söndag 16 juni 2024

Skyltsöndag #475

Dagens Skyltsöndag har en röd tråd, ja nästan i alla fall. Det är mest Christian som har inspirerat mig till det här inlägget. Han verkar nämligen testa varje nyinkommen ölsort. Han dricker ölen på riktigt, medan jag (än så länge) nöjer mig med att fota både vin och öl hos Systembolaget. Jag menar jag älskar ju att strunta i fotograferingsförbud som ju råder på Systemet;-) Enjoy!

Jo tack, ”vivir sin dormir”. Det vore väl nåt – leva utan att sova. Hoppas att den versionen även finns som vitt vin. Älskar skylten - kolla ögonen, de går verkligen i kors - hahaha:-)

Pink - rosa alltså - är en trend som alltid har funnits. Tyvärr. Ändelsen ”-ish” däremot är relativ ny. Nu även i sammanhang med öl.

Veckans höjdare 1: ”Hoptimist” och ”Hopnotch”. Det kallar jag "dubbelfyndigt" på en och samma burk. ”Hop” betyder ju ”humle” på svenska, så ”hoptimist” är rätt logiskt. ”Hopnotch” anspelar på ”Top notch”, alltså en öl ”av högsta klass”. Hoppas ölen motsvarar ordleken.

Veckans höjdare 2: Min engelska kompis Dave har gått på skyltjakt igen och hittat den här gatuprataren. Killen har verkligen näsa för skyltar:-) Att sätta upp just den texten utanför en handelsträdgård är ju faktiskt riktigt, riktigt smart tycker jag. Thanks Dave:-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

17 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Det är underligt men de bästa fotona man får är ju de på systembolaget, måste bero på ljussättningen. ;)
Dave verkar vara en go gubbe, toppen.

Ha nu en fin kväll Bp.

Susjos sa...

Vilken härlig skyltsamling från systembolaget, wow! Snacka om höjdare, och modig är du som fotar fast det är fotoförbud!
Dave är inte dålig på att hitta skyltar han heller, haha!
Ha en fin söndagkväll!
Kram

PS. Tycker min semester börjar lite väl tidigt, men på jobbet har vi 2 semesterperioder ( fast regionen vill att vi har tre perioder!), och jag hade sen semester förra året, det betyder att jag måste ha tidig semester detta år!

femfemman sa...

Vore förskräckligt att leva utan att sova. Så gott som det är att sova. Nästan det bästa på hela dan.🥱🥱😴

LillaSyster sa...

Jag var tvungen att googla om fotoförbudet på systemet. Men egentligen gäller det alla butiker.....jag tycker vi fortsätter att fota som vanligt- så länge ingen människa kommer med så tycker jag att det är okej. Snyggt skyltat BP!
Ha en bra kväll!

byblixtra sa...

Jag kommer fortfarande inte in på min blogg så det blir ingen Skyltsöndag idag. Läckra etiketter på vinflaskorna och rosa ölburkar, var nytt. Deltas etikett var originell. Coolt med Hoptimist öl.
Snyggt textad skylt vid handelsträdgården.

Äventyret framtiden sa...

Kul att se etiketterna på Systemet. Rosa ölburkar,speciellt och extra kul.
Fiffig idé-skylt vid handelsträdgården. Haha..

Hannas krypin sa...

Vilka roliga namn på ölsorterna. Undrar om de motsvarar förväntningarna. Kul skylt som Dave hittat åt dig!

Ditte sa...

Heja! Jättekul skyltning! Hade ingen aning om att man inte får ta bilder på systemet. Något jag ofta gör i olika sammanhang. Kul med "Vivir sin dormir" . Ska nog testa denna variant av vin. Men just nu så dricker jag inte rött vin. Men kanske finns det i den vita vrianten.
Vad gäller det rosa så köper jag det helst inte p.g.a. färgen- Så ändelsen får väl finnas där utan att jag testar varianten. Veckans höjdare nr 1 är kul och absolut dubbelfyndigt. Nästan så jag ska testa denna öl.
Dave är ju suverän på att hitta skyltar och även denna är riktigt rolig. Och smart att placera skylten här utanför handelsträdgården-

Klimakteriehäxan sa...

Har också fallit för det sömnlösa vinet. Jag och etiketter ...
Sista skylten är en pärla.

KajsaLisa sa...

Jag skulle inte kunnat låta bli att köpa dom där ölen och testa, älskar sånt där. Tror inte riktigt på sista skylten :)
Länkar upp dig nu.

Anki sa...

Visst lockar det extra mycket att fota där man inte får! Snygg skyltning och Daves textade där utanför handelsträdgården är riktigt bra!

Svar: Inte någon AI, bara jag ...

christian sa...

Tack för omnämnandet....bara en liten korrigering, det är ljus lager jag köper å smakar på å recenserar då å då, kanske en å annan veteöl å annat spännande, men f.ö. är jag inte mycket för alla andra "märkvärdiga" sorter typ ipa m.m.....
Fotoförbud på gröna skylten....why that?!?Vinet såg lite spännande ut, men man skulle vilja veta land å pris....
Namnet "Hoptimist" är onekligen välvalt, men det verkar vara en udda bira med ananassmak som det ser ut....ja å "Pinkish" hoppar jag nog...rosa....låter skumt ;)
Ha en fin vecka!

Paula sa...

Vad säger du? Är det fotoförbud på Systemet?? Står det något anslag om det? Det har jag aldrig märkt. Nu har jag bara fotat ett par gånger utan att någon anmärkt, men nu lär jag smyga runt i lönndom nästa gång. Tycker att utbudet på Systemet har fyndigaste och snyggaste designen på varorna de saluför. Som att producenterna verkligen tävlar om att vara fyndigast.
Ler också åt trädgårdsskylten, även om den aldrig hade funkat med mina äkta män som alltför väl visste vad jag tyckte om att odla...

Åke sa...

Du finner då allt, då syftar jag på att olla ögonen, de går verkligen i kors :) Därefter fick du med riktigt färgglada skyltar :)

Mias Mix sa...

Riktigt bra skyltar från systemet!!! Roligt med udda etiketter och namn. Och den utanför handelsträdgården var ju kul!

Anni sa...

Nu går jag ner i källaren och hämtar en öl till matchen!

Carita Liljendahl sa...

Just det - jag glömmer aldrig fotograferingsförbudet på Systembolaget :)
Jag hade flyttat till Täby 1998 och jag minns inte varför jag skulle ta en bild och av vem där på bolaget, men jag blev bryskt stoppad.
Snygga vinflaskor du lyckats fånga i smyg :)