lördag 5 december 2020

Bokmärke och några svar


Det här bokmärket som LillaSyster mejlat till mig gillar jag skarpt trots den rosa bakgrunden;-). Märket kommer ursprungligen från Pocketshop, där man alltid fick ett fräckt bokmärke när man köpte en bok. Pocketshops sejour i Täby Centrum blev tyvärr ganska kort. Företaget flyttade in 2014 och lämnade centrum 2016 efter ett hyresbråk med centrumägarna. Skrev om Pocketshop här. Vet inte om de fortfarande bjuder på bokmärken, men hoppas det. Bästa marknadsföringen ju! Stort tack för bokmärket LillaSyster:-)

Nu till Orsakullans frågor.

Vad måste jag ha på julbordet? Lutfisk, även om jag är ensam om att äta den;-)

Kalle Ankas jul är viktig för många, men jag tittar inte längre. Har liksom vuxit ur det om man säger så.

Jag trodde inte det var sant… när Storbritannien 2016 röstade för Brexit. Ja, egentligen var det ju Englands befolkning som bestämde sig för att lämna EU. Skottland och Irland var helt emot det. Å i skrivande stund bråkas det för fullt. Suck och dubbelsuck.

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

13 kommentarer:

Paula sa...

Det var verkligen ett roligt bokmärke! Man kan inte låta bli att le! Jag tittar inte på teve på jul längre, men har ändå tänkt spana in julvärden detta år, gillar Lars Lerin trots att hans nya programserie är segare än seg. Men det beror nog mest på formatet och inte på honom. Han är ju sävlig och kan inte ändra på sig själv, det måste till andra element som får lite fart på det hela.
Trevlig lördagskväll, det blir kräftor med tillbehör till Så mycket bättre i pörtet!

Hanneles bokparadis sa...

Den rosa bakgrunden väcker mina ha-begär!

Emma, Sol som sol? sa...

Ja, deras bokmärken är verkligen snygga eller tilltalande på andra sätt. Jag mailade dem ju och frågade om de hade alla deras bokmärken samlade men det hafe de inte. De gillade idén däremot.

Geddfish ♥ sa...

Turligt för dig! Snyggt bokmärke!
Jag kommer att lägga mig med ett leende på läpparna av dagen överhuvudtaget i min ensamhet med så mycket firande.
Tack för hälsning!

femfemman sa...

Skottarna borde lämna överheten från England. Vet att många vill. Kanske kan bli så, så småningom. Tokar som lämnar EU.
Julbord, nej, det är inte så gott. Lutfisk ska vi äta i morgon. Brukar äta det tre-fyra gånger i advent och jul. Men inte på julafton. Bruna bönor gillar jag nog mest på julbordet. Ihop med lite köttkorv...Kalle Anka, det har jag vuxit ifrån för ganska många år sedan

Ditte sa...

Kul bokmärke! Och lite rosa ibland får en ta. Fint att LillaSyster skickade det. Jodå, i alla fall "Pockershop" på Götgatan har skickat med bokmärken och likaså butiken på Centralen. I alla fall förra månaden.
Vad gäller julbord är det inte så mycket jag tycker behövs. Måste egentligen inte ha något svenskt traditionsenligt.Men skinka är helt ok. Kalle tittar jag på ibland men viktigt är det inte. Jag är ingen julmänniska och skulle helst även i år vilja vara bortrest. Men så blir det inte i år. Tyvärr.

Detta med "Brexit" är ju en knepig sak i sig. Jag suckar också.

Anki sa...

Ett riktigt läckert bokmärke!
När vi firar jul hos barnbarnen brukar tv:n stå på under Kalle Anka ... men ingen är väl så superintresserad numer ... ja, förutom jag då, som ar barnsligt förtjust :)
Braxit ja ... undrar hur det ska bli ...

Ama de casa sa...

Hmm... Undrar om du inte blandat ihop begreppen lite. Du har säkert fått ett sånt bokmärke av LillaSyster, vi är många som handlat på Pocketshop. Men jag känner både igen golvet och det alltför slitna bordet, tror att LillaSyster har bättre ordning på sina trädgårdsmöbler ;-)

Kunde inte se Kalle på många år, sen firade vi jul i Kalmar med en stor del av släkten ett år. Alla satt som klistrade vid TV-n när Kalle började. Alla vuxna, alltså. Ungarna struntade fullständigt i det utan lekte istället. Det var väl vår generation som var svältfödda på tecknat på TV när vi växte upp, nuförtiden är det ju tecknade serier dygnet runt typ :-D

Ha en fin andra advent!

Gunnel sa...

Kul bokmärke! De sista jularna har vi glömt bort att slå på TV:n när det visats kalles jul. Vi har ju sett den några gånger och det är inte samma spänning nu när det går att se tecknad film ständigt. Ha en fin adventssöndag.

Klimakteriehäxan sa...

Hos oss äts lutfisken också bara av en person - min man. Jag gillar det INTE, han får tillreda den själv ...
Gillar ditt bokmärke!

Guldkryckan sa...

"Brexit" där, jag röstade ju nej när vi röstade 1994, jag tillhörde således de 46,8 % som var emot, men även jag blev förvånad över att de lämnade/lämnar.
Är emot idag med på många vis, men hur skulle det bli om även vi lämnade?
Tycker att det kostar oss skattebetalare mer än det smakar, vi går minus på den affären varje år....men ändå.

Julbordet hos mig måste innehålla en hel del för att få kallas julbord, sill, julskinka och "Jansson"...och senap....massor av senap medan allt sköljs ner med julmust.

Gott gott.

Ha det bäst nu Bp.nalta norrland sa...

Kalle Anka ser vi vanligtvis på hela lilla familjen och även hundar :D ett gyllene tillfälle att fika lite så vi orkar med julafton,
vi brukar äta vår kalkonmiddag lite senare på kvällen.

Brexit ja, nu är väl även Polen på väg bort.

Fint bokmärke, gillar färgen :)

Idag är det dock söndag, 2a advent.

KajsaLisa sa...

Tur du lade in en länk här för jag hängde inte med heller. Har några par liknande med låg midja, men vad dom kallas vet jag inte. Resårlakan rules, men när jag svor över ett par nyinköpta för ett tag sen tog det en bra stund innan jag förstod att jag försökte trä på dom på tvären. Ludd i torktumlarfiltret känner jag till, men att det finns problem med folk som försöker dränka manglar hade jag ingen aning om. Jag fick upp en Prosecco för 95 kronor på bolaget, måste nog testa. Du se, dom fick utdelning för reklamen.
Länkar upp nu.