onsdag 26 juni 2024

Sista kvällen med gänget

"Mitt" flerfamiljshus. Här såldes en etta utan balkong för 1,5 miljoner för några veckor sedan. Hudlöst om någon frågar mig.

Här fraktas ett gammalt kök bort. Inget jobb jag skulle vilja hålla på med i värmen.

Läcker bild om jag får säga så själv;-)

Det är alltså så här man ska göra om man "blurrar" ut personer. Nu gjorde inte jag det, utan min Sonny fokuserade på grenarna...


Bra rubrik, eller hur;-) Ikväll spenderar jag sista kvällen med gänget. Och gänget i mitt fall är 24 lag i fotbolls-EMs gruppspel. Det har varit trevliga dagar i sällskap med de flesta lagen, men betydligt mera frustrerande i sällskap med vissa andra. Imorgon och på fredag är det vilodagar för lagen (och mig) som gått vidare till åttondelsfinaler som börjar på lördag. Så imorgon tänker jag bjuda mig själv på ”nåt gott på lokal”;-)

Bra fotbollskompisar
Ett lag som jag blivit kompis med är först och främst Österrike. Hade någon talat om för mig för tre veckor sedan att Österrike skulle vinna sin grupp hade jag skrattat högt. Liksom de flesta andra. Även Slovenien överraskade positivt. Laget tog sig vidare till finalspelet för första gången någonsin. Spanien och Portugal rullar på som vanligt.

Mindre bra kompisar
Vet inte varför, men vid nästa varje stort mästerskap är ”storländerna” och upphaussade favoriter som Tyskland, England, Frankrike och Italien stora besvikelser, men de krånglar sig ändå vidare. Som vanligt alltså. En stor besvikelse i år blev även Kroatien, Nederländerna och Skottland.

Studiosnacket
Har inte följt mycket av studiosnacket, då det inte ger mig någonting, så jag kan inte riktigt bedöma kvaliteten. Men den här krönikan säger allt. 

PS. Bilderna jag lägger upp är dagsfärska, har ingenting med inlägget att göra men visar vad man gjorde på min innergård i 26 grader i skuggan idag. DS. 



13 kommentarer:

Hannas krypin sa...

Jag tycker alltid att storländerna på något sätt underpresterar. De är så "upphausade" och så blir det inte alls bra. Jag hejar alltid på de länder som är underdogs. Portugal kommer aldrig få mina sympatier så länge de har Ronaldo i laget. Han är fin att titta på men jag gillar inte hans attityd. Samma som med Zlatan....

Guldkryckan sa...

Folk flyttar ju hela tiden tycks det här i området, själv har jag bott här i 20 år jag är väl för lat för att orka flytta.
Såg Englandmatchen igår, va sjutton har hänt med Englands fotboll kan jag undra ibland.
Men jag är obegåvad på området som inom de flesta andra områden. ;)

Ha nu en fortsatt fin kväll Bp.

LillaSyster sa...

Ja det var ett hutlöst pris och inte ens en balkong.....Unna dig du något gott och vila ögonen från TV:n - klart att ni alla behöver en vilodag =) Ännu en superskön junikväll, hoppas att det fortsätter läääänge!

Guldkryckan sa...

PS: Har funderat på att sälja min lägenhet också...med balkong...undrar bara om jag kan fly tillräckligt snabbt så att inte fastighetsägaren hinner anmäla mig till polisen. ;)

See ya.

Ditte sa...

Tja, vad gäller priset så är det ju helt ok i Stockholmstrakten. Men visst är det jättedyrt. Absolut.
På Söder ligger priset på en etta på t.ex. Åsögatan, 28m2 utan balkong 3 250 000. Hyran är 846 kr och ett m2 pris blir ca. 116 000. Så visst hade både du och vi tur när vi köpte. Verkligen en sparbössa. Men vad gr ungdomar idag? En hyreslägenhet blir många gånger dyrare / månad.
Visst grönskar det vackert nu och du har fått till fina bilder.
Även här är det fotboll som gäller. Till stor del.
Kul att läsa dina analyser. Får då också fundera lite. Studiosnacket bryr jag mig inte om. Bara trist.

Susjos sa...

Tänk va din lägenhet måste vara värd mycket! Men visst är det galna pengar för en bostad, undrar hur stor ettan var?
Ja, du och min man har väl sett alla matcher i gruppspelet!
Aha, det är fotbollsfritt i två dagar nu...då kanske vi också bjuder ut oss på lokal i Norrtälje, tack för tipset!

Svar: Min man fick en rejäl restskatt...suck! Så det sved lite i plånboken när han gick till tandläkaren :-/
Ja, är också orolig för Samuel om de nu vågar komma upp till oss i stugan, idag har jag dock inte sett till någon huggorm...
Yes, inget stekande till lunch idag, det blev sillmackor ;-), och brandlarmet höll sig lugnt, haha!

Kommer Georgien vinna över Portugal tro?
Ha en fin kväll!
Kram

femfemman sa...

Helt sjukt med bostadspriser. Vi skulle sannolikt kunna sälja den gamla stugan där jag just befinner mig för mer än en miljon
Men tveksamt om vi skulle få det för vår två och en halvplans hus i Stockremma.
Om fotboll har jag inget att kommentera...

Stefan sa...

Trodde ett tag att ni skulle flytta. En lurig rubrik :)
1,5 miljoner för en liten etta. Ska man säga suck? Vi köpte vårt radhus för 1,6 miljoner.

Svårt att säga om det utkristalliserats några favoriter i EM? Alla väntade topplag har gjort mindre bra matcher. Nu vet jag att när det kommer till slutspel brukar de stora vakna till liv. Portugal, Tyskland, Spanien. Bland dessa lag tror jag vi hittar mästarna.

Höll mycket på Ukraina igår. Kanske inte så mycket för själva fotbollen, utan för...ja, ni vet.

Gunnel sa...

Milda makter vilka priser! Förstår att det kanske inte är så ovanligt i Stockholmstrakten. Påminner lite om priserna i Båstad här i Skåne.

christian sa...

Ja du...känner redan abstinens....2 dar utan fotboll.....
Håller helt med om Österrike å några andra överraskningar, tycker dock synd om både Tjeckien å framförallt Ukraina, hade gärna sluppit högfärdiga Belgien....
England har varit ett skämt...vaddå Bellingham?!? syns ju knappt....
En stor eloge till de domarna (lång ifrån alla) som vägrar blåsa så fort en spelare känner flåset i nacken eller lägger/sätter sig ner pga man fått lite ont i foten typ.....
Nu får vi hoppa på fler överraskningar/sensationer!

nalta norrland sa...

Lägenheter i Stockholm och Göteborg är väl alltid dyra och dagens ungdomar bor hemma längre eftersom de inte har råd eller möjlighet att köpa lägenhet.
Min 08a syster bodde i andra, tredje hand under många år… flyttade typ varje kvartal så jag hann upptäcka stora delar av Stockholms området. Då hon jobbade inne i själva city kunde hon ju inte bosätta sig allt för långt utanför.
Nåväl det är dyrt att bo, äta och leva.
Vi diskuterade löner och skatt igår.
Jag har problem att kunna kommentera i Din blogg, jag kan lösa men kommentarsfältet är stängt.
Jag vet att Wilma inte kunnat ta sig in i min blogg så kanske nått blogger fel.

Anki sa...

Verkligen dyrt ... bostadspriserna i Stockholmstrakten är helt galna!
Ha en fin fotbollsfri dag och kväll!

Äventyret framtiden sa...

Ja, inte vet jag hur det har gått till men till har det gått. Jag har börjat se på fotboll om än lite grann lite från sidan om. Georgien började med försvar och det var ju en fint som ingen kanske hade väntat sig. Inte Portugal i alla fall..Nå, nu får vi se på fortsättningen. Ha det bra på lokal, andas ut en stund!