måndag 14 juli 2008

Konst på East

Trots busstrejken av innerstadsbussarna i Stockholm beslutade vi oss att inta en lunch på East på Stureplan idag. Vi är lika med mina arbetskompisar Inger C., Helena och jag. "Tempura Rolls" var alltför frestande för att låta strejken påverka oss. Istället för buss går det ju lika bra med T-bana och fötter, eller hur!?
Vi satt på uteserveringen och njöt av "rollsen".

Väggmålningar
Inne i själva restaurangen har jag många gånger undrat vem som gjort Easts mycket speciella väggmålningar/tapeter. Idag fick jag svaret genom att bläddra i tidningen Cap & Design. Konstnären/illustratören heter Cassandra Rhodin, en mycket flitigt anlitad tjej som gjort illustrationer och utsmyckningsmålningar för bland annat Rädda barnen, ELLE och NK.
Tycker målningarna är häftiga och påminner om Manga teckningarna.

Cap & Design
Ja, och om man är allmänt intresserad av foto, design och illustrationer, då kan jag rekommendera sommarnumret av tidningen. Detta nummer är ett måste för folk som vill bli experter på Photoshop och Illustrator. Ska nog läsa tidningen mera noggrant. Vill nämligen göra en roligare och mera passande header till min blogg. Det vore ju kul att prova något av deras coola förslag, hmmmmm.

1 kommentar:

Mrs Bettan sa...

Lunch på East lät inte dumt, fy sjutton vad härligt. Länge sen man var inne stan. Den är ju underbar på sommaren, måste försöka locka dit Nettan eller Michis eftersom det är tråkigt att vara själv. Härlig konst också, den upptäckte inte jag faktiskt, var tydligen upptagen av annat. Michis vet jag längtar efter att besöka East efter vår berättelse om det goda vi åt.
Kram MrsBettan