganska häftig tycker jag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha, ha ! Jag skulle varit dösvettig om jag tog den där promenaden till jobbet på morgonen när det är så varmt.

Det ritprogramet har jag inte hört talas om. Man kanske ska gå in och kolla vad det är ?!

Inte har jag sett den där takbelysningen i t-banan - Hötorget - men jag åker i och för sig inte så ofta.

många varma kramizar

Mrs Bettan sa...

Har adlrig heller sett takbelysningen på Hötorget fast jag varit där många gånger. Ser helsjysst ut tycker jag.
Tur att du inte bor i Gustavsberg - där tar en promenad 6 timmar till T-centralen. Ho, ho. Michis som jobbar nu i stan skjutsar Krillan henne till t-banan och jag hämtar.
Puss och sov gott MrsBettan