torsdag 15 december 2022

Tråktorsdag

Trots förlusten firas Marockos heroiska spelare. Bilden som jag knyckt från Sportbladet visar ett gäng supportrar på en restaurang i Norsborg, söder om Stockholm.

Mbappé hjälper sin klubbkompis från Paris Saint Germain upp efter slutsignalen. Senare bytte de även tröjor. Foto: Sportbladet/Julian Finney /Getty Images

Någonting måste ha hänt! Förut när jag bloggade om olika fotbollsmästerskap sjönk antalet läsare drastiskt. De flesta av er är ju inte fotbollsintresserade, så jag har full förståelse för reaktionen. 

Ökning
Är inte mycket för webb-statistik men Google Analytics är rätt informativ läsning, åtminstone dom delarna jag förstår. Å ”Din sida ökar i popularitet” förstår till och med jag. En mätning mellan den 11 och 13 december slog fast att ”Antalet klick på sidan hade ökat med över 1 000 % jämfört med det normala dagsgenomsnittet på mindre än 1 klick.” Mindre än ett klick… Ja, då är en ökning på tusen procent ju ingenting att hänga i julgranen… egentligen alltså.
 

Jättekul
Hursomhelst är jag väldigt glad för er reaktion på mina ”fotbollsreferat”. Ytterliga tre får ni "njuta" av. Börjar med gårdagens semifinalmatch nummer 2 mellan Frankrike och Marocko.
 

Frankrike-Marocko 2-0 (1-0)
Kan bara säga att jag nästan grät när domaren blåste av matchen. Marocko fick se sig besegrad med 2-0. Men vilken insats! De flesta av lagets spelare lirar i en helt annan dimension än Frankrike. Många av marockanerna har en månadslön som motsvarar mindre än en timlön för Mbappé & Co. Frankrike gjorde mål på sina chanser. Marocko hade ett antal vassa möjligheter, men lyckades inte näta. Så himla synd! För 2-0 var absolut i överkant.
 

Kroatien-Marocko
Stoltheten av åskådarna både på plats i Qatar och framför storbildskärmar i hemlandet före, under och efter matchen gjorde att jag fick ståpäls. De älskar sitt lag. Men Marocko är aningen sargat om man säger så. Många skadade spelare. Måtte killarna återhämta sig och vinna bronsmatchen mot Kroatien på lördag klockan 16.
 

Som så ofta länkar jag till Erik Nivas krönika om matchen. Den gav mig ståpäls den med. Den killen kan skriva och förmedla känslor!

Inlägget kvalar in till KajsaLisas ”Tråktorsdag". För jag tycker faktiskt att det är väldigt tråkigt att Marocko förlorade mot Frankrike.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Ja, jag vet att jag höll på Kroatien i semifinal 1 mot Argentina. Men om jag nu måste välja mellan Marocko och Kroatien i bronsmatchen så är det "sympatifördel" Marocko. DS.

10 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Ja, jag sa ju det BP, att t.om jag har börjat bli intresserad av fotboll tack vare dig! Du skriver ju så medryckande och bra! Jag överraskade Uffe igår kväll när han såg början av matchen Frankrike-Marocko och jag kunde berätta hur den eventuella fortsättningen skulle se ut precis som om jag hade följt alla matcher innan dess. Haha...tack för det BP! Livet är stenkul fastän jag vet att det är tråktorsdag hos dig! Nu ska jag hålla tummarna för Marocko på lördag!

Susjos sa...

Va kul med så många läsare, men så skriver du ju så bra om fotbollen!
Såg ju inte matchen igår, men jag förstår vad du menar.
Min man vill dock se Frankrike i final har jag förstått ;-)
Nu ska jag skynda vidare mot jobbet!
Ha det gott!
Kram

LillaSyster sa...

Tråkigt för dig att det snart är slut på fotbollen.....
Men sen kan du ju börja fila på din ansökan till expertkommentator =)
Ha en bra kväll. Kram

nalta norrland sa...

Klart Du behåller Dina läsare trots fotbolls VM 👍
Jag har ju hållit tummarna för Kroatien och Marocko så nu blir det problem 🤔 men jag håller nog tummen för ja h jag ag vet inte 🤷‍♀️

femfemman sa...

Snart kommer anbud från TV! Ser fram emot att se och höra dej där!

Såg inte matchen igår. Ansåg att slutresultatet var klart från början. Mn så är jag ju mest allmänbildningsintresserad vad det gäller fotboll.
11 minus här. Några cm snö. Det ska försvinna snart. Faktum är att det är väldigt vackert.
Ha det fint!

Gunnel sa...

Inte alls konstigt att besökarantalet hos dig ökar. Du skriver så engagerat om fotboll så man måste bara läsa...och faktum är att jag börjar se lite annorlunda på det den här sporten efter detta. Kan t.o.m. bli så att jag ser en hel match nån gång i framtiden.

Ditte sa...

Roligt att antalet besökare ökat. Gläds med dig. Gillar verkligen dina analyser. Jodå, vi såg matchen igår. Och "Allah" hade nog ledigt. Men visst har Marocko gjort det otroligt bra. Och även Kroatien har varit väldigt bra. Så spännande med bronsmatchen.
Har läst Nivas krönika med stor behållning.
Jag är benägen att också hålla på Marocko i bronsmatchen.
Nu blir det spännande att se hur dte blir mellan Frankrike och Argentina.

KajsaLisa sa...

Ha ha, fotboll är alltid tråkigt men första bilden var kul.

Anki sa...

Heja BP! Du är bara bäst när det gäller fotbollsrapportering - och såklart håller även jag på Marocko! Heja dem också!

christian sa...

Samma här...tyckte såååå synd om dem.....nu kan vi bara hoppas att inte sydamerikas fullag tar hem det hela.....