söndag 6 december 2020

Skyltsöndag #291

Visst är det märkligt att veckorna bara svischar förbi. Det borde ju vara tvärtom med tanke på ordspråket ”tiden går fort när man har roligt”. För roligt är det väl inte många som har just nu. Med dagens Skyltsöndag försöker jag pigga upp er en aning. Ja, mig själv också om jag tänker efter;-) Enjoy!

Leggings vet jag vad det är, men jeggings hade jag aldrig hört talas om. Googlade och förstod snabbt att det är ett vedertaget ord och att det är jag som inte hänger med.

Den här skylten sitter på mangeln i tvättstugan. Är det någon som kan förklara för mig varför man skulle vilja överspola en mangel?

Visst var det Guldkryckan som inte visste vad en mekanisk lakansträckare var för nåt!? Det ska jag såklart ändra på. Har läst skylten ett par gånger, men har fortfarande inte förstått hur en lakansträckare fungerar. Som tur är använder jag resårlakan;-)

Veckans höjdare 1: Bingo! Två i ett. Kolla nummerplåten. Alltså att åka runt med en bil med den texten på motorhuven – är det verkligen så coolt?


Veckans höjdare 2: Om man har missat reklamen på motorhuven blir man påmind om den på passagerarsidan. Rätt så fyndigt måste jag säga, men coolt – nja;-)

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

21 kommentarer:

LillaSyster sa...

Har en lakansträckare i källaren, den följde med huset.....men jag har aldrig använt den till det den ska, för vi har som du resårlakan =) Men man kan hänga de tunna trädgårdsdynorna på sträckaren....då vet man var man har dem. Cool nummerskylt.

Åke sa...

Ja veckorna går fort med dig :) Skyltsöndag vettu, man öppnar sina blå redan på måndag serru!!! Det här med jeggins har jag noll koll på. Vattnet över mangeln måste vara något amerikatt hittepå, ja där blir kan man bli stämd för allt typ. Bruksanvisning överhuvud taget i en tvättstuga kan jag inte ens stava till. Jag har byggt väggar, tak, avlopp, kranar och fall men därefter fick jag tjänstledigt därifrån, och ska väl inte vara där heller... Men så COOLT att glida runt i den där :)

Tove Olberg sa...

Oj då jeggings - av din bild att döma så kan jag ha haft ett par helt ovetandes :-)
Cool är lakansträckaren. När en väl fått med sig hur den ska användas vill säga.
Reklamen på bilen? Utan tvekan en bingo med tanke på regskylten. Du finner du BP.
Bra funnet!

Klimakteriehäxan sa...

Prosecco o´clock tycker jag låter trevligt. Fast först när jag parkerat ...
Lakanssträckare - hade inte en aning om att den kunde behöva förklaras ...

Mirjam Halvarsson sa...

Mangeln....jag dånar!!! Måste man verkligen ha en sån skylt?? Ja för säkerhets skull kanske :D Härlig och rolig skyltning igen, ha det så gott BP!

Ditte sa...

Tack! Du lyckades pigga upp mig. En riktigt bra skyltning! Precis som vanligt! Vad "jeggings" var visst jag inte. Men skillnaden till leggings verkar hårfin. Ja, vad gäller "smalheten" i benen. Lakansträckare har vi i tvättstugan och jag tror att maken använder den ibland.(Han tvättar här i hushållet, manglar och stryker. ) Vad gäller skylten tror jag inte man blir så mycket klokare. Vår ser likadan ut men man får gå på "känsla".
Bilplåten är ju toppen. Så rolig! Och reklamen på bilden sida är riktigt bra den också .

nalta norrland sa...

Lakanssträckare en helt ny bekantskap 😎
Leggings och jeggings Joo eller 🥴
Leggings tillhör min basgarderob halva året 😀 då det är lätt att dra på ett överdragisar/täckbyxor när jag går ut ⛄️ Några jeggings däremot finns inte i min närhet.
Bilen COOL 😎 men vill jag köra omkring med den... Nej 👎
Bra skyltat 😃

svar Skyltfönstret tillhör blomsteraffären 🌺
Jag gillar stjärnan 🌟

Blev ingen Beck film i helgen, jag var för trött och såg Mannen från Mallorca under eftermiddagen när J höll på att fixa med släpvagn å firmabil inför morgondagens bilbesiktning 🚘 👀 🔨

Äventyret framtiden sa...

Jag tror att det är första gången jag ser en lakansträckare. Ja, förstås så har jag sträckt lakan själv tillsammans med andra men en elektrisk..nej, men bra att det finns att ta till.
Jeggings var också något helt nytt för min del. Fina skyltar för övrigt, allihopa!

Geddfish ♥ sa...

Börjar med jeggings och leggings. Ser att det är Lidls märke du visar. De har många bra vardagskläder till vettigt pris. Verkar vara jeanstypen.
Lakanssträckaren, ja en sådan har jag i tvättstugan. Är inte riktigt kompis med den, men jag manglar ibland. Och varningen för vatten på mangeln, måste vara typiskt amerikanskt.
Alltid bra om man kan vara två med att sträcka lakan. Jag har både ock, även resårlakan.
Bilskylten, ja, den syns och märks, haha!
Jättekul skyltning, tack!

byblixtra sa...

De var då billiga Jeggings. :-)
Någon sådan skylt har jag inte sett på en mangel, däremot så har jag sett en lakansträckare men aldrig använt en.
Kul registreringsskylt och ovanlig placering av loggan på motorhuven.

Emma, Sol som sol? sa...

Uppvuxen med lakansträckare så jo, vet hur den funkar. Perfekt när man är själv och ska vika på tre.

Jeggings är väl bara leggings som ser ut som jeans, om jag fattat det rätt.

Paula sa...

Hoppade snabbt iväg till bilregistret och där finns inte "so cool"..är det bara hittepå tro? Alltså att bilägaren har ett annat regnummer på bilen men skyltar så här? Lite kul var det allt...
Manglar har jag inget gott öga till, gäller lakansträckare också. Sedan många år har jag bortrationaliserat allt utom tvättning av lakan, nu hängs de över rumsdörren (ja, jag har bara en rumsdörr!) på tork..
Jeggings skaffade jag mina första för kanske ett halvår sedan, o tänk jag trivs jättebra i dem! Trodde jag aldrig.
Annorlunda skyltning av dig idag, kul!

Susjos sa...

Jeggings var nåt nytt för mej också, tack för infon, tror nog att jag har ett par såna, haha!
Aha, lakanssträckare har jag sett i tvättstugor ,men aldrig använt själv. I vår nuvarande tvättstuga tror jag inte det finns någon?
Bilen ä rhur cool som helst!
Snyggt skyltat som vanligt, det piggar verkligen upp denna gråa söndag!
Ha det bra!

llh sa...

Ja det här var en skyltning som piggade upp mig också!
Jeggings visste jag inte fanns. Får väl skylla på att jag knappast har shoppat loss detta fantastiska året från hell. Men man kan lita på dig, det fattade jag för länge sedan när din blogg introducerade mig till icebuggs. Fortfarande tacksam!!
Tvättstugans mysterier var också en ögonöppnare för mig som aldrig fördjupat mig i dess maskinpark. Ju snabbare dess bättre i den stugan är mitt motto.
Coolhetsfaktorn på bilreklamen var väl så där men fick mig att tänka på gin oclock och det piggade upp :)
Tack för att du håller skyltsöndag levande och för alltid lika peppande kommentarer hos mig, båda delarna uppskattas stort!

femfemman sa...

Nä, jeggings tilltalar mig inte. Tar på mig jeans i stället. Eller leggings, men i går ålder, så är det lämpligt att kombinera dem med en kjol eller klänning. Tycker jag.
Lakan funkar bra utan varken mangel eller sträck...tycker jag också.
Procecco..har inte fattat storheten. Helt ok, men föredrar ett glas gott rött vin. Men bilen var cool.

Ama de casa sa...

Hade ingen aning om att det fanns jeggings... Man lär sig så mycket av att läsa bloggar :-)
Lakanssträckare var också obekant. Ja, inte den manuella varianten men den mekaniska var ny för mig.
Jag hade en mangel hemma i Sollentuna och har testat en stenmangel som fanns i källaren när vi bodde i lägenheten (en livsfarlig konstruktion!). Nuförtiden när jag egentligen har tiden så struntar jag högaktningsfullt i att mangla. Lakanen är tillräckligt släta när dom torkat i vinden.
:-)

Gunnel sa...

Jag fattar inte heller varför man skulle vilja spola en mangel....möjligtvis damma av den. Man manglar väl inte skitig tvätt? Reklamen var kul men hade passat bättre på ett annat föremål än en bil.

Anki sa...

ja, dagarna går verkligen med rekordfart! Konstigt, som sagt, men skönt för snart vänder det och vi går mot ljusare tider! :)
Jeggings vet jag faktiskt vad det är, men föredrar leggings - bekvämt och skönt som hemmaplagg.
Lakanssträckare har jag en i tvättstugan och har nog använt den några gånger, men oftast fungerar den mest för att hänga galgar på ...
Snyggt skyltat som alltid!

Eva sa...

Festliga skyltar som vanligt. Regskylten på bilen tar ju alla rekord. Resårlakan? är det detsamma som kräpplakan. De är himla bra och behöver ju inte sträckas så mycket efter tvätt. Annars är en lakansträckare ovärderlig tycker jag. Har man bara kommit på knepet hur man ska använda den brukar det går bra. Nu under coronan använder jag inte tvättstugan och har upptäckt att det går bra utan en sträckare också. Man lär så länge man lever.
Håller med om att tiden går ruggigt fort nu. Får se vilka restriktioner Tegnell kommer med nu i veckan för oss stockholmare infor julen.

Christian sa...

Håller med om budskapet på bilen, det passar illa....men registreringsskylten skulle passa bra hos mig med :)
Vad gäller instruktioner av alla de slag blir man yr minst sagt, riktigt riktigt sällan man hittar en enkel och fungerande!

Carita Liljendahl sa...

Super COOL bil! Wau!
Och alltid är det prosecco-time!
Ja, folk kan få alla möjliga idéer - men inte skulle jag överspola en mangel.
Kom plötsligt ihåg det där då man i USA krävde varningar på allt - om man inte skrev att man inte får torka katten i mikrovågsugnen kunde företaget stämmas för att katten dog... Kanske det var ett dåligt skämt.