tisdag 15 december 2020

Weekly photo challenge: Vecka 51 – ”Band”

Tyckte att temat lät bekant. Å visst var ”band” med i augusti ifjol. Som tur är har ”band” hur många synonymer som helst, så det var inga problem alls att hitta nya bidrag. Av dagens tre bilder är två knyckta från nätet. Sista fotot har jag tagit själv och det är dagsfärskt.  Enjoy!


Många av mina läsare är ju lite äldre, så jag tror att de flesta av er hade några skivor med bandet
TheBeatles i era samlingar. Å ni som inte ens var påtänkta när bandet hade sin storhetstid på 1960-talet har nog hört låtarna. Foto: svt.


Rosa bandet
 är en internationell symbol för alla som engagerar sig i bekämpningen av bröstcancer. Årets rosa band är mindre rosa (tack!) och armbandet som tillkommit 2020 är riktigt snyggt tycker jag. Foto: Cancerfonden.


Sist men inte minst kan jag inte låta bli att visa er ett orange band som jag tycker är så himla läckert, speciellt mot den lila bakgrunden.

Flera band hittar ni här.

19 kommentarer:

femfemman sa...

Tänkte också direkt på pop-band. Beatles var en av de stora då man var ung. Riktigt ung. Dom håller ännu, men jag tycker allt att både Queen och Bowie passar min lyssnarnas bättre.
Rött band till Lucia och tärnor...rosa band är jag inte så mycket för.Köper ett antal lotter från Cancerfonden varje månad, stödjer inte en speciell cancer utan vill bidra till hela fonden.

Susjos sa...

Beatles är ju så bra, men jag var lite för ung när de slog igenom, men några låtar kan man ju!

Rosa bandet köpte jag också, kul med manchester, årets design har musikgruppen "First Aid Kit" gjort ( en svensk folkpopduo bestående av två systar), bra gjort av dem!

Gillar ditt guldgula band mot den lila bakgrunden.

Svar: det blev 14 st pappersjulkort, och så har jag skickat ett par julkort via appen "Riktiga vykort"

Ha det gott!

Annika sa...

Jag är också lite för ung för Beatles. MEN visst gillar jag många av deras låtar. Mest av alla tror jag att jag gillar Black bird.
Rosa bandet är verkligen ngt man ser över hela världen, iaf västvärlden. Fint och viktigt.
Minns ju att du hade lite strul där ett tag, hoppas att det ordnade sig på alla bästa sätt för dig, BP.
Iaf är den rosa färgen du visar väldigt fin.
Färgerna med lila, guld och lite grönt påminner mig starkt om New Orleans och Mardi Gras.

nalta norrland sa...

Beatles var före mig så att säga men det var även Elvis 😜 och skam vore ju om inte alla vet att Beatles (och Elvis) var the king och något alla borde känna till.
Rosa bandet ja... gillar armbandet 🎀
Gult och orange är färger jag inte riktigt gillar,
men som Elin tycker om 💛🧡

Geddfish ♥ sa...

The Beatles, jag säger bara, tackom och lovom, de var verkligen mina favoriter och är så än idag. Forever!
Så gick tankarna till Tommy Steele som konkurrerade med Elvis Presley. Vet inte det årtalet, men just då höll jag på Tommy ;)
Fint tolkat med BAND!

Geddfish ♥ sa...

PS. Alendronat gällde det, ja. Förra gången var det helt slut stopp. Nu fanns inte det önskvärda antalet. En mindre förpackning blev 3 ggr så dyr per tablett. Jag menar, att det är inte apotekets fel, utan det är läkemedelsindustrin som inte tillhandahåller rätt mängd till rätt pris.
Jag får väl lägga en beställning i tid. DS

Ditte sa...

Härlig tolkning! Och The Beatles är ju mina favoriter. Och de håller än. Snacka om hållbarhet. Och jag har sett dem live, 1963 på en tv inspelning i programmet "Drop In" med Kersti Adans Ray som programledare. Och då var det Lill Babs som var huvudattraktionen. Minnesvärt!
Rosa bandet missade jag och inte är det en nackdel att det inte är så starkt rosa. Armbandet har jag inte alls sett .
Sista bilden är superläcker både i färg och form.

Paula sa...

Jag var i tioårsåldern när de slog igenom, jag var allt igenom Beatles-tjej och blev aldrig så impad av RollingStones som mest gapade och skrek och hade jättestora gap. Min idol var George, han såg lite blyg ut, men så stilig och gjorde inte lika mycket väsen av sig..
Rosa bandet ja, har inte läst på, vem har designat årets band tro? Får nog googla. Snyggast var din sista färgkombo, två av mina älsklingsfärger

Emma, Sol som sol? sa...

Jag har inte men mina föräldrar har så klart LP-skivor med Beatles. Men det är klart att man kan många av deras låtar ändå, klassiker! Undrar däremot om sonen vet om dem. Får kolla vid tillfälle.

Klimakteriehäxan sa...

Din egen bild är verkligen en fröjd för ögat!

Anki sa...

The Beatles! Fortfarande mina idoler!
Rosa bandet köper jag varje år. Min bästa kompis dog av bröstcancer ... denna hemska sjukdom.
Snyggt med det orangefärgade bandet mot den lila bakgrunden!

Ama de casa sa...

Haha! Där kompenserade du snyggt den rosa färgen mot lila/orange i efterföljande bild :-)

Snygg tolkning!

Gunnel sa...

Visst minns jag Beatles. Deras musik är gångbar fortfarande. Det rosa armbandet har jag aldrig sett, men det tycker jag är mer användbart. Det orange bandet är mycket tjusigt!

Violen sa...

Beatles, wow, jag är tillräckligt gammal för att ha det bandet på min topplista! Vilken härlig färgkombination med lila och orange, den går hem hos mig!
Ha det gott! Idag har vi sett solen här i Nyköping.

Stare Ström sa...

Vilket snyggt band du har hittat! Extra snyggt till det lila.

byblixtra sa...

Tack för påminnelsen om länk till förra gången temat Band var med. Nu har jag lagt in länken från i fjol i mitt inlägg.

Din bild med orangea bandet och lila bakgrunden och så lite grönt mellan rutorna. Hur snyggt som helst!

Håller med om att rosa bandet och armbandet är fint i år.

Jodå, nog har jag hört låtar av The Beatles men det var på 70-talet.

KajsaLisa sa...

Jo då jag har också hört dom trots ålder.Jag gillar det dom gjorde fram till Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, tycker den är för pretentiös, även om alla hyllar den. Senare delen av 60-talet fördrar jag Stones. Rosa bandet får man inte glömma och fina färger i sista bilden.

Musikanta sa...

Så fyndigt av dig att tänka på det rosa bandet - passar ju perfekt till temat. Älskar fortfarande Beatles, det bandet kommer att gå till musikhistorien. Den sista bilden är så fin!
Önskar dig en fin och trevlig fjärde adventshelg.
Ingrid

Susanne ❤️ sa...

Underbart, min mamma var på beatles konsert när dom var i sverige och efter konserten hade dom alla kammat fram sitt hår för att visa hur dom såg ut i sina "långa hår" haha Underbart Kram fina