tisdag 4 juni 2024

Tjugoentusen tvåhundrasexton


Fotbollsbibelns omslag visar den franska landslagsspelaren Kylian Mbappé. Tycker bilden är absolut gräslig, då den påminner mig om filmen "Rötter" (Roots).


Om ni tycker att det här inlägget är aningen sent så har ni helt rätt. Anledningen är såklart damlandskampen Sverige-Irland på Friends i Solna. Sveriges 1-0 seger efter hörna i den 80:e minuten satt väldigt hårt inne. Sverige vann dock välförtjänt och Irland kan tacka sin målvakt Courtney Brosnan för att det inte blev fler mål. Undrar om hon är släkt med 007-Brosnan? Matchen sågs förresten av 21 216 åskådare, varav 80 procent var tjejer/kvinnor.

Bäst att vänja sig
Som ni ser laddar jag upp inför Euro2024 för herrar som börjar om tio dagar i Tyskland. Då jag älskar att leka expertkommentator är det bäst att ni vänjer er redan nu;-) Aftonbladets fotbollsbibel damp ned i brevlådan häromdagen och "inläsningen" har börjat.

Regnbåge
Ni kanske vet att damernas och delvis herrarnas kaptensbindlar är regnbågsfärgade. Så jag tycker att bilden med gårdagskvällens regnbåge passar alldeles utmärkt till inlägget. Den är ju rätt klen egentligen - regnbågen alltså, men kolla den dramatiska molnformationen! Efter gårdagens åskskur var förresten ordningen återställd idag – 23 grader och sol:-)

PS. Tusen tack för alla era fina kommentarer både igår och i söndags - WOW säger jag bara:-) DS.

9 kommentarer:

LillaSyster sa...

Ja, jag började bli orolig nu att något hade hänt dig. Men sen tänkte jag att det är säkert fotboll och så rätt jag tänkte=)
Ladda du - inför det bästa du vet!
Ha en fortsatt skön kväll. Kram

Ditte sa...

INstämmer helt i att jag också tycker bilden är gräslig- Pust. Även här tittade vi på fotboll och välförtjänt att Sverige vann, men det satt långt inne. Kul med så många besökare.
Bra att du börjat ladda inför Euro 2024. Jag är nog lite senare med min laddning. Ser förstås fram emot dig som expertkommentator.
Gillar att armbindlarna är regnbågsfärgade och fint att "Marika" finns med på tröjorna. Så visst passar din bild på regnbågen extra väl in.Ja, molnen var verkligen dynamiska.
Önskar en trevlig kväll.

femfemman sa...

Dubbla regnbågar. Vackert!
Funderade just på när EM börjar. Då fick jag veta.
Såg med ett fjärdedels öga på dagens match. Har inte ro....eller intresse nog... att kolla utan att samtidigt göra snöat.

femfemman sa...

Inte snöat.. Annat! Knäppt! 🙃🤔

Anki sa...

Absolut en gräslig bild!
Bra att du förbereder dig ... antar att du gör det med stor glädje och inlevelse :)
Såg inte matchen igår, men hörde resultatet och det var ju okej :)

Hanneles bokparadis sa...

Regnbågar passar alltid.

Gunnel sa...

Instämmer om bilden. Nog kunde de ha hittat en annan. Då vet jag vad du ska syssla med nu framöver....och även Rasmus, så jag blir informerad varje sig jag vill eller inte.

Annika sa...

Ja du har rätt, tycker också det är en ful bild. Du har dessutom rätt om Rötter.
Igår fyllde jag DNs tisdagskryss på min telefon, det handlade delvis om EM. Kände mig helt lost, haha. Sen kom jag ju på att tjejens namn var Fridolina och sen kom jag på efternamnet också. MEN fick lära mig, via korsordet, att det går i Schweiz. Jag vet, SAY no more!!
Men du har en massa guldstunder framför dig nu! Härligt!!

Guldkryckan sa...

Rötter där, jo, finns en jämförelsebarhet där, bra serie dessutom.
Ser fram emot dina referat angående matcherna, du är bra på det, så slipper jag titta själv.
Jag håller mig till damfotboll, inga primadonnor där som i herr-serien. ;)

Ha det nu bäst Bp.