torsdag 13 juni 2024

Tråktorsdag


Bonusbild 1.

Bonusbild 2.

Bonusbild 3.

KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag är på sitt landställe i Roslagen och jag kan gissa att hon tycker det är tråkigt med det kalla regnvädret. Hon älskar visserligen "regnmotiv" i Stockholm, men det är liksom inte samma sak som ”på landet” speciellt inte när man har semester;-) 

Kung Charles
Vad ska jag bidra med då? Jo, jag fick ett brev från England idag där Kung Charles huvud prydde frimärket som Royal Mail tagit fram efter decennier med Drottning Elizabeth. Med tanke på hur mycket pengar det engelska postverket måste ha sparat under QEII:s tid så hade jag önskat mig att frimärket med Kung Charles inte varit så tråkigt svartgrått. Sedan kan jag tycka att portot £ 2,50 (cirka 28 kronor) är saftigt med tanke på att det tog två veckor för brevet att komma fram. Frågan här är ju om det är Royal Mails eller PostNords fel…

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag. 

PS. Bonusbilderna jag lägger upp är rätt så roliga och inte ett dugg tråkiga. Har ju lärt mig äta korv på sistone. Idag blev det en ”lyxig” grillkorv med surkål till mig och en chiliroslagsgrill med majonnäsgurka(?) från Andersson&Tillman (länk) för grannen. DS.

14 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Jag gillar ju korv, men inget av de två "pålägg" du visar får salivavsöndringen att öka ... Senap ska det vara, punkt!!!!
Frimärket var väldigt intetsägande. När kommer ett med Camilla?

Annika sa...

Jadu, posten är inte vad den har varit. DET är då så säkert.
Förr kunde ta några dagar med brev över Atlanten. Idag får man vara glad om de kommer fram inom en månad, eller ens kommer fram ...
Jag kan inte ens lita på express. OCH ja, i mitt fall (med en fullmakt som skulle till min pappas bouppteckning ) var det absolut PostNords fel. Helt galet.
Oh well. Frimärket är trist, ja.

Korven ser god ut!! MUMS!!!

BP, du skulle vara här nu ... fast det är nog maxat för dig med hetta och fukt. Det är spå trytande och fuktigt att det faktistk är otäckt ute. Men hav tröst, vädret blir bättre!!!

nalta norrland sa...

Vem är det lilla barnet?
Frimärken nu för tiden är inte vad de var gammalt tillbaka 🫠 min 08a syster samlade på frimärken (!) och levde någons gamla frimärkssamling och då var det fina tryck.
Korv 🌭 med bröd ”naken” är vad jag brukar ta ifall vi är på språng. Det är vanligtvis när vi är ute med husvagnen.
När vi grillar här hemma så blir det antingen ost & bacon korv eller scans falukorv.

femfemman sa...

Ser goda ut, båda korvarna. Och charmig kille. Ja, inte Charlie då, utan lillkillen.
Såg idag att portot i Sverige nu är höjt till 18 kr. Alldeles för dyrt. Så med tanke på att din post korsat Nordsjön... så ligger det väl på samma, för höga, nivå.
God kväll!

LillaSyster sa...

Det var ett tråkigt frimärke. Vädret är också under all kritik just nu det här blev gnälltorsdag från mig. Solade upp en kort stund ikväll, men det är ju iskallt ute. Efter jobbet idag åkte jag och åt tårta hos trollungarna som nu gått på sommarlov. Gulligt charmtroll du träffat. Nu ska jag lägga mig och läsa, är halvvägs i den 6e delen om Knutas av Mari Jungstedt

Ditte sa...

Vad gäller frimärket med kung Charles så passar det ju honom. I mitt tycke är han en trist typ och antar de inte hittade något som var mer trist än detta.
Och vist här ju även vädret varit halvtrist idag. Men här på Söder kom det en skur vid 11.30 och på em tittade solen fram och det blev halvsoligt resten av dagen . Hoppas nu på mer stabilt sommarväder till helgen.
Bonusbilderna gillade jag. Den lilla killen piggade upp och antar att du och grannen blev glada av korvarna.
För egen del var det en trist torsdag eftersom jag var på ny behandling på Ersta med fotodynamisk terapi av läppen. Rejält ont. Men nu ska jag väl slippa detta...

Äventyret framtiden sa...

Postgången går med snigelfart nu för tiden om man väljer att sända med vanligt porto och det gör man ju. Surkål är gott och helt säkert i en korv och bröd...
Är annars dålig på att äta korv med bröd nu för tiden.

Susjos sa...

Lustigt att du visar ett frimärke med Kung Charles, jag såg nämligen sista delen av serien "The Crown" igår kväll, som avslutades med att Prins Charles får gifta sig med sin Camilla!

Lilla pojken på sin "sparkbil"..tänker ju direkt på Samuel! <3

Kul att du gillar korv numera, din korv med surkål ser godast ut!

Sov så gott säger nattsuddaren som just kommit hem!
Kram!

Hanneles bokparadis sa...

nya pengar och nya frimärken och ny sångtext 🇬🇧

christian sa...

Inget tråkigt där inte....jag blir glad av ungdomar, barn .....ja å korv är ju nerlagt i tyskens dna, så...tack för denna "inte-det-minsta-tråkiga-torsdag".....å ikväll smäller det....fotbolls-EM...äntligen!
Ha det gött!

Guldkryckan sa...

PostNord är nästan garanterat orsaken, som vanligt. ;)
Korv är lite av en favorit hos mig när det gäller snabbmat, en halv special sitter aldrig fel.

Ha en underbar inledning på helgen nu Bp.

Åke sa...

Men en fråga: Din grillkorv ser ut som kokkorv som är grillad?

byblixtra sa...

Håller med dig om att frimärket med Kung Charles är tråkigt.
Lilla killen hade en tuff bil.
Jag får hålla med Åke, det ser ut som kokkorv som blivit grillad. :-) Men det är en läcker bild på korvarna.

Anki sa...

Frimärket ser ut precis som han som är avbildad ... trist alltså!
Korven ser god ut i alla fall och lillkillen där är riktigt charmig!