torsdag 27 juni 2024

Tråktorsdag

Råbiff med pommes hos Le Galopin. Har aldrig ätit råbiff med gulbetor. De smakar lika illa som rödbetor. Estetiskt får rätten fem av fem möjliga av mig. Som måltid blir det tre av fem.


Ja, inte kan och vill jag tycka att 27 grader och sol är tråkiga. Inte heller löftet att bjuda mig själv på ”nåt gott på lokal” kan kvala in till en Tråktorsdag. Men det som absolut är ett perfekt bidrag till Tråktorsdag är följetongen med tårtbitarna på innergården som var med i bloggen många gånger just på torsdagar, senast här.

Inte tomt och inget ogräs
Om man vill se nåt positivt med dessa tårtbitar som är inne på sin tredje säsong, så är det inte tomma längre och är inte fyllda med ogräs heller. Istället har man försökt att anlägga en kryddträdgård, som ser så här tråkig ut:

Basilika
Tårtbitarna innehåller hur mycket mynta och citronmeliss som helst, kruspersilja finns liksom rosmarin och stackars basilika. Till och med jag vet att basilika är väldigt törstig, så de plantor som finns kvar ser allt annat än friska ut. Kan bara hoppas att det är många i området som vill dricka Mojito under sommaren, så att åtminstone myntan går åt.

Basilikaplanta som avvikit
Under dessa omständigheter har jag full förståelse för att en basilikaplan har avvikit. Jag vet att jag kunde ha sparat den här skylten till Skyltsöndag, men jag kunde inte låta bli att bjuda er på ett skratt. Tänk er, basilikaplantan som är trött på att sitta i snustorr jord som lägger benen (läs: rötterna) på ryggen och sticker till ett mera vattensäkert ställe. Den som knyckt plantan tar förhoppningsvis bättre hand om den. Självklart tycker jag att det är tråkigt att man stjäl en planta. 

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

10 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Lite trist när folk snor grejerna, här hade vi en hel rabatt som försvann för några år sedan, vips så hade en av grannarna på nedre plan en fin trädgård.
Gick tydligen inte att bevisa något, jo men visst. ;)

Har de inte lärt sig hur man odlar så lär de väl inte lära sig i framtiden heller...synd.

Ha en fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Jag är oskyldig =) Men jag tror nog att den plantan fått ett bättre liv, eller hamnade i en god pesto! Aldrig ätit råbiff, däremot gulbeta och det tycker jag är gott. Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Trevligt med besök på Le Galoppin och maten såg verkligen god ut-
Men varför i hela världen kan man inte ha blommor i dessa trekanter. På våra innergårdar fungerar det utmärkt med vackra blommor i krukor och dessa tas väl om hand av en trädgårdsfirma. Jodå, lite kryddväxter finns också som vi kan plocka av.
Ja, visst är det trist att plantor vandrar iväg och bra att det finns koll på vad som finns. Kunde dock inte låta bli att le åt skylten. Likaså log jag åt din beskrivning av försvinnandet. Men visst är det trist. Å andra sidan har säkert basilikan det bra där den nu har hamnat.

Susjos sa...

Alltså din råbiff! Mums så gott det ser ut, jag gillar rödbetor, och säkert gulbetor också ;-)

Underbart att du bjöd dig själv på något gott!

Galet att basilikan försvunnit, men skylten är väldigt rolig ;-)

Min man var besviken på Portugal igår, men jag tyckte det var kul att Georgien vann, har du löst Nivas krönika på Aftonbladet?

Kram från två nöjda "stadsbor" som gjort Norrtälje ikväll!

KajsaLisa sa...

Jag tror den drog iväg själv, håller med om att tårtbitarna är tråkiga, tack för länken.

femfemman sa...

Kul med folk som har humor. Har ibland funderat på en liten kryddhörna. .men har aldrig kommit till skott. Tack för inspiration.

Gunnel sa...

Kan det verkligen vara lönt att stjäla en basilikaplanta? Är det en kryddliga i farten hos er?

christian sa...

Det där såg fantastiskt gott ut, påminner lite om denna tyska specialitet:
https://en.wikipedia.org/wiki/Mett
Örtagård i all ära, men det gäller ju att grannarna samsas å att örterna ansas......tänk att det finns så många msk som inte kan stava.....

Ha en skön fredag!

Hannas krypin sa...

Håller med om att estetiken på din maträtt var väldigt trevlig. Men råbiff vette katten om jag vill äta. Har av misstag ätit rå tonfisk men det är för att jag inte visste att en tonfisktartar innehåller just rå tonfisk. Tycker du gjorde helt rätt i att bjuda dig själv på en middag även om just den här hade mer att önska smakmässigt. Hoppas att basilikaplantan hittar tillbaka till sin plats. Ser också framför mig hur den smitit av sig självt, haha.

nalta norrland sa...

Basilikaplantan fick nog ett bättre liv dit den flyttade. Självklart trivdes den inte på innergården ☺️
Råbiff har jag aldrig ätit och gulbeta har jag aldrig ens sett.
Fortfarande svårt att kommentera hos Dig.