torsdag 3 december 2020

Tråktorsdag


Läcker inredning. Älskar hattlamporna. Tänkte direkt på kvinnor på risfält.


Ja, inte började den här torsdagen speciellt roligt. Eller vad sägs om en avbiten tand och ett mörker så intensivt att gårdsbelysningen inte släcktes på hela dagen. Istället för att boka en tid hos tandläkaren och deppa ihop beslutade jag mig för något radikalt. Och det lyckades jag alldeles utmärkt med.

Mama Viêt
Ungefär samtidigt som Covid-19 slog till i mars i år öppnade en ny vietnamesisk restaurang i Täby Centrum – Mama Viêt. Dålig tajming kan man tycka, men restaurangen verkar ha klarat sig alldeles utmärkt. Det var premiär för mig där idag med en sen lunch klockan 14:00.

"Gamlingar" går ut och äter
Lunchrusningen i stor-Stockholm är mellan klockan 11 och 13. Så den undviker jag ju när jag väljer att äta ute fast inne i ett centrum. Till min stora förvåning var det fler "gamlingar" som tänkt samma sak. Ja, det var fyra pensionärer till som njöt av den goda vietnamesiska maten. Så himla kul för restaurangen och gamlingarna som vågar sig ut. Såg förresten att även de andra restaurangerna i Täby Deli hade 70-plus-gäster vid klockan 14:00.

Färska vietnamesiska vårrullar
Hade inte ätit färska vietnamesiska vårrullar på minst två år. Så det var dags. Och Mama Viêts vårrullar var nog bland de bästa jag ätit. Stället rekommenderas varmt. Finns även i Solna Centrum.PS.Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Den lokala ICA hade bara tre kassar av åtta öppet. Fler behövdes inte. Det var kolugnt därinne. Detsamma gällde Systembolaget som nöjde sig med två öppna kassar av åtta. DS.

19 kommentarer:

Paula sa...

Haha, nog måste kvinnor på risfältet inspirerat till det lampmodet! Jag är grön av avund, absolut min favorittyp av mat. Jag har rispapper hemma så det enda som återstår för att kunna om inte kopiera så härma är att hacka, skära och sortera allt som ska i dem och sedan göra en god dipsås till. Tror minsann du inspirerat mig tillräckligt för att jag ska göra slag i saken till helgen. Trots ett paket kräftor på upptining, fast vänta nu, kräfta måste ju passa ypperligt som fyllning!
Men hur ska du hantera den avbrutna tanden. Skaver den inte mot tungan?

Musikanta sa...

Haha. När du skriver "gamlingar" kommer jag att tänka på min mamma som i nittioårsåldern tänkte säga upp sin lokaltidning för att en journalist just hade skrivit något om "gamlingar" som fick ta sen sup till julbordet på ett äldreboende. Det var inte supen hon reagerade på, hon drack ett glas rödvin om dagen tills sin sista dag, men just ordet. Så efter det undviker jag det helst. Men du skrev ju i alla fall ordet inom citattecken :-).
Ingrid

LillaSyster sa...

Fy vad tråkigt med din tand. Maten ser fantastisk ut! Ha en bra kväll =)

Geddfish ♥ sa...

Fy, för en avbiten tand! Det brukar komma olägligt också. Så tråkigt för dig.
Du gjorde rätt som gottade dig i en god lunch. Jag gillar vårrullar men dessa såg annorlunda ut. Kanske med mycket ris i?
Nej, här går jag inte ut och äter och då raktes inte själv.
Oj, nu blev det tråkigt här, det har börjat snöa!!!
Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Trist med en avbiten tand så på så sätt blev det en trist dag. Men så trevligt att i stället pigga upp dig med vietnamesisk mat. Och väldigt roligt att denna i Täby C satsade på att öppna även när Covid var i gång. Men jag ser här på Söder att det är många som är ute och äter lunch men också att restaurangerna har glest mellan bord och gäster. Och går man vid 13.30 -14 så är det extra gott om plats. Jag är så förtjust i asiatisk mat och innan pandemin slog till var jag ganska ofta på några vietnamesiska restauranger i Stockholm. Tror man nu håller sig i sin stadsdel. Jag rör mig en del men min favoritvietnames ligger på Odengatan, "Minh mat" och nu med ryggbesvären orkar jag inte gå dit. Men jag går då och då ut här på Söder men maken eller vänner för lunch så får nog hitta en bra Vietnames här också.
Gillade verkligen inredningen på "Mama Viet" och maten så så god ut. Älskar dessa vårrullar och gör dem ibland hemma. Tyvärr blir de inte snygga men ack så goda.

Äventyret framtiden sa...

Jag kom också på att jag har rispapper hemma, så nu måste det bara bli något gott till helgen. Tack för inspirationen.
Avbitna tänder är inte alls roligt, fy bubblan.
Tråkig torsdag fick jag inte alls det här inlägget till men tråkigt är det förstås med den där avbitna.

nalta norrland sa...

Avbiten tand och ett evigt mörker gör ingen människa glad,
men den vietnamesiska maten, inredningen och att Du slapp trängsel var ju lite som ett plåster på såret :D
Lamporna var helläckra.

femfemman sa...

Så GOTT det ser ut! Och förnuftigt att äta lunch när rusningen är över. Klokt att fortsätta gynna restaurangnäringen! Vi försökte äta på restaurang minst en gång varje vecka under sommaren. Får ta tag i den röda vanan igen. Eller förresten.. hämtade ju mat på vägen hem från Borås i går.Kan man ju också göra.
Trasiga tänder är inte kul. Speciellt inte när man ska betala för lagningen. Ha det fint, häftiga tjej!

Emma, Sol som sol? sa...

Gillade också takinstallationen. Och det ser verkligen mumsigt ut!

KajsaLisa sa...

Tråkigt med tanden, Restaurangen ser verkligen coronamässig ut i första bilden. Men coola lampor och maten ser god ut Hoppas dom överlever.
Tack för länken.

Susjos sa...

Är det lugnet före stormen tro med så lite folk mitt på Dan, eller handlar de flesta digitalt?
Maten ser supergod ut! Så restaurangen finns i Solna C minsann? Tack för tipset!

Ama de casa sa...

Fy vad trist med den avbitna tanden, stackars dig...

Men resten såg hur otråkigt som helst ut! Gillar lampinstallationen och maten ser helt suverän ut :-)

Skönt att du har hittat en perfekt oträngseltid också. Här är ju 14 en mer normaltid att äta på, vid 11 är det mest turister som äter. På icke-turistiga ställen finns det knappt nån matservering alls att tillgå vid den tiden.

Guldkryckan sa...

Vietnamesisk mat vet jag inte om jag provat, men de är väl ganska så liknande varandra de där länderna som har ris i huvudrätten, men kryddorna varierar nog antar jag.
Får prova någon gång, tack för tipset.

Dålig tajming var det ju där, om det går bra nu så måste det ju gå ännu bättre när Covid är över.
Dock har jag ju hört att många restauranger i tex en stad samarbetar och ägs gemensamt inom familjerna...hörde det om några kinakrogar här för många år sedan, en och annan krog stod tom men blev kvar ändå pga det där samarbetet.
Kan vara en skröna förstås.

Tillönskar dig en fin fredag och du har nog rätt, så länge man kan blogga så fungerar det, ett tips till Tegnell ;)

Gunnel sa...

Vårrullar är det längesen jag åt. Göran gillar inte kinamat, så då blir det oftast så att vi väljer något annat när vi tar med oss hem. Ha en trevlig helg.

Christian sa...

Vietnamesisk mat har jag aldrig provat, men det ser sannerligen smarrigt ut!

Susanne sa...

ÅÅåå vaf jag längtar efter färska vårrullar, så gott.

byblixtra sa...

Så trist med tanden, hoppas att du snart får den fixad.

Maten ser god ut och bra att gå ut lite senare för att äta lunch på restaurang. Läckert med lamporna i taket och visst tänker man på hattar.

Klimakteriehäxan sa...

Jag hade i åratal en kinesisk "halmhatt" som lampskarm över köksbordet. Väldigt trevligt. Och ja, man tänkte på risfält!

Freedomtravel sa...

Älskar färska vårrullar! Jag var lite sugen på den restaurangen när vi var i Täby C senast, men Peter var mer sugen på asiatiska bowls i närheten ;)