onsdag 5 juni 2024









Ni som är lite äldre (ungefär som jag då) kanske minns låten ”Stormy weather” som sjöngs av bland annat Frank Sinatra. Den låten var det första jag tänkte på när någonting i grannskapet gick i kras i morse. Fy f*n så det blåste idag, och det håller på än. Trots stormen var det några tappra kvinnor(!) i boulegänget som spelade en runda boule på innergården (se rubrikbild).

Rolig spegling
Trots blåsten var det faktiskt 21 grader varmt, så jag tog en runda förbi stamstället och åt en baguette. Cortadon serverades i ett riktigt sött litet glas. Lite gulligt faktiskt. Det ser betydligt större ut då det speglar sig i glasbordet. Det var även möte för "kvinnoklubben" hos Starfish & Coffee.

Vita jordgubbar
Hade kunnat spara den här bilden till Skyltsöndag, men valde att publicera den idag. Vita jordgubbar… Jag som älskar att äta ”främmande” maträtter som jag knappt vet vad det är, men gränsen går vid lila blomkål, bruna tomater och nu vita jordgubbar. Ni får gärna kalla mig för bakåtsträvare om ni vill. Det bjuder jag på;-) Men alla ni som är allergiska mot "äkta" jordgubbar är såklart glada över den vita varianten. Hoppas bara att de finns i er livsmedelsaffär.

I protest
Bara för att och som protest mot de vita "gubbsarna" köpte jag en ask med riktiga, röda svenska jordgubbar. De var till och med stora och söta, vilket jag kan tacka nästan tre veckors sol för, antar jag:-)

14 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Har aldrig sett vita jordgubbar!!! Smakar de som röda?
Om vädret: rena stormen, jag gick ut en sväng längs stranden och trodde nästan änderna skulle blåsa upp ur vattnet. Ändå var det ju varmt. Och jag fick inte kaffe och macka men en liten glass bjöd jag mig på ...

nalta norrland sa...

Aldrig sett vita jordgubbar bara omogna 😜 troligen är jag lika allergisk oavsett färg.
Det har känts kyligt senaste dagarna, typ jaha nu är sommaren över.
Att kunna gå ut på café 🤩 jag avundas Dig. Här stänger konditoriet kl 15‼️Då har jag knappt vaknat.
Både Tonys och korvmojjen har börjat stänga tidigt, typ senast kl 19 är det stängt och det spelar ingen roll på veckodag.

Äventyret framtiden sa...

Jag har smakat på vita jordgubbar någon gång någonstans men troligen var de ingen smakupplevelse alls för jag minns inte alls hur de smakade. Röda jordgubbar äter vi minst ett par gånger i veckan, madeiraodlade och jättegoda.
Vilken omväxling ni har i väderleken, än hit, än dit..skönt att det var varmt i alla fall trots Stormy Weather.
Ja, jag har också haft lite skyltsöndag för mig idag...

LillaSyster sa...

Jo tack full storm och regn vid lunch, glad att jag tog bilen i morse. Men det blev bara ynka 2mm, men det kanske var blåstens fel att inte mer hamnade i behållaren? Har ännu inte ätit några jordgubbar kanske står de vid vägkanten och säljer imorgon? Vita jorden är väl framtagna för att inte fåglarna ska ge sig på dem? Tror att de smakar rätt likt de röda. För vira smultron smakar som röda. Ha en bra kväll!kram

femfemman sa...

Blåsigt idag. Men knappast storm. Varmluften ska väl blåsas bort!
Vita jordgubbar! Ser ut som omogna. Men jag hade nog testat. Kanske är jättegoda.
God kväll

Hannas krypin sa...

Nej tack till vita jordgubbar. Ja tack till de stora och söta varianterna. Slog mig nu att Rickard var snäll och köpte jordgubbar åt mig så ska nog göra iordning ett gäng. Här har det också blåst men inte så pass som full storm.

Hanneles bokparadis sa...

protestera inte, många allergiker tål vita jordgubbar.

Guldkryckan sa...

Jösses, vita jordgubbar😲.
Inte min grej alls men om det hjälper en allergiker så får det väl gå.
Var ganska ok hör idag vädermässigt, lite regn bara men det är som det är.
Tillönskar dig en fin nationaldag Bp.

Ditte sa...

Verkligen rejäl blåst men nu i kväll verkar den har mojnat.
Trevligt med en vända till stamstället och inmundigande av en god och krispig baguette och kaffe.
Vita jordgubbar har jag inte testat och funderar på varför de ska vara vita. Tacka vet jag de vanliga röda jordgubbarna. Köpte två kartonger idag. Riktigt goda.

Susjos sa...

Det blåste en del när jag cyklade till Solna C på kvällen, men det började aldrig regna, som tur var!
Ja, vita jordgubbar har jag sett förut, men jag har inte vågat köpa några!
Ha det gott!
Kram

Gunnel sa...

Jag hade inte köpt vita jordgubbar för jag tycker inte de ser aptitliga ut. Det ska ju vara nyttigt med mat i olika färger, men allt behöver inte vara så extremt. Vad är det för fel på det gamla vanliga?

Annika sa...

Visste inte att det ens finns vita jordgubbar!! Se där, nu fick jag lära mig ngt nytt igen.
Tycker bara det ser omogna ut, men jag skulle gärna smaka dem faktiskt.

Fastän jag är yngre än du känner jag väl till Stormy Weather och gillar den låten mkt. Har den på min "cocktailspellista".

Blåst och storm, aldrig kul.

Ha det bäst!!

Mias Mix sa...

Läckra speglingar! Nä vita jordgubbar skulle jag också bojkotta. Röda och söta ska de vara. Synd att de är så dyra bara, känns som om allt nyttigt är dyrt och skräpmat och godis är billigt.

Carita Liljendahl sa...

Mackan ser läcker ut - blev hungrig nu!
Vita jordgubbar ser ju inte direkt läckra ut. Antar att de ska vara sådana, men jag skulle också föredra röda :)