måndag 26 december 2022

Glad måndag


Måndag och Annandag jul
Är säker på att det är en glad dag för många. För de första är det en röd dag i Sverige, det vill säga alla kontorsanställda lediga. Sedan är det många som tagit ut semester hela veckan trots att det inte alls är en arbetstagarvänlig jul- och nyårshelg. För det tredje var sushirestaurangerna i och kring Täby Centrum fullsatta. Julskinka i omarbetade former  som förut serverades till Trettondagen verkar ha spelat ut sin roll.
 

Mellandagsrea
Ja, och så har vi då mellandagsrean. I de flesta butikerna i Täby Centrum har mellandagsrean varit igång sedan Halloween. Så vad är poängen?! Men jag brukar faktiskt kolla alla erbjudanden. Tycker det är rätt roligt att fönstershoppa.
 

Nya skor
Men idag gjorde jag ett undantag. Jag nöjde mig inte med fönstershopping utan slog till på ett par nya Skechers promenadskor till våren/sommaren. Både jag och expediten tyckte att det stod BP på dojjorna. Dessutom färgmatchade de utmärkt min vinterjacka som inte helt otippat också är lila;-) 

Snökäppar
Jag har bott i samma bostadsområde sedan 1981. Aldrig har det funnits snökäppar på parkeringen. Men se där!!! I år måste pinnarna kommit upp alldeles nyligen. Parkeringsplatsen snöröjs väldigt ofta när det snöar, så snökäpparna känns lite overkill. Just nu är det barmark och plusgrader. Måste säga att käpparna framkallade ett gott skratt idag.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

16 kommentarer:

nalta norrland sa...

Fina skor och då priset tillhör det högre är det ju bra med rabatt.
Jag sitter nu på korvmojjen med Elin och väntar på att vår beställda mat för avhämtning ska bli klar.
J & kak-Jocke gjorde kväll vid 9tiden i morse så honom väckte jag innan vi körde i väg för att försöka få tag på nån mat som inte redan bor i vårt kylskåp.
Skinka till Trettondagsafton har jag aldrig hört talas om.
Ha en fortsatt bra måndag, kram

Guldkryckan sa...

Röda måndagar är ju bara sååå bäst, ja, vilken röd vardag som helst om jag ska vara ärlig. ;)
Nä, det gick ju åt lite mer av semesterdagarna än normalt men det får ju gå det också, väl värt att offra några dagar extra.
Ska själv investera i ett par nya skor för vår och sommarbruk är det tänkt, letar bara efter bra priser.

Ha nu en underbar kväll BP. :)

Äventyret framtiden sa...

Snygga BP-dojor. Så det ska spritta om dem och dig när våren är här igen!
Jag förstår väl att du skrattade åt plogpinnarna, det gör jag också nu. De fick kanske några pinnar över helt plötsligt och måste placera dem?

Glad måndag!

LillaSyster sa...

Supersnygga skor! Dem hade jag också slagit till på....helt rätt färg!♡

Susjos sa...

Just ja, glömde helt bort att det är (glad) måndag idag! Så snygga skor du fick tag i, och absolut står det BP på dem, färgen är ju klockren din färg!
Fnissar lite åt snökäpparna också, men såg ett sorgligt inslag på Rapport ikväll om snöfattiga områden i Italien där skidliftarna rostat igen och hotellen raserat, allt pga att det är så lite snö numera och de inte har råd med snökanoner!
Ha en skön kväll!
Kram

femfemman sa...

Snökäppsexperten konstaterar att de står onödigt tätt!
Hoppas att de kommer till nytta... eller kanske inte ändå...
Skorna andades vår. Ack, vore vi där. Faaast eftermiddagarna har allt blivit fem minuter "längre" än vid vintersolståndet, den 21.
Ha det bra!

nalta norrland sa...

svar: Jag vet inte om de har kommit fram till varför det började brinna, det var lägenheten under Cs hyresrum som brann 🔥
I morgon ska vi (Elin) till Sjukstugan och läkarbesök, jag tror ju att medicinen/behandlingen som läkaren Lycksele Sjukhus ordinerat hjälper. Elin mår bättre även om det fortfarande klagas över ont i magen då äter hon, när maten duger 😜
🤗

Ditte sa...

Så snygga skor. Ser att det är mitt favoritmärke "Skecher". Och din färg!
Ja, dessa reor. Men har Skecher extraerbjudande brukar jag också hänga på. Får nog ta mig en titt i veckan.
Förstår att många väljer sushi och asiatiskt i stället för det svenska julmaten-
Skrattade gott åt snökäpparna. Men de hade ju en uppiggande färg.
God fortsättning

Hannas krypin sa...

Fattade först inte vad snökäppar är för något... *morgontrött Sen såg jag bilden och kopplade. Håller med om att det känns lite överdrivet. De är väl rädda om buskarna.... Så fina dina nya skor är. Gillar också lila. :-)

Anki sa...

Jättesnygga skor! Ser perfekta ut för dig!
Snökäpparna må se malplacerade ut när det är barmark, men OM det blir ett rejält snöfall, då brukar det vara bra att veta att det är en stenkant där, både för snöröjare och bilister, men käpparna borde ju vara på utsidan av kanten ... hm svårt att få ner dem där bara :)

Hanneles bokparadis sa...

Grattis till bra fynd! i svtPlay finns trevligt dokumentär om Midsomer Murders 25-åriga historia:

https://www.svtplay.se/video/KrJYQ67/morden-i-midsomer-25-ar-av-tv-historia

Eva sa...

Skithäftiga dojor! Om man kommer till Täby (vilket händer väldigt sällan) är det nog inte så svårt att upptäcka dig om du har en jacka i samma färg! Läckert!
Men det känns väl tryggt med snökäpparna så de inte förstör planteringarna som de jobbat så mycket med!

christian sa...

Kul att du hittade ett par passande dojor å snygga var de med!
De där pinnarna var skojiga men inte så stabila....

Paula sa...

Jag håller på att kissa på mig av skratt inför bilden på snökäpparna......hahahahahaha
Herreminje, här ute på vischan har vi snökäppar med några meters avst¨ånd, ungefär som slalomkäppar. Men det kanske är någon extra värdefull buske som gömmer sig där inne? Grattis till dojorna, Sketcher lär vara ett bra märke. Men här hos mig dröjer det 5 månader innan väglaget tillåter lågskor...Så Susjos är en faghag, haha va kul!
Jag kollar på en australiensisk serie på tv4play som heter Mystery road som handlar om aboriginer och "vita" i en liten håla där de försöker glömma tidigare generationers dispyter mellan folkgrupperna och leva sida vid sida. Riktigt sevärd faktiskt.

Åke sa...

Men vem bryter ned snökäpparna ? Dom ska traktor chaufförer runda osv. Sr ut att vara ett bilspår... kanske någon ska lämna tillbaka körkortet?

Carita Liljendahl sa...

Att tänka på dojor till våren redan nu - helt rätt. Tillåtet att längta och vänta. Inte min färg som du vet, men det är ju DINA skor :-D
Och den där vyn kring snökäpparna känner jag igen :-)
Men jo, vet - snökäppar har inte varit vanliga i Täby 😂