måndag 7 december 2020

Glad måndag

Vildfångat
Här berättade jag för er när jag föll pladask för sjaunjagravat reninnanlår som jag köpte på Täbys höstmarknad ifjol. Ingen marknad i år, inget innanlår heller alltså. FEL! Fick ett visitkort av killen som sålde olika viltprodukter förra året, gick in på hemsidan och klickade hem några delikatesser som vi frossat i hela helgen.

Ingen hjärtinfarkt
Suddade ut priserna så att ni som bor i norra Sverige inte ska drabbas av hjärtinfarkt när ni ser vad en sugen nollåtta är beredd att betala för norrländska delikatesser;-)


Bollgran
Så orättvis jag var här. Bollgranen på Döda Torget skulle inte alls tändas den första advent, utan först den 3 december. Erik Andersson (Täbys snygga kommunalråd) räknade ned och några barn sjöng (hellre än bra) lite julmusik. Filmsnutten är väldigt kort och är värd att titta på bara för den enda pojkens skull. Han var härlig.


Dagens fika
Visst blir man glad av den åsynen! Läcker bricka, en mini bakelse serverad på ett vackert litet Iittala kaffefat och en perfekt cappuccino. Med det önskar jag er en "Glad måndag":-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

19 kommentarer:

Susjos sa...

Mums så gott med viltkött, förstår att det kostade!
Julgranen ni har i Täby är superläcker.
SÅg filmsnutten med barnen som sjöng, så fint så, men vilken av pojkarna tänkte du på?
Å fikabrickan är också urläcker, du fick till en fin glad måndag!
Ha en bra måndagkväll.

Äventyret framtiden sa...

Lyssnade två gånger på barnen och såg två pojkar men gissar att du tänkte på honom som var lite livligare och hade gröna glasögon en stund. Fint var det. Fin julgran också.
Viltköttet..wow. Så bra att kunna köpa i alla fall trots allt. Priset är ju som det är, renskötaren får säkert bara en bråkdel av vad det kostade. Men mellanhänderna ska ha sitt de också. Du har gjort många glada BP, lita på det.
Glad måndag!

Klimakteriehäxan sa...

Oj! Verkligen delikatesser du fått hem! Rökt renhjärta, det låter hemskt men är himmelskt gott. Ska kanske kika in lite hos Svante ...
Bollgranen är snygg tycker jag (i år också).

Klimakteriehäxan sa...

PS men den som vill ha renhjärta nu får tji, verkar slutsålt ...

Ditte sa...

Vilken glad måndag! Perfekt att du fick en leverans av det goda renköttet och i variation. Gillar också detta och visst betalar man gärna extra för att få det här och även hemsänt. Jag hade också gärna gjort dte.
Dagens fika piggar också upp. Har muggar och lite annat i olika färg av det fat, "Taika" som du fick din bakelse serverad på. Gillar dem verkligen.
Log åt filmen. Och jag förstår vilken gosse du menade. Men det fanns ytterligare några personligheter med. Fint att bollgranen tändes och kan tänka mig att den lyser upp torget.

Geddfish ♥ sa...

Jag tyckte det var ett par tre stycken härliga pojkar som var underhållande!
Riktigt fin julvideo!
Vilken succé att få hem renkött sådär via posten! Eller fick du det till dörren?
Här får jag sällan något till dörren. Smakboxen fick jag hämta själv.
Det är en prenumerationstjänst och den kommer varannan månad. Vet inte om det finns något "samarbete" med den.
Ditt julfika var fint. Jag har också Iittalas koppar både i den du visade och i rött Taika, härligt fina!

nalta norrland sa...

Osäker på vilken pojke men antar Du menar glasögon-pojken 🤓
Viltkött, ren och älg kostar... men det är bra kött 👍
Hjort är nästan godare än älg.
Bollgranen är häftigt läcker 😎

femfemman sa...

Glada barn, coronaavstånd och visst sjöng de helt ok. Jag har absolut inte högre krav på barnframträdanden. Snygg kille, ert relativt unga kommunalråd.Det håller jag med om. Bollgranen gillar jag storligen. Hade svårt att se någon bakelse i bilden...min bakelse ska vara gräddfylld eller marsipantäckt...

Emma, Sol som sol? sa...

Hua, nä det där är inget jag skulle klicka hem. Jillar bollgranen och alltid gott med en perfekt cappuccino.

KajsaLisa sa...

Tycker det bara är inälvor och skav från renen som kommer ned till oss, var tar resten vägen?
Undrar om kommunalrådet läser din blogg, tycker dom verkar göra en massa på det torget för det inte skall vara dött.

Mirjam Halvarsson sa...

Tack BP, nu blev det en glad tisdag här i norr :) Härliga ungar (snygga glasögon där på killen), jätteläcker bollgran och fantastiskt fika på glad bricka!
Skrattar gott åt din kommentar om priserna på godsakerna där! Vi tycker nog att det är tillräckligt dyrt här ;) skulle förmodligen dåna om jag såg vad ni får betala :D Rökt hjärta är supergott, där snackar vi verkligen delikatess. Jag hade besök från Tasmanien för två vintrar sen och skulle göra mig märkvärdig så jag köpte rökt renhjärta.....dom vägrade äta, inte ens smaka!!! Jag skulle väl aldrig berättat vad det var :D
Ha det så fint i veckan och var rädd om dig!

LillaSyster sa...

Sista bilden galet färgglad =) Lovely!

Ama de casa sa...

Så ni har också haft matorgier i helgen? Jag köpte också lyxmat, men erkände priset :-D
Så himla fin den är bollgranen! Men varför i allsindar ska dom alltid tvinga dom söta barnen sjunga "Tänd ett ljus"? Det låter mycket sällan bra...

Ha en fortsatt glad vecka!

Gunnel sa...

Perfekt att man kan beställa hem det man vill ha, även om man får betala en hel del för det. Julgranen är otroligt tjusig. Den måste lysa upp något enormt. Brickan är perfekt för en fikastund. ha det gott.

malena beijer sa...

Mycket fin bollgran. Gillar när ljusbelysningen är lite innovativ. Som älgarna på Sergels torg tex. Här ute hos oss har vi knappt nånting.
Och gillar Iiitalaporslinet, funderar på att köpa det som vardagsporslin. Har vitt IKEA som är så tråkigt. Ha det så bra i mörkret!

Guldkryckan sa...

Jodå, de är dyra de där delikatesserna, värt varenda krona om man frågar mig..!!!
Vill man unna sig något gott så är det ju värt sitt pris.

En cappuccino sitter ju aldrig fel vare sig ute eller hemma, fast hemma får man väl klara sig utan bakelsen antar jag, men nu ska frugan till att baka något här, hon vägrar avslöja vad så jag drar mig härmed tillbaka till min mancave och ser på tv ;)

Ha det bäst Bp

Christian sa...

För min del hade det gått bra att visa priset, tycker man ska unna sig delikatesser ibland... smaklig spis!

Annika sa...

Ibland är det bara så att man måste unna sig. Jag har betalat galna priser för svenska varor som jag inte vill vara utan till jul, haha.
Bollgranen är fin! Gillar den.
Din fika? JA TACK!!!

Anki sa...

Härliga delikatesser!
Duktiga barn och snyggt kommunalråd!
Brickan med fikat ser väldigt lockande ut!