måndag 14 december 2020

Glad måndag

Jodå, tror nog att jag får till en glad måndag denna 14 december. Det var aningen ljusare ute idag. Detta kan bero på att vi slapp regn, och att jag bestämt mig för att följa den julianska kalendern, där vintersolståndet inträffade på Lucia, igår alltså.

Julkort
Positivt var också att jag skrev fem julkort idag, pappersvarianter alltså. De ska skickas med vanlig post till äldre personer i olika länder. Tror nog de blir glada att få julhälsningar i brevlådan, speciellt detta eländiga coronaår.

Julklappar
Har även handlat några julklappar i form av presentkort idag. Såg hos Åhléns att de nu även säljer Body Shops och Rituals produkter där. Perfekt om man inte vill besöka en massa butiker i centrum.

Fika
En fika blev det också. Bilderna ni ser ovan är alla tagna hos Balders Bröd. Bara att titta på brickan gör ju att man blir glad. Pepparkakshuset påminde om ett ansikte där den öppna dörren är munnen. Kanderade äpplen älskade jag när jag var barn. Var nära att köpa ett, men tänkte på min nyligen avbitna tand och lät bli;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”December 31 dagar”.

16 kommentarer:

femfemman sa...

Vilket inbjudande fik. Svårt att välja, förstås. Kanderade äpplen har jag aldrig ätit. Verkar riskfyllt för tänderna. Pepparkakshus har jag aldrig gjort...berör på att båda tummarna sitter fastlimmade MITT i handen.

Susjos sa...

Åh vilket härligt "glad måndag" inlägg! Det behövdes idag när jag vaknade och det redan var mörkt ute. Brickan var färgglad och gör en glad, liksom pepparkakshuset och de kanderade äpplena, tror aldrig jag ätit det?
Ha en trevlig kväll!

Geddfish ♥ sa...

Det var verkligen glada foton, som tog bort allt smolk jag känt om coronaskiten och lite annat i dessa tider. Försöker alltid på mitt sätt, men ibland har jag för lite input.
Så tack för dina glädjebilder!

Klimakteriehäxan sa...

Kanderade äpplen är vackra, men ännu godare är de som doppats i kolasmet! Såna "upptäckte" jag för många år sen i New York, minns det och då vattnar det sig i munnen .........

Ditte sa...

Vackra bilder att bli glad av. Och det hade jag också blivit av en fika på lokal. Men det får bli en annan dag.
Och sedan var det ju faktiskt idag ett par blå strimmor på himlen.Glädjande. Jag såg t.o.m. solen i 30 minuter. Klockade den.
Julkort! Fint att du skrivit några. Bör göra det imorgon. Rituals gillar jag och såg dem också hos Åhléns men vi har en bra Rituals butik i Skrapan och där är det mindre trångt. Var där idag.

nalta norrland sa...

Tack för goa bilder :)

Låter som Du haft en fin måndag <3

Emma, Sol som sol? sa...

Pepparkakshuset är fantastiskt vackert! Du är rolid, du! Du säger att du inte äter/gillar sött men sedan dyker det upp saker ibland som liksom tyder på motsatsen. 😁

KajsaLisa sa...

Oj nu börjar stora snaskhelgen, att man fixar sådana pepparkakshus utan att dom ramlar i bitar.
Jag blev riktigt godissugen när jag såg äpplena,

Anki sa...

Glada bilder från en glad måndag!
Hoppas du får en bra tisdag också!

Äventyret framtiden sa...

Kloka du som firar vintersolståndet lite tidigare! Smart, måste nog tänka till lite så jag också tror jag.
Glad måndag blev det verkligen och jag hoppas att den räcker till en glad tisdag också!

Ama de casa sa...

Den första bilden gör mig väldigt glad - vilka härliga färger! :-)

Balders Bröd gör mig väldigt nostalgisk, fast jag antar att du var på den i Täby, jag visste bara om den som finns i Sollentuna. Kollade länken, visste inte att det fanns så många.

Gunnel sa...

Vilket härligt fik! Jag såg inte först att det var en bricka. Här blir man glad vad som än serveras. Den modellen av pepparkakshus har jag inte sett tidigare. Humoristiskt! Tror aldrig jag har smakat kanderade äpplen. Har alltid haft för mig att de ska var så enormt söta, men jag kan ha fel.

Christian Lehmann Gisler sa...

Åh, så sugen man blir på fika.....brickan är superfin, det gapande pepparkakshuset hur mysigt som helst, men bäst ändå det kanderade äpplena, även jag älskade de som barn...

Freedomtravel sa...

Vilka härliga bilder! Riktigt upplyftande! :)

Paula sa...

Undrar just hur mycket man får ge för det stora läckra pepparkakshuset!Kanderade äpplen tror jag inte jag smakat, kanske var de inte vanliga i Finland där jag bodde som barn. Julfrimärken köpte jag också idag, och blev så glad över det fina arket! Lite knepigt att hitta själva märkena, haha.

LillaSyster sa...

Läckert pepparkakshus!
Har aldrig ätit kanderade äpplen....troligen missat något. Men det går kanske att göra själv. Snygg jobbat med Band -temat! Ha nu en bra onsdag imorgon=)