onsdag 14 december 2022

Sammanfattning och prognosVarning för halvlångt inlägg

Det blev inte som jag önskade - Argentina tog en solklar seger (3-0) mot ett smått slutkört Kroatien. Synd! Men det blev åtminstone en rätt så schysst match.
 
Observationer i korthet:
- Messi gjorde en av sina bästa matcher ever, och då är killen ändå 35 år gammal.

- Undrar var Luka Modrić fick det bautastora blåmärket på sitt högra lår ifrån, eller rättare sagt från vem;-)

- Domare Daniele Orsato måste ha solat en hel del i Qatar. Han var den enda personen på planen som var solbränt. Han var väldigt duktig, vilket Kroatien säkert inte höll med om.  Bonus – han är skitsnygg;-)

- Svt1:s studio hade än en gång sorg. Svartklädda inklusive svart slips. Vad är det för fel på lediga, snygga kläder???? Eller visste det innan att Kroatien skulle förlora semifinalen…

- Många tankar jag hade under matchen yttrades efteråt av någon i studion. Det har hänt många gånger förut. Kanske nån vill ha mig som kommentator i mitt nästa liv.
 
Frankrike-Marocko
Vågar knappast säga nåt om den anda semifinalen mellan Frankrike och Marocko, mest för att jag inte kan någonting om Marockos landslag. Marocko har nog inte bara överraskat mig i det här VM:et. Känner bara till två spelare Hakimi och Ziyech. Och så tycker jag att deras målvakt inte bara är snygg utan himla duktig också. Det tyckte förresten Ruth också;-)

Prognos
Det är ingen högoddsare att satsa en hundring på att Frankrike vinner semifinal nummer 2 mot Marocko. Men tänk om… Älskar dessa marockanska underdogs som bara släppt in ett enda mål i turneringen, och det var ett självmål. Å deras "kampsång" som pågår nonstop under matchen ger åtminstone mig ståpäls. Snacka om tolfte spelare.

PS. Bilden är dagsfärsk och visar en rolig ny sittgrupp i Täby Centrum. Den har såklart ingenting med inlägget att göra. DS.

13 kommentarer:

femfemman sa...

Ansök nu! Som SENIOR expert. Dumt att vänts till nästa liv. Känns liksom öite osäkert.
Vore kul om Marocko kunde överraska. Men jag tror inte så mycket på det...

Äventyret framtiden sa...

Så mycket har jag förstått vid det här laget att finalmatchen går mellan Argentina och Frankrike eller Marocko. Så bra att du finns BP, jag börjar ju blir riktigt intresserad av fotboll helt plötsligt :)
Stolarna är häftiga, skojiga!

Tony sa...

Det skall bli spännande och kul med kvällens match.

nalta norrland sa...

Marocko borde väl vinna 👍 jag hade ju hoppats på Kroatien 😵‍💫 såg på tv hur hela arabvärlden firade Marockos tidigare segrar. Du och jag har icke samma åsikt om snygg 😆
Fryskallt hos mig, det har pendlat mellan minus 22 - 24 men nu har kylan krupit ner till minus 27.
Jo den där sittgruppen ser ju ut som kycklingar, inte riktigt vad jag jublar över. Men rent allmänt oavsett utseende och utförande så är det positivt med sittplatser.
🤗

LillaSyster sa...

Läckert att golvet ligger på tvären under sittgruppen =)
Jag säger som femfemman, ansök nu!

Klimakteriehäxan sa...

Lugnare att sitta i en fin stolsgrupp i Täby C än att sitta på läktaren under Frankrike-Marocko-matchen - vilken ljudnivå! Snacka om tinnitusrisk! Tycker som du att det vore häftigt med Marocko i final.
Har ogillat Frankrike länge, sedan en spelare bar sig fruktansvärt illa åt - var det Platini? Nu minns jag inte vad det handlade om ... Senare friades han från korruptionsmisstanke. Jojo.
Heja Marocko! (ligger under med 0-1 när jag skriver detta)

Klimakteriehäxan sa...

PS måste man varna för halvlånga inlägg???? Då borde ju jag varna ideligen ...

Ditte sa...

Kul sittgrupp! Stolarna till vänster ser ut som små kycklingar som ska åka skidor. Söta!
Ja, Marocko har ju gjort det bra. Men "Allah" hade nog ledigt idag så vinsten uteblev. Ja, kanske inte bara därför. Frankrike gjorde ju två mål-
Kul att nu se finalen.
Roligt med din analys och jag tycker helt klart att du skulle pigga upp studion och kommentarerna.Lite piggare behövs helt klart.

Gunnel sa...

Det har jag tyckt länge att du passar som expertkommentator....och när du hamnar där så klär du dig förhoppningsvis i orange. Det hade livat upp vilken TV-studio som helst och jag hade suttit klistrad framför rutan. Kul sittgrupp....men är den så skön att sitta i, tro?

Anki sa...

Ovanligt tilltalande sittgrupp :)
Skulle gärna se dig som expert där i tv-studion!
Du har ju t.o.m. lyckats få mig lite intresserad :)
Ha en fin torsdag BP!

Annika sa...

BP som expert i studion, det är vad jag säger.
Trött på svarta kläder övh, slopa!!
Kommer att heja på Argentina, can't help it.
:-D

Paula sa...

Ska man kunna sitta på hönorna också? De verkar lite lagom sluttande så man kan kana av...
Annars tyckte jag de var riktigt fräcka, stolarna, pallarna, sittplatserna helt enkelt.

Carita Liljendahl sa...

Tack för fotbolls-sammandraget - har koll på slutspelsmatcherna fastän jag inte ser på dem, och läser lite om VM hos dig :-)

Ursnygg sittgrupp i TC! Längtar dit...