söndag 2 juni 2024

Skyltsöndag #473

Dagens Skyltsöndag är bra. Mycket bra:-) Fick mig ett gott skratt den gångna veckan då det helt plötsligt varit fler som ”donerade” skyltar, inte bara Dave utan även Yvonne och en kompis till. Med andra ord så tackar jag jättemycket och bjuder på fyra "fådda" skyltar och en (den första) som jag tagit själv:-) Enjoy!

Café Startboxen är plastinpackade smörgåsar bannlysta, vilket jag tackar för. Här används dukar som garanterar att frallorna/smörgåsarna inte liknar gummibollar och dessutom berättar att allt som finns på caféet är hemlagat.

En buss från Estland på Fjällgatan på Söder.. Texten betyder ”Verklig dragkraft”, vilket dock inte betyder att de estniska turisterna kan förvänta sig att träffa på elefanter här i huvudstaden;-)

Det gäller att ta god hand om turisterna och gästerna i Vaxholm. Magasinet Waxholm lånar till och med ut solhattar. Bra där!

Visst minns ni Pink Floyd och deras album/låt/tour ”The Dark Side of the Moon”?! Daves mugg syftar på bandets World Tour 2024 (tror jag), även om jag inte riktigt förstår varför;-)Stockholms stad garderar sig inför studentfirandet på flak.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

PS. 24 grader, strålande sol för 14:e dagen i följd. Lägg därtill en pulveriseringsseger av Hammarby mot Djurgården (3-0) på Tele2 och ni förstår att jag är rätt tillfreds med livet just nu;-) DS.

20 kommentarer:

femfemman sa...

Här är det åska och hagel. Eller har iaf varit. Hann iaf fixa en del med plantor.
Heja Hammarby! Det är nog det enda stockholmska som vi lantisar önskar vinst och välgång.

Gunnel sa...

Håller tummarna igen för att kommentaren ska komma in. Jag såg faktiskt också en del av den matchen idag. Det berodde på att jag var hos Rasmus och TV:n var igång i väntan på HIF-matchen.

nalta norrland sa...

Många fådda skyltat 👍
Plastinpackade mackor borde vara bannlysta 👎
Det är konstigt det där med studentfirande åkande på lastbilar, vissa år har det varit en trafikfara = förbjudet och sen tillåtet nästa år… när jag var liten så fick de som gick ut 9an åka lastbilsflak, men det var länge sen, det var borta innan jag började högstadiet.
Dina funderingar angående Övik får svar på en mer privat plats.

Hannas krypin sa...

Trevliga skyltar du bjuder på. Jag är också med, kanske att temat kommer ge dig ett gott skratt. Oavsett så kommer det passa dig ypperligt. Hoppas jag iallafall. :-D

LillaSyster sa...

Du kanske skulle ha solhatt på balkongen =) Helt makalöst väder=) Visst åskade det lite idag igen - men ingen längre stund, känns som om det skulle behöva ladda ur lite till för huvudet spänner. Ha en bra kväll och fira nu att det går bra i fotboll.

Ditte sa...

Verkligen en toppenbra skyltsöndag! Gillar din skylt och även tanken som Café Startboxen har. Ingen plast och inga svampiga mackor.
Kul med bussens text och likaså att hattar kan lånas om solen blir för stark.
Kul också med muggen. Och visst minns jag "Pink Floyd" .
Jodå, Stockholm laddar inför studenternas framfart. Här i kvarteren har man blivit ombedda att flytta sina personbilar p.g.a. studenterna . Men var ska de då parkeras. Det är innerstan vi talar om. Lika illa som att studenterna kan ta sig ut en annan väg eller inte alls.
Jodå, noterade att Hammarby slog ut Djurgården. Bra jobbat.
Och du, det är sol dessutom.
PS Har idag skrivit och publicerat mitt sista blogginlägg. Lite vemodigt, men nu är det gjort.

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Vilken härlig skyltning du gjort :) Dessa Halmhattar är toppen i värmen från solen de ger bra skydd, något för dig när du sitter på balkongen!

Muggen och Pink Floyd är med i leken ännu och man hör en o annan bra låt med dom fortfarande! :)

Här hos oss firas det sedan många år med Lastbilar och de står på flaken när de tar studenten. Dessa Lastbilar är rejält klädda med många björkar och banderoller och med att de står och sjunger på flaken.. Men det går absolut inte fort när de kör fram genom stans gata som går rakt genom stan, sedan rullar dom vidare till sina stopp ställen och därifrån så åker dom ståndsmässigt med olika fina bilar - Veteranbilar & andra fina muskelbilar! :D För då blir det tjo och tjim.. De fortsätter senare med sina familjer till olika ställen vissa hem, andra till hyrda lokaler för att umgås med familjen.
Senare drar ungdomarna ut med sina vänner till olika fester och kommer hem tidigt dagen efter på morgonen.. Så var det då mina tog studenten! :)

Ha en fin söndags kväll!
Kram

Guldkryckan sa...

En macka i plast är ju inte optimalt alls, bra där. 👌
Här skiner solen just nu, 22 grader, men det åskade och regnade rejält för ett par timmar sedan.
En solhatt till turisterna är bra tänkt, bra där också.

Ha nu en fin avslutning på kvällen Bp.

byblixtra sa...

Fin duk till brödet.
Bussen ser ut att gå till en djurpark i vanliga fall.
Bra att man lånar ut solhattar, det kan behövas i värmen.
Ja, jag minns Pink Floyds album, det verkar som att de är poppis igen men det kanske är för bandets World Tour i år.
En sån förbudsskylt har jag inte sett tidigare men man brukar behöva tillstånd från Polisen för att köra kortege i stadskärnor, fast en och annan kan ju hamna på villovägar. ;-)

Susjos sa...

Snyggt skyltat denna söndag! Gillar verkligen duken på smörgåsarna!
Vilken tjusig buss från Estland.
Snyggt att de lånar ut solhattar där i Vaxholm.
Å visst kommer jag ihåg Pink Floyd, mina kompisar gillade den skivan, jag var mer ett ABBA -fan ;-)

Ha en fin kväll!
Kram!

Klimakteriehäxan sa...

Nu påminner du mig om att det verkligen är läge att ta en tur till Vaxholm. Himla trevligt så här års! Det brukar bli strömming vid torget, lite shopping och i allra bästa fall ett dopp från klipporna där "träbanan" slutar.
Fina skyltar!

Äventyret framtiden sa...

Jag gillar din skyltning! Mångsidig, fina foton..och solhattsomtanken är ju verkligen fin.
Man ska vara rädd om det lilla man har.
Ha en fin inkommande vecka, men vi ses säkert i morgon igen, hoppas jag.
Sov gott!

KajsaLisa sa...

Tror dom blir besvikna elefanterna på Skansen är borta sen länge. Jag tror fåglarna kalasat på solhattarna. Plank Flored lät obegripligt.
Länkar upp dig nu.

Anki sa...

Snyggt skyltat! Solhatt skulle vara bra ... har tänkt skaffa en i flera år, men inte kommit till skott.
Svar: Piren är en liten utstickare i s.k. Mellanströmmen. Här gillar sportfiskarna att stå och de bryr sig inte om alla varningsskyltar som finns där. Marken och vattnet hör till "Bruket", Billeruds alltså och alla vet, men tar riskerna för en firre :)

Åke sa...

Hemlagat JAAAAA!!! Reklam o dylikt kommer du väl ihåg vad Loffe sa sa redan i Göta kanal 1? Ähhh det är bara tröjor och reklam :) Konstigt det där med "på flaken..." Fräna skyltar BP :)

Hanneles bokparadis sa...

en buss till elefanter 🐘 de passar inte i säkerhetsbältet

christian sa...

Så kul att höra att du är tillfreds efter fotbollssegern.....synd dock att Dortmund inte kunde näta, det var förtjänta av mer i finalen av CL!
Gillar din skyltblandning, allt från visdom till klurigt...bussen såg ut att tillhöra en cirkus.
Solhattarna var fräsiga men såg aningen sletna ut, men gratis är alltid bra!
Muggen är häftig, alltid kul att ha minnen från sin ungdoms musik å sista skylten är suverän....skulle finnas överallt!

Ha en bra vecka!

Paula sa...

Nu har du verkligen blivit internationell i skyltningsvärlden, kul! Pink Floyd eller Plank Floored, haha, tog ett tag innan jag fattade.'
Den estniska bussen var skoj, men märkligt med elefanten, förstår inte riktigt syftet med den. Däremot kan jag berätta att Taisto betyder strid på finska och det är även ett finskt mansnamn. Försöker tänka efter om jag har sett plastförpackade mackor, jag tror man tagit dem ur bruk h elt, och det var på tiden! Vilka fina vänner du har som bidrar till fina skyltningar

Mias Mix sa...

Många härliga skyltar som vanligt! Bra med dukar istället för plast. Jag har en trave bivaxdukar men nu var det länge sen jag använde dem, tack för påminnelsen.
Nä elefanter lär de inte hitta i Stockholm får vi hoppas! Och jag använder nog helst min egen solhatt :)
Ja snart invaderas alla städer med studentflak. I Göteborg har de redan börjat.

Carita Liljendahl sa...

Det där med solhatt och homemade happiness låter bra!
Kollar just nu Sveriges damers match mot Irland.