torsdag 24 juli 2008

Konsten att bygga finns i Dubai
Vad kan man säga om detta bygge som håller på att bli verklighet. Var någonstans? I Dubai så klart. Dubai badar ju i pengar men de verkar också ha de rätta kontakterna i arkitektur- och konstruktionsvärlden Kanske man borde reservera en lägenhet där, ha, ha. Kolla bara dessa bilder... värstingar allihopa.

Rotation
Byggnaden kommer att vara 420 meter hög och rymma 80 våningar (inget för höjdrädda alltså). Man kan ta bilen upp till lägenheten så klart. Men det bästa av allt är att byggnaden roterar, så den har aldrig samma form. Förstår inte hur konstruktören bär sig åt men häftigt, otroligt häftigt är det.

Turning Torso i Malmö
Sorry Turning Torso i Malmö, du står dig slät i jämförelse: "endast" 190 meter högt med 54 våningar. Du heter visst Turning Torso, men du står ju still.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du varit på en tripp till Dubai eller.?Jag bara skojade.Tänk när man kan göra det egentligen, ta en tripp, och vips är man hemma igen. Det kanske vore något för er att ta en resa dit.Mycket guld att inhandla. Vi har i alla fall varit på flygplatsen en timme och spanat av alla dyrgripar, helhäftigt.
Kram MrsBettan

BP sa...

Jo då, vi har varit i Dubai ... för 14 år sedan. Då var allt liksom bara i "gryningen", om man säger så. Men potentialen fanns där. Undrar om man skulle känna igen dig idag, tror inte det.