söndag 11 december 2022

Skyltsöndag #396

Det är inte många veckor kvar till Skyltsöndag #400. Nästan otroligt när jag tänker efter. 7,69 år har jag då alltså hållit i detta otroligt roliga och populära tema. Uthållighet är annars inte en av mina karaktärsegenskaper, men den här gången så… Veckans skyltskörd får godkänd av mig. Enjoy! 

En gång i tiden var jag faktiskt riktigt bra på bilar. Men då gällde det ”vanliga” bensin- eller dieseldrivna fordon. Men nu är det ju elbilar som är är trendiga, och jag lovar att nya märken poppar upp som svampar efter ett störtregn. Senaste ”inne-bil" är Nio från Kina. Undrar om den har nio liv. Logotypen är i alla fall skitsnygg.

Den här skylten fotade jag i början på veckan och den var tänkt till Gerd, som hade köpt en julstjärna som var död vid hemkomst. Jag lovar – jag känner igen det. Antar att du just nu har andra bekymmer än att reklamera den vissna julstjärnan, men du kan ju spara skylten till nästa år;-)Vid Täby Park/Täby Galopp hittade jag den här skylten. Kolla noga!!! Det är inga barn på skylten utan två gamla vuxna kvinnor. Förstår det, för jag tror att det finns två äldreboenden i det nya bostadsområdet.Har visat Oatly-skyltar förut. Även om deras varor inte är ett dugg i min smak så ska företaget än en gång ha en stor eloge för sin marknadsföring. Deras reklambyrå är väl värd sina arvoden;--)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

18 kommentarer:

Åke sa...

Grattis till 7,69 år, ja elbilar ja... vart ska dom laddas när elen inte räcker til och til vilket pris... Men julstjärnor är ju så fina, jag brukar köpa en grupp och överraska här hemma. Förut hade jag både faster och farmor på min lista. Lekande barn skylta kan det aldrig bli för mycket av. Jag förstår inte hur vi överlevde som åkta överallt som liten i sådana där hemmabyggda lådbilar utan broms, det kom man på sedan man krockar med något träd eller inte klarat en kurva i för hög fart. En fortsatt trevlig tredje advent BP :)

Äventyret framtiden sa...

Japp, snygg Nio-logo, kan bara hålla med om det!
Julstjärna-tips, tack för dem! Igår fick vi en stor julstjärna av ett par av våra gäster, den största som jag/vi någonsin har haft. Att lägga ut den nu är otänkbart fastän temperaturen är ca 20 grader varm men från affär till uteliv fungerar inte särskilt bra här heller. Nu ska jag bara få den att överleva inne ett tag, lära den uteliv successivt och så får den stanna ute resten av sitt liv. Jag trodde att det bara var att lägga ut det som har odlats inne här men ack vad jag har bedragit mig. Härdning krävs också här på vissa sorter. Rosmarinplantan jag köpte dog på fläcken t.ex.
Ha en fin tredje advent BP!

Paula sa...

Bil logon var riktigt lyckad. Numera är det ju inte så enkelt att få fram en logo som står ut och som folk känner igen för det finns ju...miljoners! Lekskylten var jättegullig. Vad skiljer en penshis från ett barn? jo hårknut och glasögon, men gubben ser jag inga känneteckan alls på, var är gubbkepsen?

Tony sa...

Starkt jobbat. Denna gång är även jag med. 😁

Guldkryckan sa...

Bilar för var ju "bilar", sådana man kunde "mecka" med och inte behöva koppla upp fordonet till en dator för att få till en reparation.
Men visst ser de ut som vanliga bilar idag med, för det mesta iallafall.
Men enligt lilla mig var bilar vackrare förr...så det så. ;)

Jo, du har hållit i detta länge nu, riktigt bra jobbat Bp.

Ha nu en fin adventskväll Bp.

Susjos sa...

Jamenvisst, snygg logo på det bilmärket!
Julstjärnor ja, försöker hålla liv i min stora julstjärna, peppar peppar så ser den ut att leva fortfarande...håller tummarna att den klarar sig ett tag till!
Kul skylt med de äldre lekande barnen, haha!
Kul reklam för havredrycken.
Snyggt skyltat och stor eloge till dessa 7,69 år!
Ha en fin kväll!
Kram

Klimakteriehäxan sa...

Får kluvna känslor inför "lekande barn"-skylten ...
Julstjärnor avskyr kyla, men ibland dör de ändå!
Menar du att det är nästan åtta år sen Pumita la av? Ofattbart!

byblixtra sa...

Oj, det var länge som Skyltsöndag har funnits...jag hoppade på 2018.
Nio kände jag inte till men som du skriver så kommer det nya e-bilsmärken hela tiden.
Bra tips om julstjärnor, kan säga att jag har gett upp hoppet om de blommorna för länge sedan. Numera har jag dem i tyg och de blommar alltid. ;-)
Det var en märklig "lekande barn" skylt.
Ibland undrar jag om det är någon som orkar läsa allt som står på Oatlys förpackningar. ;-) Men visst läser man det som står med stor text. Läcker bild blev det.

LillaSyster sa...

Det var en rolig skylt om lekande barn vid äldreboendet, men texten kunde ju varit mer passande. Nog för att vi alla varit barn=)
Mmm snart är det 400 snyggt jobbat!♡

femfemman sa...

För dem som inte tål mjölk är Oatly toppen! Fungerar väldigt bra i matlagningen också. T.o.m grädden funkar riktigt bra som ersättning för vispgrädde...
Julstjärna är svår. Tackar för tipsen.
Ljuvlig äldreboendeskylt.
Imponerande rekord!

Gunnel sa...

Oatly är definitivt integott att att dricka. Jag dricker i och för sig inte mjölk över huvud taget sen decennier tillbaka. Den där havremjölken är perfekt till matlagning, eftersom den har extra lång hållbarhet.

nalta norrland sa...

Bra skyltat 👍 häromkring är elbilar inte så vanliga, eller hybrider som går omväxlande på el och bensin/disel finns det några.
Det är väl inte riktigt lätt att ha elbil om det inte finns laddstolpar.
Finns nu på OKQ8 sedan en tid tillbaka.
Idag har jag mest hängt med C.
Varit på julmarknad med C, Elin & Cai.
Vi har fått drygt 2 nya dm snö.
J har varit i väg på säsongens andra snöröjning.
Nu go natt sov gott kram

Ditte sa...

Snyggt skyltat! Och så länge temat pågått! Kul att det står sig och att det inte är så många "avhoppare", vad det verkar.
Bra tips för julstjärnan. Vad gäller julstjärna är det nog bättre och enklare att köpa en orkidé som är mer lättskött-
Antar också att Gerd skippat tanken på en ny julstjärna på.
Gillade också loggan till "Nio"-
"Lekande barn! är humoristisk. Gillade den.
Har också lagt märke till "Oatleys" paket. Humor!

KajsaLisa sa...

Finns det Julstjärnor i plast? Med tanke på vad elbilar kostar så kommer många att sluta med bil, men det är ju också miljövänligt.
Lekande barnskylten var kul.

christian sa...

Är det bara jag som tycker att de flesta elbilarna är fula?!?
Ja du...jag förstår din undran över den där trafikskylten, men frågan är varför man sätter upp en skylt med en gumma som drar en gubbe med metspö (?) i en skrinda?!?

Ha en bra vecka.....

Anki sa...

Ojojoj ... tänk så fort åren går!
Jag är inte så förtjust i julstjärnor, så jag köper aldrig någon - ett bekymmer mindre.
Snyggt skyltat som alltid!

Stare Ström sa...

Ojdå! Har du hållit på så länge med skyltarna!

svar: Rimfrost är vackert men det räcker med det lite då och då!

Carita Liljendahl sa...

Tack för tipsen med julstjärnan!
Och din uthållighet med Söndagsskyltarna är värt en eloge!
Du har inspirerat många att vara med också!