torsdag 20 juni 2024

Tråktorsdag med kuriosa från EURO 24 – del 3

Delar av "grannskapet" till "Döda Torget" vid Täby centrum. Kolla in balkongerna som någon arkitekt har klämt in mellan huskropparna. Med full insyn dessutom. Nej usch!

Kunde inte låta bli att leka mammarazzi här. Mannen som satt bredvid mig var över 80 år. Gissar att byxorna har minst 60 år på nacken. Och det har de välpolerade läderskorna också. Minns att min pappa hade sådana byxor och skor.

Misora Sushi och Ramen är en av mina favo ställen. Restaurangen ligger i det så kallade Polishuset som ligger vid Döda Torget. Tråkigt , jo! Lite öststatsstuk över huset, absolut inte kvarterskrogen.


Idag är Sveriges längsta dag, det vill säga att det är ljust lääääänge. Sommarsolståndet inträffar idag den 20 juni kl. 22:51. Det som är tråkigt är att det från och med imorgon går åt fel håll. Igen… Och tiden rusar iväg alldeles för fort enligt mig. Ja, och det är väldigt tråkigt.

Kuriosa 1: ”Wokedräkt”
Har ni hört talas om en så kallad ”wokedräkt”? Det hade inte jag. Men igår när Tyskland mötte Ungern i andra gruppspelsmatchen i Euro 2024 blev jag smärtsamt medveten om dräkten. Här kan ni läsa vad en wokedräkt är för nåt. Jag blev helt ställd och tycker att vissa ”saker” har helt enkelt gått för långt. Det var Tyskland som valde att uppträda i ”wokedräkten” istället för att bära kaptensbindeln i regnbågsfärger. Seriöst???!!!! Är det ett (dåligt) skämt eller… Mera om den ifrågasatta matchtröjan kan ni läsa här.

Kuriosa 2: Kroppsform
Schweizaren Shaqiri (32 år) har varit med i 6 VM- och EM-turneringar i fotboll. Han kan absolut inte rå för att han ”bara” mäter 1,65 meter i strumplästen. Däremot bör han ta bättre hand om sin ”korta kropp” sägs det (länk). Och nej, det är absolut inte jag som tycker det. Jag nöjer mig med att beundra hans underbara 1-1 bössa mot Skottland igår.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. De är gårdagsfärska och tråkiga - enligt mig;-) DS.

15 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Man tog hand om sina skor mycket bättre förr, de kunde hålla nästan hur länge som helst, men fina var de ju inte förstås. ;)
Matchtröjan där, alltså...Tyskland SKA ha vita matchdräkter, jag blir förvirrad annars.
Läste att han nog gått upp några kilon den där Shaqiri men det gick ju bra ändå.

Ha nu en underbar afton Bp.

LillaSyster sa...

Jag hoppas att det står still ett litet tag innan det vänder =)
Tänk så stilig han måste känt sig med de välpolerade skorna. Ha en skön kväll på balkongen OM du nu har lä, för här kan man blåsa bort.....

nalta norrland sa...

Polerade skor - det kräver att man har annat på fötterna än vad jag har…
Byxorna, tack, men nej tack.
Fotbollsspelare borde väl vara mer hälsomedvetna och tänka på vad de äter, de lägger ju ner x antal timmar flr att träna.
Dagens middag blev hemgjort potatismos och hemtrillade köttfärsbiffar, det fick godkänt 👍
Ha en fortsatt fin torsdag 👋

femfemman sa...

Eller också tänker man ath nu börjar sommaren. För nu är försommarenöver för denna gång. Sen är det absolut så att april är min favoritmånad. När ljuset och naturen återkommer på riktigt.
Men än har vi två fina månader framför oss. Och det är ju bara att hänga med... även om jag kunde hoppa över nov, december och Jan.
Tycker att dräkterna är fina. Och har ett bra budskap. Är det så att Tyskland kommer att ta hem EM? Maken sa att England var riktigt usla i kväll.
Njut av nästa fotbollsmatch! Ser oxå att östsidan får riktigt fint väder på midsommarafton. På västsidan blir det något kyligare.
Ha det fint! Än så är det långt till mörka tider...

Susjos sa...

Jag gillar skorna på den äldre herren, även byxorna ,om de sitter bra är ju riktigt stiliga!
Huset där restaurangerna ligger ser ju inte så roliga ut, men bra att restaurangen är bra!

Ja, nog blev vi förvånade att se Tyskland spela i rosa/lila tröjor igår, både jag och min man trodde först att det var Ungerns matchkläder! Jag började googla direkt och läste om woketröjor och barbiekit, men vi båda tyckte faktiskt att det var coola tröjor, och nog är man imponerad att just Tyskland väljer dessa färger, Adidas hade kanske mycket att säga till om?

Läste också om den korta Schweizaren och hans kropp, mål kan han göra!

Vad tyckte du om matchen Danmark-England?
Min man tyckte Danmark gjorde ett bra jobb mot England, dock "backade" de hem efter sitt mål... men båda lagen är visst klara för nästa omgång i alla fall...
Snart dags för Spanien-Italien, vilka vinner där tro?
Ha en fin kväll!
Kram!

Ditte sa...

Ja, lite trist att det nu så sakteliga åter går mot mörkare tider. Och visst är det trist att vi inte kan påverka detta. Men vi får fortsätta att ta till vara de ljusa dagrna och kvällarna.
Ja, dessa balkonger var ju ingen hit. SEr ut som fågelholkar. TYvärr ser ju inte miljön så rolig ut vid restaurangen men är maten bra så överlever en ju miljön. Inget ställe att sitta så länge på.
Härlig bild på mannen här. Absolut välklädd. Skorna, de välputsade, hade kunnat tillhöra min pappa. Men inte byxorna och vita strumpor.
Hade ingen aning om "wokedräkt". Ja, ett dåligt skämt måtte det vara. För inte på allvar kan det ju vara menat. Tänk att så många är kroppsfixerade. Kan bli trött på det.
Här användes kroppen till att göra 1-1 så det måtte vara det viktigaste. Eller?

Klimakteriehäxan sa...

Den där sortens rutor (som mannen har på sina byxor) formligen skriker England, tycker jag. Snygga tycker jag dessutom att de är, och ålder är ju som bekant bara en siffra ...

Hanneles bokparadis sa...

Maken betalade nyss 900 kr hos skomakaren för att sula om gamla läderskor.

KajsaLisa sa...

Du skulle frågat honom så hade han säkert steppat för dig :)
Får väl testa att äta med öststadsstuk någon gång. Tack för länken.

Stefan sa...

Vi har fått se ett antal riktigt vackra mål i EM. Shaqiris var ett av de vackraste.
Största besvikelsen hittills? Måste vara Englands bleka insats igår.

Börjar bli lite mättad på EM nu. Lär nog hoppa över en del matcher i gruppspelet. Åtminstone idag när sill, nubbe och en trevlig stund vid havet väntar.

Åke sa...

Hua vad jag hatar dessa byxor, min mor sydde typ sådana åt mig, jag mins jag hade långkalsonger för de stacks och det så var på mitt sommaren också när man skulle vara "fin" Jag har då inte mina kvar för då för 60 år sedan var jag liten ;) Men det går inte att förtränga :) Glad Midsommar på dig BP!

Anki sa...

Lång eller kort ... det viktigaste är väl att de kan göra mål :)
Ja, nu börjar högsommaren ... hösten är ännu långt borta!
Glad midsommar BP!

Carita Liljendahl sa...

Det där med Stay Woke - Vote! var intressant, tack för upplysningen :)
Vackra blanka skor, gillas!
Jag har nu lite börjat följa EM i fotboll, mest Danmarks matcher, men jag gör alltid annat samtidigt, sitter inte o kollar från början till slut :)

christian sa...

Kan än en gång konstatera att den bedrövliga arkitekturen sträcker sig över hela vårt avlånga land å öststatsstuket kom med miljonprogrammet å är dessvärre fortfarande en del av många stadsbilder, tyvärr!
Dina hemliga klädbilder trodde jag först var hämtade från någon som var ny ekiperad....hur som helst, snyggt å stiligt, slår det mesta av alla nya modetrender!
Nu till EM....absolut ett av de snyggaste målen hittills...Tysklands "dräkter" var snygga å tack för dina upplysningar, kul att du alltid tar reda på saker å även förmedlar dem vidare till oss "okunniga"!
Synd om Danmark igår, England såg ointresserade å oharmoniska ut, Bellingham hade knappt bollen... :(
Spanien blir svårstoppade, helt klart bäst/outstanding än så länge, inte minst försvaret också, där ligger tyskarna i lä än så länge....
Ha nu en underbar midsommarafton....du får ju önskeväder i alla fall!
Kram Christian

Annika sa...

Det var en fin herre du satt bredvid. Så proper och med de skorna.
Ja, hatten av.
Min käre pappa sa alltid på midsommaren, nu vänder det ...
Tjaa, det gör ju det. MEN vi får in i högsommaren nu och ska njuta av ljusa kvällar länge än.
Woke ja, ett skällsord med eller mindre här där jag bor.
Det är vissa grupper som använder det. jaja ..
Ibland kan jag också tycka att somligt är woke, det blir liksom för mkt. Men ibland suckar jag bara över att det gnälls på att mkt är woke i dessa grupper . I fallet med de tyska tröjorna ,,, men suck och stön ja ...

Ha en fin midsommar!!