tisdag 1 december 2020

Weekly photo challenge: Vecka 49 – ”Fyra”

”Fem myror är fler än fyra elefanter” är nog det första jag tänkte på när jag såg temat, och tack vare svtplay, där jag knyckte bilden kan jag till och med visa er just fyra elefanter. Foto: svtplay.Sedan var det den ”eviga fyran” som dök upp i mitt huvud. Häcklöparen Sven Nylander alltså. Han försökte på 1990-talet förtvivlat vinna en OS- och/eller VM-medalj. Han var nära några gånger men lyckades aldrig bli bättre än just fyra. Han är himla snygg förresten;-) Foto: svt.

 Israels DefenseForces History Museum i Tel Aviv kan man beskåda otaliga stridsvagnar med kanoner som kan fyras av.Min duktiga frisör Leo har varit med på bloggen ett antal gånger. Kan man fyra av ett sådant härligt leende är det nästan givet att man dyker upp flera gånger här.

 Fyran på min Bank-ID dosa.

Till sist tar jag med boulegänget igen. Uppmärksamma läsare noterar kanske att det är tisdag idag och inte ”boule-onsdag”. Anledningen till att dessa fyra tappra själar spelade boule i regnet idag är att en i gänget klagade över att de alltid var minst tolv personer, fyra fler än rekommenderat alltså. Så nu har de delat upp sig. Helt korkat enligt mig, då de spelat regelbundet sedan i mars och stått separerade på var sin sida av banan. Japp, det blev bråk enligt en initierad källa.


Flera bidrag till temat ”Fyra” hittar ni här.

20 kommentarer:

Violen sa...

Den frisören ser jättecharmig ut, han kan då avfyra ett hjärtligt leende! Är han dessutom skicklig som frisör saknar han säkert inte kunder.

Gunnel sa...

Här fick jag mig många betydelser på fyra serverat. Elefanterna minns jag. Mina barn tittade alltid på de programmen...och jag också.

LillaSyster sa...

Jag som först tänkte börja mitt inlägg med kommer ni ihåg Lattjolajbanlådan i barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter......
Nu gjorde jag inte det, men det var så nära. Älskade det programmet som liten och det håller än idag! Nog om utsvävningar om mig. Snyggt tolkat och tråkigt att boulegänget är splittrat, håller med dig, de är ute och träffar väl inga andra än gänget....så jag kan tycka att de kunde fått spela ihop när de nu håller så gott avstånd. Ja, ja alltid retar man någon. Bra att de inte gav upp utan fortsätter med sin aktivitet=)
Galet glad frisör du har.

Carita Liljendahl sa...

Det var bra fixat för ordet "fyra".
Jag ska försöka hänga med nästa år, om denna Weekly Challenge fortsätter.

Ditte sa...

Kul tolkning! Bra jobbat! Och tänk att jag missade "myrorna" men det gjorde jag. Och även Sven Nylander - Den eviga fyran- Ett par liknande tankar hade vi om att avfyra ett leende och kanoner. Och siffran 4.
Intressant här med boulegänget. Puh! Ja, rekommendationerna är 8 men det är ju ingen lag. Och detta gäng har ju träffats och spelat sedan i mars. Ja, man kan ju undra.

femfemman sa...

Som sagt, kul att du låter oss följa bourgogne. Du har helt rätt, ibland så måste förnuftet råda.
Mysig frisör! Vilket leende han fyrar av.
Elefanter och myror, toppenprogram. Dags att mitt FYRA-åriga ( i januari) börjar kolla på det.

Geddfish ♥ sa...

Fyra elefanter är betydelsefullt i vår familj, för där lärde sig vår äldsta dotter, då fyra år, att läsa. Ja, det gjorde hon. Sen gick hon med i barnspråksklubben, alltså barnprogram på utländska. Fatta? Underbart. Det var Jessica, numera lågstadielärare.

En stor eloge till din frisör! Hans leende kan ju smitta vem som helst, helt underbart! Tydligen klipper han underbart också ;)

Susjos sa...

Snyggt tolkat BP! Ja, vem minns inte fem myror är fler än fyra elefanter, älskade det programmet! Din frisör är verkligen charmig, och ja, Sven Nylander, den eviga fyran är snygg!

Svar: Det var andra barnet för det fantastiska (svenska)hetero-paret, där hon inte kunde få en ryggbedövning av fysiska orsaker, men var ändå positivt inställd att fixa det med bara lustgas och lite annan peppning, massage och akupunktur och nog hade hon det tufft, och helt tyst är svårt att vara när man föder, men med fantastisk peppning av mannen och oss, tillsammans med massa musik så grejade hon biffen, härligt!

Nejdå, trådsmala är vi inte här hemma, jag kämpar på med viktväktarna och håller vikten just nu, skönt nog (men är bra på att fuska ofta!). Maken äter inte som en viktväktare, fast skulle behöva, en ölmage är på plats och han är väldigt svag för socker ;-D

Susjos sa...

Jag igen! Nu ser jag reklam för halebop, nån mobil på kanal 7, och ser att det måste vara dina hus i Täby som syns! Kul!

Emma, Sol som sol? sa...

Vilka härliga fyror! Men boulegängstjafset var himla trist att höra om. Roligare då med din charmige frisör!

Paula sa...

Här slutade PRO med boulen helt trots att de aldrig var mer än åtta...
Har du fortfarande en bank-ID-dosa? Har du inte bank-id på mobilen och datorn?
Älskar din frisör som jag sett på bild förut! Och visst är Nylander snygg...eller var, har nog inte sett honom på år och dar..
Fem myror...är nog det enda riktigt bra barnprogrammet jag minns från när min dotter var liten. Det programmet underhöll hela familjen!

Paula sa...

P.S Jodå Anders har koll på antal legobitar, dessutom ligger hela härligheten nerpackad i kartonger så det kan faktiskt återuppstå vid tillfälle!

Anki sa...

Många fyror här ... perfekt tolkning! Din frisör ser härligt glad och charmig ut!
Fem myror ... var ett älskat barnprogram och jag såg det gärna tillsammans med sönerna :)

nalta norrland sa...

Nix jag skiljer mig från mängden och tycker inte att eviga fyran Nylander är snygg... nej.

Fem myror och Magnus & Brasse har gått här hemma i olika årgångar :D jag, C & Elin :)

Fyra av leende föredras mot kanoner.

Trist med osämja i boule-gänget.

Gårdagens fina vinterväder var inget jag klagar över :) frågan är om det blir något väder idag onsdag... vem vet ;-)

Ama de casa sa...

Vilken härligt blandad tolkning du avfyrade här! :-)

Underbart leende han har, Leo, du borde gå och klippa dig oftare ifall han alltid är så där glad :-D

Annika sa...

Ja, Fem myror är fler än fyra elefanter ÄLSKADE jag som liten.
Det håller säkert än idag också, tror jag.
Leo, han ser trevlig ut, han!!

Klimakteriehäxan sa...

Jag lyckas tappa bort Gems Weekly, gång på gång. Fem myror håller definitivt än, fantastisk programserie!

KajsaLisa sa...

Den där första bilden .... jo jag tog fram miniräknaren och kollade, stämmer faktiskt. Frisören fyrar verkligen av ett glatt leende. Komma fyra är väl inte så dåligt, jag hade knappast kommit i mål.
Du borde ge ditt boulegäng en eloge som löste sista bilden i utmaningen, du verkar ha bra pli på dom :)

Stare Ström sa...

Bra inlägg! Så många varianter!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, ja, mye skal man krangle om. Det går an å finne løsninger på det meste som de fleste kan være enige om, heldigvis. Diplomatiet hipp, hipp, hurra! Jeg fyrer løs ;:OD)