torsdag 8 december 2022

Tråktorsdag?

Phil Foden, England.

Jude Bellingham, England.

Memphis Depay, Nederländerna.
Marocko firar efter 3-0 mot Spanien efter straffläggning. Kolla de nästan identiska frisyrerna.


Det här inlägget är inspirerat av Musikanta. Hade ingen aning om att hon inte bara tittar på fotbolls-VM utan även ”granskar” spelarna på ett BP-sätt;-) Hon konstaterar att fotbollsspelarna under årens lopp har förändrat sina frisyrer, och att de inte sällan är ”trendsättare” både vad gäller frisyrer utan även tatueringar (min observation).

Zlatan och Ronaldo
För ett antal år sedan var det Zlatan med sin tofs som var förebild för många fotbollsspelare att följa efter. Än idag finns det några få spelare kvar i VM som håller fast vit den trenden. Musikanta tror att det nu är Ronaldo som är den senare trendsättare med snagg på sidorna av huvudet och i nacken. En mer eller mindre tjock tott kvar på skulten.
 

Ahmed Alsanawi
Ahmed Alsanawi är från Marocko och har flugit till Qatar bara för att snygga till Englands, Frankrikes och Belgiens VM-spelare. Han intervjuades till och med av BBC. Här finns mera rolig text.
 

Trendsetters
Det är inget nytt fenomen med "VM-frisyrer. Kolla bara här:-) Och här har ni någon som går mot strömmen;-)
 

Sedan finns det ju förstås länder som totalt struntar i frisyrtrender, exempelvis Japan och Sydkorea. De nöjer sig med att se ut som medlemmarna i BTS.

Nej, det här inlägget kvalar inte in till Tråktorsdag. Om man nu inte tycker att det är urtråkigt att fotbollsspelare sätter trender som sprider sig över hela världen och alla ser likadana ut fyra år framöver, för först om fyra år blir det en ny trend, så håll ut;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

14 kommentarer:

femfemman sa...

Heja dem som inte bryr sig om trender. Tycker att det är urfånigt att trenda på en idrottsarena. Var som du är! Skit i andra!

Guldkryckan sa...

Känner igen de frisyrerna från kidzen på kneget, nu vet jag var de får sin inspiration.
Tråktorsdag här när nu snön faller igen, älskar snön men undrar om morgondagen på skolan blir värre än idag. ;)

Ha nu en fin kväll Bp.

Äventyret framtiden sa...

Haha, ni är för härliga ni som gillar fotboll. Trendfrisyrer. Måste kolla om jag har en sådan jag också. Nu ska jag kolla alla länkarna.

LillaSyster sa...

De där frisyrerna är allt annat än vackra men säkert praktiska, ingen lugg som hindrar sikten och ändå har vissa lag svårt att få bollen i mål...... =)

Ditte sa...

Visst är det många idrottsstjärnor som "trendat" under åren. Tänker på Stenmark och hans mössor, Björn Borg med frisyr och pannband, Zlatan med sin svans m.fl.
Och nu kanske Ronaldo.
Nej, inget inlägg till tråktorsdag allas.
Dessutom strålande sol och blå himmel i Stockholm och en trevlig dag i största allmänhet.
Nej, asiaterna har nog svårare att få till fason på sina hårstrån.

nalta norrland sa...

Har tänkt på det för med frisyrer och idrottare. Mer faktiskt bland män än de kvinnliga idrottarna, tror jag.
Men det är väl lika samma med skådespelare och andra kändisar då varför ska inte idrottare trenda?
Elin har gått i skola idag och varit med på Luciaträning 👍 hon sover över hos Cai, hon tar ju sig inte hem då senaste bussen går 16.10 (helt galet med kollektivtrafiken i Norrland).
Hon hade ju så klart ont i magen men det hade väl blivit värre under Luciaträning. Elin hade blivit svimfärdig och börjat må kräkilla, toksvettas å känt sig yr under sången.
I morgon följer även J med till Lycksele som chaufför ☺️

nalta norrland sa...

svar Cs kattor är inomhuskatt och lär inte vara några jägare då de är typ fem, sex år gamla och aldrig varit utanför ytterdörren.
Vår Lilla Fru Katt 🐈‍⬛ kommer inte få nån konkurrens så länge hon lever, hon är pensionär och får ta det lugnt.

KajsaLisa sa...

Ingen fara, jag tycker fotboll är jättetråkigt :)

Annika sa...

Ja, trender har väl alltid funnits inom sporten. Som du säger, det blir kul att se vad som är nytt om fyra år. Ngt nytt och trendigt då med, förstås. Let it trend!
Lite kul att spana in sånt.

Susjos sa...

Hihi, vilket härligt inlägg om de mer eller mindre tjusiga frisyrerna på fotbollsplanen, jättekul ju! Tänk att man flugit in en frisör till och med! Har kollat in länkarna också, det värsta var ju David Beckhams mohikanfrisyr, hugaligen! Asiaterna går sin egen väg i alla fall ;-)
Ha det gott!
Kram!

Klimakteriehäxan sa...

Jag tycker många idrottare, inte alls bara fotbollsspelare, har jättemärkliga frisyrer som väldigt få klär i. Och det smittar av sig, det ser man i gatubilden.

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Visst är det så med frisyrer, då jag jobbar i skolan har man ju verkligen förstått den saken. Ofta barn/unga kommer med frisyrer inspirerade från fotbollens idoler.

Gunnel sa...

Idag blev dte en rolig torsdag. Vilka hemska frisyrer!

christian sa...

At färga håret i sitt lands färger tycker jag är helt okej, men allt annat "frisyrtrams" tycker jag är löjligt, en del lägger ner mer tid/vikt vid sitt hår, sina tatueringar å löjliga målgestdanser än att spela fotboll som är deras profession.....
P.S. Nu tycker du väl att jag är 3G (grinig gammal gubbe)