tisdag 11 juni 2024

Täby Park, rost och trä













Idag tänker jag bjuda er på en liten mini rundtur i den nya stadsdelen Täby Park. Jag menar hittills har jag ju bara visat er de kulinariska läckerheterna (bokstavligen talat;-) (Starfish & Coffee (här), Startboxen, Le Galopin) i den nya stadsdelen. Idag får ni bekanta er bland annat med en snygg rostig utsmyckning i den ”Gröna slingan” som lär bli en del av Stadsparken samt ett litet axplock av hur man bor i kvarteren.

Gröna slingan
I Gröna slingan planteras blommande växter för att attrahera fjärilar och andra pollinatörer. Rabatterna är komponerade med en mångfald av växter som ger blomning från vår till höst. Kvarteren i Täby Park är namngivna efter ädelstenar och har inspirerat till olika färgteman i Gröna slingans juvelrabatter. Den här rabatten är inspirerad av ädelstenen citrin.

Rost och trä överallt
Gillar man rost har man hittat hem så att säga. Tycker man om trä gäller samma sak. Är man förtjust i en kombi av dessa material har man hamnat i sjunde himlen;-)

Grillplats.


Så praktiskt med en brand-/utrymningstrappa bredvid balkongerna...
Arkitektur
Sedan kan man diskutera om man gillar dessa byggnader och sättet de är byggda så nära inpå varandra. Säg som så – jag är superglad att jag äntligen fått några matställen att välja på, men jag skulle inte för allt i världen byta mitt bostadsområde mot Täby Park.

14 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Fint är det ju trots allt, har sett skräckexempel nere i Bellevue här, hujeda mig va fult det är, blundar nästan när jag passerar med spårvagnen ner till Gamlestaden.
Men jag väljer ju att vara kvar i mitt vintageområde byggt 1968 oavsett om det är snyggt eller inte.

Ha nu en fin afton Bp.

LillaSyster sa...

Brand-/utrymningstrappan ser ut att leda upp till en stor takterass också. Jag är inte överförtjust i husen, men rosten =)
Bra att du trivs där du bor och att du nu har nära till ett fint utbud av restauranger och ögongodis. Ha en bra kväll!

Ditte sa...

Väldigt trevligt med en runda i Täby Park. Har ju under flera år sett området byggas men inte alls sett det färdigt. Tycker om det jag ser vad gäller balkongerna har man försökt att få dem hyfsat skyddade från insyn.
Roligt också med lite nya restauranger i området. Något jag kan tänka mig är välkommet. De "stora" kedjorna är ju inte alltid så lyckade och för egen del undviker jag dem.
Kan absolut förstå att du för egen del inte vill byta boende, men just lite bra restauranger gör ju det hela trevligt och bostäderna här är ju mer "prisvänliga" än i innerstan. Alltid något. Men att flytta hit för min del; Icke. (Men vem vet vad som händer i livet)

Susjos sa...

Fantastiskt att du har så nära till Täby Park och de nya restaurangerna!
Husen nja, vill nog inte bo där heller!
Ha en fin kväll!
Kram

Hannas krypin sa...

Jag får associationer dels till Vallastaden här i Linköping och även ett nytt område som byggs på en av de gamla fotbollsplanerna som jag gjorde mina första matcher på. Känns som att rost och trä är den nya trenden.

femfemman sa...

Snyggt hus, det där i trä. Sen skulle jag nog inte trivas att bo där, men det är ju en annan sak...
Rostinstallationrn var ovanligt snygg för att vara av rost. Tycker att rost kan vara ok utomhus, men inte inomhus. Dottern har en ljuslykta i rost, inomhus. Jag tycker att den är rälig. Har många gånger funderar på att gömma undan den långt inne i en garderob...God kväll!

Äventyret framtiden sa...

Rost gillas men jag gillar även husen, arkitekturen och det begriper jag knappt själv. Men det finns något där som faller mig i smaken.

Stefan sa...

Täby park verkar vara ett område jag till varje pris skulle rata om jag någon gång skulle flytta. Varför i himmelens namn bygger man så tätt och så fult?

Rost är ett spännande motiv att fota, men om rost passar in i sammanhang som detta betvivlar jag starkt. Är detta meningen eller har man misslyckats med legeringen?

Anki sa...

Jag gillar både rost och trä ... men, nej tack, där vill jag inte bo!

Hanneles bokparadis sa...

Rost är snyggt och spännande.

Klimakteriehäxan sa...

Tycker det ser riktigt snyggt ut, men det behöver ju inte betyda att an vill flytta dit!

christian sa...

Intressanta foton måste jag säga, den gula färgen på blomman är helt suverän!
Det här med rost har jag varken förstått eller tagit till mig.....skrot/skräp är mer eller mindre alltid skrot/skräp.....
Sen kan jag konstatera att det byggs samma eländiga bunkrar där som här....otroligt att folk vill bo så?! Jo jo, man är tacksam att man bor där man bor.....

Annika sa...

Spiraltrapporna ser ut att leda till en takterrass, så läckert det måste vara.
Snyggt med spiral likaså, men jag gillar inte att "vem som helst"! kan gå in på en balkong och titta in etc. Fast cool look ÄR det.
Rost är nog inte riktigt min grej, men trä är det.
OCh sen är det underbart med alla goda restauranger du har runt hörnet. MUMS!!

byblixtra sa...

Roligt att få följa med till Täby Park.
Gillar all rost! :-) Skulpturen är läcker.
Snyggt med trä och rost. Men lite tråkigt hus på bilden med grillplatsen.
Huset med de olika balkongerna, där fasaden och en del av balkongerna har "spån" som spåntak. Det var bra att balkongerna är olika, att vissa har metall räcken, för annars hade det nog blivit för mycket av "spån-fasad", om du förstår hur jag menar? :-)
Hmm... sista bilden, är osäker på om jag gillar det. ;-) Lite coolt med trappan som går upp till taket men inte vet jag om jag skulle vilja ha grannen travandes utanför fönstren? De som bor högst upp får ju flest av de som passerar...bäst att bo längst ner men det såg lite tråkigt ut med nedsänkt uteplats, fördelen är väl att det minskar insyn. Å, om de som bor på våning 2 och 3, sitter och dricker morgonkaffe på balkongen, så kommer grannarna och går förbi i trappan på väg upp till taket. :-)