tisdag 18 juni 2024

”Kuriosa” från Euro 2024 - del 1

På väg hem från skateboardrinken i närheten.

Två vackra damer med fräcka frisyrer och snygga kläder. En fröjd för ögat!

Äta bör man, annars dör man. Två middagar är räddade:-)


Efter drygt sexton år i Blogglandia har jag förstått att de flesta av mina trogna (och nya) läsare bara är måttligt intresserade av fotboll, om än det. Hel okej, för vi är ju alla olika och har varierande intressen. Så under pågående EURO 2024 ska jag försöka att hålla mig till lite roliga (och mindre lustiga) kuriosa amt vissa expertkommentarer.

Hanna och Christian
Hanna är fotbollsdomare och har "tagit över rollen" som Jonas Eriksson, fast i Blogglandia. Perfekt, hon vet vad hon pratar om! Christian håller alltid på underdogs med undantag när Sverige och Tyskland är involverade. Han slipper dela sympatierna, då Sverige inte ens är med i Euro 2024

Svt vs. tv4
Rent allmänt föredrar jag svt:s sändningar från Euro2024 jämfört med tv4:ans. För- och eftersnacket från studion brukar jag inte lyssna på, men att höra kommentatorsglädjen och samspelet mellan den återförenade duon Chris Härenstam och Glenn Strömberg i svt är en fröjd. Med detta sagt måste jag även ge Lasse Granqvist och Jens Fjellström i tv4 en komplimang. De kommenterar inte matcherna, de konverserar med varandra, vilket jag faktiskt gillar.

Orange fotbollsskor
På min tid var fotbollsdojjorna svarta och gjorda av läder eller plast. Nuförtiden är skorna bland annat orangea med syntetiska/mikrofiber ovandelar. Betydligt läckrare att titta på.

Mbappé
Mbappé och hans näsa blev mera omskriven i media idag än Frankrikes bedrövliga 1-0 seger mot Österrike (det behövdes ett självmål för att vinna matchen). Långt innan det blev officiellt att näsan var bruten mejlade jag till fotbollskompisen Steve igår kväll:

- Mbappé och hans näsa som lika gärna kan vara bruten, vilket jag såklart verkligen INTE hoppas, lär resultera i spaltmeter i franska media. Men visst hade han en dålig dag på jobbet.

Vad tycker ni? Ska jag anmäla mig som spågumma;-)

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra, men de är dagsfärska och jag gillar dom:-) DS. 

12 kommentarer:

LillaSyster sa...

Japp, spågumman BP då det gäller fotboll =) inte ens jag har kunnat undgå den där näsan =)
Mmm sushi så gott! Ha en bra kväll, för kyligt att sitt ute och läsa nu.

femfemman sa...

Du kan ersätta elefanten. För det var väl så att en elefant skulle tippa matchresultaten. Kul med vinst för Slovenien, tycker den som mest lyssnar.
Så nu hoppas jag att Portugal går samma öde till mötes. Gör väl som Hanna ( mycket imponerad över den tjejen) och Jobas, och hejar på Underdogs. Och Danmark... som väl är varken eller...

nalta norrland sa...

Om fotboll och liknande har jag ingen åsikt, men jag kan tycka det var otroligt onödigt att Vanja näsan då illa i nåns axel/armbåge.
Vädret är typ lika roligt som det varit under juni. Regn och mygg.

Anni sa...

Den här otrogna läsaren älskar fotbolls-EM även om jag inte ser alla matcher (för familjefridens skull, inte för att maken skulle klaga högljutt direkt). Man har ju sina favoritlag. Tror man. Så plötsligt får man ett nytt - helt otippat gillade jag Rumänien!
Mbappes näsa var ju en höjdare, men hu så ont det måste gjort. Fattar inte varför han sedan skulle gå in på plan och sätta sig?
Nu laddar jag för Portugal.

Ditte sa...

Tycker du gör dig perfekt i dessa fotbollssammanhang. Och dessutom med humor. Gillar även dina fotbollsinlägg liksom även andra.
Såg inte matchen men har läst om den- Och en dålig dag på jobbet hade ju Mbappe.Onödigt att sätta sig på plan men då kunde ju inte heller matchen fortsätta.
Ja, bara jag slipper Hanna Marklund så är jag tacksam. TYcker hon är tröttsam, även om hon givetvis kan sitt jobb.
Gott med sushi och jag tror att det t.o.m. var en sushidag idag.
Kul nu att se Portugal spela mot Tjeckien och även att se om Ronaldo är i form.

Susjos sa...

Då har vi båda ätit sushi idag, jag njöt av den halstrade laxen ;-)
Min man ser så många matcher han kan från EM-fotbollen, så jag har också sett delar av dagens matcher : Turkiet- Georgien, och strax börjar ju matchen Portugal-Tjeckien!
Såg också Mbappés stackars krock igår, och ja, du är visst en spågumma!

Ha en fin fotbollskväll!
Kram

Hannas krypin sa...

Tack för länken igen BP. Håller med om att SVT:s för- och eftersnack är betydligt bättre. Satt och skämdes igår när kommentatorerna från TV4 enbart kastade en massa negativt på spelarna. De kanske har rätt i sak att spelarna inte har gjort det de ska men det är inte så roligt att höra på när det bara är det negativa som lyfts.

Äventyret framtiden sa...

Till och med jag såg matchen igår kväll...och tyckte att Ronaldo var lite loj..börjar nog bli gammal och har ju sitt på det torra. Jag tror att det kunde ha gått bättre för Portugal om man inte hade anpassat målen för att han skulle göra dem. Är min känsla helt fel, amatör i sammanhanget som jag är? Nu gjorde han ju inte målen, ja, en stolpskott förstås. Var inte ett mål också ett självmål av Tjeckien? Trodde aldrig någonsin att jag skulle skriva sånt här , haha...livet överraskar.
Ha en bra dag och jag skulle gärna äta den där maten jag också.

Guldkryckan sa...

Fotboll kanske inte är någon prioritet för mig men dina rapporter läser jag alltid.
Du skulle nog passa som spågumma Bp. ;)

Ha nu en fin onsdag.

christian sa...

"Spågumma"?!?! Ja varför inte....åtminstone på fotbollsfronten kan du säkert röna en å annan framgång! ;) :)
Apropå fotbollsskor....när jag spelade juniorfotboll i Berlin på den tiden det begav sig använde vi ju verktyg för att skruva av å på våra dobbar å när man använt skorna ett tag kunde det bli skavsår under fotsulorna pga de där skruvarna.....
Föredrar SVT alla dar i veckan, har t.o.m. lärt mig uppskatta Glenn som jag haft svårt för genom åren, men det beror mest på hans röst/sätt att prata, det är intensivt påträngande på nåt märkligt sätt. MEN han har ju nåt att
tillföra som expert, på fyran är det mest papegojor som upprepar kommentatorns snack med lite andra ord, som känner sig tvungna att säga nåt så fort den andre sagt nåt....
Idag blir det att heja på sitt gamla fosterland igen då...
P.S. men usch för den där maten....hur kan man tycka att det är gott?!?

Annika sa...

YESSS till spågumma!!
Sen, du skriver så humoristiskt om fotbollen att tom jag tycker det blir kul att läsa om EM hos dig, haha.
FÖ, inte förvånad ändå att SVT gör det bättre än fyran.
Idag nya matcher för dig!

Carita Liljendahl sa...

Gillar dina modiga mamarazzi-bilder :)
Jag kunde försöka mig på sådana, fota bakifrån så att ingen ser vad jag gör.
Men här i lilla Lovisa läser många min blogg och personerna skulle troligen kännas igen, och en del skulle bli förnärmade - så jag tar nog inte risken 🤣