fredag 23 december 2022

Fem en fredag: Vecka 51 - "God jul"1. På vilket sätt kommer julen vara som den brukar?
Det är väl bara mat och dryck som kommer att vara som vanligt.

2. Hur kommer du spendera juldagarna?
Bra fråga. Men jag brukar kolla Mellandagsrean utan att köpa nåt. Förresten har rean redan varit igång i två veckor.

3. Vad är det godaste på julen?
Lutfisken.

4. Vad önskar du dig för något?
Maken och jag har aldrig firat jul på traditionellt sätt. Inga önskemål/julklappar. Så jag har inte önskat mig något i år heller. Har dock fått tre julklappar som jag inte öppnat än;-)

5. Är du en rimmare, eller inte?
Absolut inte. Är urusel på sånt;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

19 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

försökte med lutfisk när vi var nygifta, hela huset luktade! Samma med strömming, äter på restaurang ibland, köpte ett par inlagda strömningar till mig själv….

Gunnel sa...

I år kommer bara äldsta dottern med familj hit. Lutfisk är nog det enda som vi aldrig har på julbordet. Vi ger inte varandra julklappar så det slipper jag tänka på. Förr om åren brukade vi samlas Lillejulafton och hjälpas åt med julrim på paketen men det utgår så klart nu.

nalta norrland sa...

Kram ❤️

femfemman sa...

Stor kram! Känner med dej...eller...nej, det kan man inte när man inte själv varit där. Sänder dej goda tankar. Njut av lutfisk och önskar dej fina julklappar.

Susjos sa...

Måste säga att den lilla smakbiten med lutfisk som jag fick igår på julbordet inte smakade så mycket, jag är väldigt förtjust i lutfisk, nu var det länge sedan jag fick det...jag räknar inte med gårdagens smakbit haha!
Va kul att du redan fått några julklappar, spännande!
Vilken tjusig bild från Täby Centrum, jag hann med att fota julpyntet på MoS i år!
God Jul Kära BP!

Bokdamen sa...

Lutfisk har jag faktiskt ätit, i uppväxten, innan jag blev vegetarian, var inte riktigt min grej, lutfisk alltså, men övriga familjen gillade det mycket. Njut av den! Och spännande med julklappar redan…

Kina sa...

Är lite förtjust i fiskdelen, men räknar inte in lutfisken trots det. Den smakar ju absolut ingenting! Men såsen och kryddorna är goda. Min mamma älskad ju lutfisk, så när hon levde blev det att jag åt. För övrigt vill jag bara ha det lugnt och skönt i helgen. God JUl och kram på dig!

LillaSyster sa...

Lutfisk är så gott!
Hoppas att din jul blir bra=) Förstår ju att den ändå inte blir helt som vanligt. ♡♡♡tänker på dig. Kram

Paula sa...

Hoppas lutfisken smakar, om jag kunde ha en klämma för näsan kanske jag kunde smaka, men som jag minns den från barndomens jular så smakade den absolut ingenting men vitsåsen smakade gott av kryddpeppar. Jag har kommit över besvikelsen med nassetassar, gjorde en god Jansson idag bara åt mig själv. Resten väntar mig när jag kommer hem på juldagen. Inget är sig likt för dig, sänder en varm julekram

Åke sa...

Lutfisken håller jag med om, men jag vill tillägga inlagd stekt strömming och julmusten förstås.

Lottens Bokblogg sa...

Lutfisken äter vi på juldagen, och det ser jag också fram mot. Men mest för att det är typiskt jul.

Guldkryckan sa...

Lutfisk blir det ju även här denna jul, skinkan är griljerad och den fick godkänt, har provsmakar två ggr till och med. ;)
God jul på dig nu Bp, frugan hälsar.

Ditte sa...

Då är vi lite lika här också; vad gäller julen- Men lutfisken liksom övrig julmat hoppar jag helst över. Men gärna skaldjur.
Klart det blir en annorlunda jul för din del men bra att mat och dryck är som vanligt-
Maken och jag ger inte heller varandra julklappar utan det kan bli något när tanken dyker på. Men vi satsar mest på upplevelser.
Många tankar från en behaglig värme balkong från vår balkong här- och med +22 klockan 22.

Ditte sa...

Missade att skicka en kram så den kommer här-.
Kram

Mrs Calloway sa...

i mitt föräldrahem hade vi alltid lutfisk på juldagen och ris à la Malta till efterrätt. jag försökte några år att införa seden i min egen familj, men jag fick ge upp. visst har det varit rea en vecka i varje fall. God Jul!

Äventyret framtiden sa...

Här tog jag ut skinkan för en stund sedan, gravlaxen är klar, sillsalladen detsamma och den kallrökta laxen köpte vi. Norge har fixat den.
Våra vänner E och P, eller rättare sagt P, fixar Jansson, köttbullar, prinskorv, sillar etc . Vet inte om jag kommer att överleva den här julen men håller mig till fisksidan, helst, så kanske jag kan delta i Skyltsöndagen.
Julmaten för vår del nu för tiden är inte lika viktig som den var förr. Men i år blir det en svensk jul enligt vännernas önskemål.
Har redan tänkt på dig en hel del BP, din jul blir annorlunda i år. Många varma julkramar!
Karin

Stefan Karlsson sa...

En riktigt God Jul tillönskas.

Carita Liljendahl sa...

Här hade vi inte riktigt samma svar du och jag.
Lutfisk, nej tack!
Rimmare - jaaaa :-)
Och du körde inte med det där klassiska "fred på jorden" bland önskningarna - för visst vet vi att det aldrig blir fred på hela klotet. Men jag önskar ändå att Ryssland kunde sluta anfalla Ukraina NU!
God jul BP!

Hannas krypin sa...

Jag tyckte lutfisk var gott som barn men som vuxen har jag inte ätit det alls faktiskt. Är inte heller någon rimmare. Men tycker det är kul när någon tagit sig tid till det.