onsdag 16 december 2020

Onsdagsmix

En av ett antal övningar som kvinnan gjorde. Vid ett moment låg hon platt på mage. Det var fem grader ute och gräsmattan var blöt...

Grannen berättade efteråt att det var svinkallt, då det blåste rejält. Hon gav upp efter en runda.

Nu säljs det Churros och kungsgranar (vid det vita parasollet) på Döda Torget. Allt liv är välkommen där.

Första gången på länge som alla bord hos Balders Bröd åtminstone hade en gäst. Det var betydligt mera än två meter mellan borden. Bra där!


 

Dags för en svarsmix till Orsakullans frågor samt en rolig dagsfärsk blandning av bilder som dock inte har det minsta med inlägget att göra. Lyckades till och med nästan att fånga ett pyttelitet stycke blå himmel, men bara nästan;-)

Skickar jag julkort? Visst gör jag det. På 1980-talet skickade jag cirka fyrtio kort, i år blev det 6 stycken varav fyra till utlandet. Nu pratar vi papperskort alltså. Jag kommer även skicka ut ett antal hemsnickrade digitala julkort. Tycker det är lite roligt faktiskt.

Senaste gången jag blev irriterad. Jo, det var nog i måndags då jag överraskades av att Google låg nere i cirka en timme. Alla som har blogspot/blogger och gmail med mera var ”döda”. Eloge till Google som fixade kraschen så snabbt. Snacka om att bli totalt ställd för att inte tala om hur sårbart vårt samhälle är.

Jag klarar mig inte utan... min dator, iPhone och ett fungerande internet. Tekniken ska fungera. Så är det bara. Ja, jag vet att jag låter som en bortskämd tonåring på snabbvisit i ett I- eller om det var ett U-land;-)

 

Det är Orsakullan som håller i ”December 31 dagar”.

16 kommentarer:

byblixtra sa...

Det var en tuffing som tränade utomhus på en blöt gräsmatta.
Ser att granen med ljusbollarna är ihopsatt. Det var ett rejält avstånd mellan granförsäljningen och matförsäljningen. :-)
Ett sånt trevligt café Balders Bröd verkar vara.

Visst är det irriterande när inte internet eller mobilnätet fungerar för vi har ju vant oss vid våra prylar.

Ditte sa...

Skulle kännas väldigt blött på gräsmattan men det kanske ingick i övningarna att härdas lite extra. Ett riktigt bra foto- Kollade extra in minspelet...
Hurtigt boulegäng. Och de flesta ser väl påpälsade ut men det är ju inte direkt en så fysiskt aktiv sport så kan tänka mig att det blev vissa som bröt.
Döda torget kämpar på men npg verkar det öde.
Trevligt för Balders med besök. Kan tänka mig att de behöver det-Och med bra avstånd kommer det nog fler. Hoppas.
Jag ska i år skriva 10 julkort men ligger lite efter. Tycker det känns lite si och så i år att önska God Jul- Förr blev det nog ett 30-tal.
Visst är det sårbart idag med det tekniska. Men fint att G kund elösa problemet så snabbt.
Visst är både min Mac och Iphone viktiga idag. och de ska
fungera och uppkopplingar likaså. Men visst är det I- landsproblem.
(Har haft kontakt med juridikfirman idag telefonledes. Suveränt. Berättade var jag fått tipset. Stort tack!)

LillaSyster sa...

Tappra boulespelare =) Fy för att lägga sig på mage på en blöt gräsmatta....men idag har vi haft sol!! Men någon värme var det då inte. Men bara att få se ljuset gjorde ju att humöret gick upp i topp.
Ja du vi är så sårbara, jag jobbade så jag märkte inte av att allt låg nere. 6 julkort bra jobbat! Tror att jag postade 23 pappersjulkort, det kändes extra viktigt i år.
Ha en bra kväll!

nalta norrland sa...

Vi är bortskämda med fungerande internet och utan tillgång till detta blir vi bråkiga.
Oavsedd ålder ;-)

Såg de sålde granar här på OKQ8 och funderade VEM som köper gran häromkring. Jo yes riktiga granar alltså... sånna som barrar ;-)

Jag har skickat ett julkort - till min moster i Kramfors - fast jag använde julkortet som tackkort å tackade för duken hon virkade till mig.

Emma, Sol som sol? sa...

Wow, det var friskt att träna ute i kylan och vätan!

Hörde om Google men jag jobbade och missade helt denna timme. Nästan skönt, faktiskt! Fast lite väl mycket jobb har det blivit.

Klimakteriehäxan sa...

Visst är det fascinerande hur it-beroende vi blivit, på väldigt kort tid.

Annika sa...

JAA! Dator, telefon, TV, Wifi bara SKA funka. Annars blir det inte roligt.
Jag låter också som en bortskämd tonåring, men det är så!!
Min man jobbar dessutom hemifrån och jag har ju bloggen och lite annat ... SÅÅÅÅ det måste funka.
Jag blir jättestressad när det strular.
Jag missade Googles timme. Otroligt NOG. Men läste desto mer om det, phew ...
Tuff tjej som tränade så och la sig på den blöta gräsmattan därtill.

Anki sa...

Tufft gjort att träna ute i kylan - och boulspelarna är också tuffa som fortsätter trots att vi är i mitten av december.
Visst är det irriterande när det tekniska strular!
Har skickat en del julkort, men inte så många som det blev förr ...

Susjos sa...

Tuff brud som tränar ute i blötan, brrr. Blåste gjorde det ju också igår!
Men visst är det så, mobil och internet...vad gjorde man utan dem!
Aha, hade en väldigt kort stund problem att komma åt google igår, men funkade efter tredje försöket, så jag hann inte förstå att det var nedlagt ett tag!
HA det gott!

Ama de casa sa...

Det var antingen tufft eller dumdristigt att träna på det där sättet på gräsmattan. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken :-)

Jag var nog inte hemma när Google låg nere, märkte inget av det utan läste bara om det när det redan var fixat. Men jag hade blivit irriterad för precis som du tycker jag att tekniken SKA fungera :-)

Gunnel sa...

Den tanken hade jag aldrig kommit på att träna utomhus...knappast jag kommer på att träna inomhus. Min blogg låg också nere ett tag och jag blev helt hispig. Såna här saker SKA fungera. Vi är så beroende av nätet för allt i stort sett.

Geddfish ♥ sa...

Platt mage, vilken tuffing! Men du, det fanns en karl i Lidköping som hade badat vid småbåtshamnen, polisen fick hämta honom, urk.

En bra mix på bilder!

femfemman sa...

Träning är ju alltid bra. Ska köra ett Sofia-pass om en stund. Inomhus! Idag blir det inte ens promenad efter skoldagen. Skitväder och skymning när man kommer hem.
Trevligt med folk på fiket. Kanske vågat oxå...Längtar till en tid då det lännz helt ok att sätta sig på ett fik igen.
Missade nedräkningen av googletjänster. Antar att det var i tisdags, på mormorstisdagen blir det inte mycket nätkontakt. Fast visst är man beroende av dator och mobil! Hur klarade man sig förr? Utmärkt, vill jag minnas.

Susanne sa...

Din BRF-förening är verkligen aktiv.

Christian sa...

Du lyckas verkligen fånga msk i sin vardag, häftigt!

Carita sa...

Det enda jag saknar när jag ser boulegänget är munskydd... Vi är nu många som använder dem i Finland var vi än går.
Annars är det ju rätt och helt ok att samlas utomhus, boulegäng hör också till mina Sverigeminnen, speciellt då jag besökte Grindtorp, där såg man dem :-)