lördag 8 juni 2024

Hoppa på tåget – ”Flagga”

Till klockan 18 igår var jag helt inställd på att hoppa av (läs: över) tåget idag, då jag inte hade en enda lämplig bild till temat. Men sedan beslutade jag mig för att ta en sväng förbi Täby Centrum och det Döda Torget.
 
SBB
Tittade upp först och såg två flaggor med ”SBB” på taket av huslängan. Här lärde jag mig följande: SBB står för Samhällsbyggnadsbolaget och grundades i mars 2016 med visionen om att bygga det bästa nordiska fastighetsbolaget för bostäder och samhällsfastigheter. Jaha! SBB förvärvade bland annat det så kallade Polishuset vid Täby Centrum. Läs mer här.

Centerpartiet
Efter ”flaggfångsten” på taket tittade jag rakt fram och där upptäckte jag Centerpartiet som gjorde sitt bästa att uppliva Döda Torget med att ”göra reklam” för sitt parti i EU-valet. Okej, flaggan är egentligen en vepa, men den får vara med ändå.
 
Dagsfärsk flagga
Den här bilden tog jag idag. Tycker den är helt underbar med den dramatiska molnformationen i bakgrunden, den gröna ”Täby Park flaggan” som fladdrar i vinden och vimplarna på det.

Mission completed:-)

Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också hoppar på är det bara att lämna ett meddelande i hans kommentarsfält här.)

Karin har uppfunnit temat.

14 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Bra flaggat Bp.
Har inte sett ett enda jippo i politisk väg inför detta val, däremot en hel del valaffischer ifrån vänsterkanten.
Såg debatten igår, det räcker väl så.

Tillönskar dig en fin lördagskväll.

🙏🌹

nalta norrland sa...

Sista bilden WOW 🤩
Flaggor och vimplar är tydligen en bristvara hos Dig… tills Du plötsligt sprang på ett gäng 👍
Jag fuskade alla mina bilder är från arkivet.

LillaSyster sa...

Som alltid- det fixar sig! Bra jobbat =) Antar att du redan nu laddar inför nästa lördag - det temat måste ju bara passa dig 100%♡ Ha en bra kväll från ett regnigt och blåsigt Skogsliden.

Anna-Lena sa...

Du fick ihop ett antal flaggor ändå, fast du inte hade några. Det var bra gjort. Själv fick jag ta några gamla arkivbilder...

Ditte sa...

Tycker nog du fick till det bra. Inte minst att du inte hade några och sedan plötsligt så kom de liksom till dig. Bra jobbat. Och visst är det så att det mesta ordnar sig.
Fastnade extra för sista bilden som du fått till extra bra.(Även i mitt tycke)

Hanneles bokparadis sa...

bara tittat på svenska flaggor

Anki sa...

Verkligen en dramatisk bild , den sista! Snyggt!
Svar: Den modifierade Sverigeflaggan är Östergötlands landskapsflagga :)

Carita Liljendahl sa...

I dag söndag hade jag kunnat vara med i Flagga, då vi flaggar för EU-dagen. Igår glömde jag utmaningen. Här är så mycket annat på gång just nu. Orden "packa" eller "flytt" skulle passa bra 😂

Hannas krypin sa...

Vilken bra tolkning på temat. Jag var bara ute och dömde match igår och där fanns inga flaggor. Eller jo, det gjorde det ju förresten. Hörnflaggorna.... Att jag inte tänkte på det igår....

KajsaLisa sa...

Alla försök att liva upp döda torget får väl uppskattas. Länkar upp och släpper SkyltSöndag nu eftersom jag skall ut på landet återkommer nästa Söndag.

Gunnel sa...

Sista. bilden gillar jag. Antar att du ligger i startgroparna inför nästa vecka. Lycka till!

christian sa...

Sista fotot är verkligen dramatiskt, häftigt...
Lite kul att du på "döda torget" hittade ett "dött parti" .... :) LoL

Guldkryckan sa...

SV: Finns ju många som varit med i många år, känns som familj nästan, lite trist när de då tvingas gå efter, enligt mig, dåliga beslut av ledningen...några andra där får gärna sluta, sådana tråkiga människor. ;)

Ha nu en fin dag Bp, ses ikväll.

Paula sa...

Strålande bra jobbat! Äntligen får jag skåda något annat än svenska flaggan, o möjligen en o annan finsk. hihi. Fantasifullt och snyggt, o sista fotot är en höjdare