torsdag 6 juni 2024

Tråktorsdag


Som alla vet är det Sveriges Nationaldag idag och lagom till firandet sjönk temperaturen till 15 grader, molnen drog in och gårdagens ”stormy weather” fortsatte. Det i sig måste anses vara ganska tråkigt. Hur det var på Skansen vet jag inte, men jag hörde att det regnade söder om stan. Täby klarade sig – igen:-)
 
Le Galopin
Annars var det en riktigt tråkig och händelsefattig torsdag här. Som ni vet brukar jag vara rätt så duktig på att åtgärda den saken. Chansade och körde till Le Galopin utan att ha bokat bord. Min favo servitris L välkomnade mig med en kram – det är roligt att vara VIP;-), och undrade om jag kunde tänka mig att sitta på den enda lediga stolen i hela lokalen, och den befann sig vid bardisken. Självklart! Stol som stol:-)

Fullbokat
Le Galopin var fullbokat från klockan 18 till klockan 21, i ett kör alltså. Det var många drop-in- gäster som hade chansat som jag och inte fick plats. Är så glad för ägarna, personalen och inte minst för oss Täbybor som äntligen har fått en restaurang värd namnet. Vad åt jag då? Jo, pilgrimsmusslor på en bädd av bland annat svamp och olika grönsaker, pommes och aioli. Gudomligt gott! Så nu är Nationaldagen genast mindre tråkig;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Ja, Sverige förlorade vänskapsmatchen mot Danmark med 2-1 igår kväll. Det var också tråkigt... DS.

16 kommentarer:

nalta norrland sa...

Najs att Du är VIP och fick en sittplats 👍
Igår åt vi gott 😋 här hemma (ryggbiff och hemgjord klyftpotatis med tillbehör) idag var det + 9 och det både regnade och blåste… en typisk sommardag 😑 det kändes som höst. Så dagens kulinariska (inte) middag blev köttsoppa med klimp.
Nu börjar det dra ihop sig och bli kväll.
I morgon vardag och J jobbar.
Två blogginlägg idag…

Guldkryckan sa...

Brukade också sitta vid baren och inta en måltid förr under min tid på krogen, gick fortare att beställa en öl då på den tiden. ;)
Skönt med en krog som har gäster, bådar ju gott för framtiden.

Ha det nu så fint det bara går Bp. :)

LillaSyster sa...

Underbart att vara vip gäst =) Maten ser supergod ut. Regn och hård blåst här om vartannat, men ändå blir det inget att tala om i regnmätaren. Halade flaggan nu då den var torr- himlen är kolsvart in mot stan, så snart öppnar sig nog himlen igen. Hoppas att värmen hittar tillbaka snart, det här är för tråkigt nu när vi vant oss vid ljumma kvällar. Som väl är hade vi vett att njuta av varje solig dag i maj. Jag var glad idag att jag inte lyft av taket på jeepen- för det hade varit iskallt. Ha en bra kväll! Kram

femfemman sa...

Så gott! Och härligt att vara VIP. Måste vara något speciellt med Täby, som aldrig /sällan får regn. God kväll

Äventyret framtiden sa...

Den där maten var ju i alla fall inte tråkig. Pilgrimsmusslor som är så gott. VIP, grattis till det och kramen!
Stormy weather är förstås inte det roligaste men shit happens även en Nationaldag!
Hoppas du får en finfin kväll!

Susjos sa...

Älskar pilgrimsmusslor, jösses så gott det ser ut! Underbart att vara VIP, och t.o.m få en kram av servitrisen när man kommer, inte mycket tråkigt där inte, ja förutom vädret då...mycket svalare idag, brr...men inget regn på Vendelsö idag.
Vilken restaurang ni har fått där i Täby, man blir ju sugen att åka dit!
Ha en fortsatt fin kväll!
Kram

Ditte sa...

Svalt var det här också, 15 grader fram på kvällen men i stort sett sol hela dagen. Inget att klaga på. Men något direkt firande blev det inte. iNte annat än att vi slötittade på tv programmet från Skansen. Är man halvnorsk så känns den svenska nationaldagen lite "svag". Milt sagt.
Gott val på alla sätt att du tog dig till Le Galoppin och slog till på en riktigt god bit mat. (Snygg bild av maten.)Och visst gäller sto som stol.Trevligt att var VIP och bli varmt emottagen.
Och klart att dagen blev mindre tråkig med denna måltid.
Ja, trist med fotbollsförlusten, men sånt händer.

KajsaLisa sa...

Såg ut att vara ett utmärkt sätt att tillbringa en Tråktorsdag.

Hanneles bokparadis sa...

det blev en blöt historia, bokstavligt, i Slottskogen med Göteborgs symfoniker, jag i min tunna regnkappa, maken under en liten filt med plast på andra sidan, Mäktig musik 🎵 var sin glass på väg hem på spårvagnen.
Skansen på tv hemma 🇸🇪 dagen blev dubbelt firad.

Anki sa...

Det har sina fördelar att vara VIP-gäst :) Ser gott ut!
Ha nu en fin fredag!

Mias Mix sa...

Himla roligt för er att ni fått en så bra restaurang. Extra roligt att känna sig genuint välkommen! Mindre roligt att Sverige förlorade fotbollen. Det känns som om matchen vände när han bytte ut Isak. Då tog danskarna över. Men damerna vann ju sina matcher i alla fall.
Ebba von Hallwyl fick Södertuna Slott i morgongåva av sin mormor när hon gifte sig med Wilhelm von Eckermann. Deras barnbarn Carl-Wilhelm tog över slottet och var också den som sedan sålde det till norrmännen som gjorde konferensslott av det (där jag jobbat i herrans massa år). Vi hade hästen hos Calle-Wille och Birgit på 80-talet och hade slottets skogsträdgård som fälttävlansbana. Ebba är farmor till Henrik von Eckermann, så Calle och Henrik var kusiner men Calle dog tyvärr alldeles för ung. Så Birgit är ingift i släkten.
Charles och Oliver älskar de flesta idrotter, håller på med fotboll, gympa, innebandy, hockey. Däremellan simmar de i sin stora pool, spelar tennis med sin pappa ibland, övar basket på tomten mm. Full fart jämt!
Det går framåt med foten. Tar små promenader på ett par hundra meter. Sen är det högläge igen. Tar bort bandage och stygnen på måndag, längtar!! Men ska ha sandalen i 6 veckor ungefär.
Ha en fin fredag!

Stefan sa...

Härligt sätt att fira Nationaldagen på. Kul att ha ett stamställe där man möts med en kram av personalen.

Lite småkyligt igår, men vi klarade oss från regnet fram till 20-tiden.

Annika sa...

JAA! Du fick till det alldeles utmärkt gott och bra trots det lite trista med vädret.
Underbart att du är VIP där, perfekt ställe att vara just VIP på! ÄLSKAR pilgrimsmusslor, och vad gott med pommes och dipp til, mums.
Snygga ljusstakar där på bardisken.
Hoppas vädret idag är bättre och att du njuter av din balkong med goda böcker.
Ha en toppenfin helg önskar jag DIG!!

Hannas krypin sa...

Du kom i rättan tid läser jag. Så bra att du fick plats, att sitta vid baren är ju inte helt fel faktiskt. Maten ser så god ut, kul att restaurangen är välbesökt.

Carita Liljendahl sa...

Såg på festen på TV igår. Gillar sluttaptot, är kanske lite udda med det :)
Inte märkte jag nåt dåligt väder över Sverige.
Och Täby-barn sjöng på Skansen <3

Maten ser läcker ut! Platsen också intressant!

byblixtra sa...

Fint firande av nationaldagen. Det ser ut som en trevlig restaurang och bra att det fanns en plats till dig. Kul att du är VIP-gäst. :-)