måndag 28 december 2020

Glad måndag

Idag var det inte lätt att hitta glädjeämnen kan jag säga. I min enfald trodde jag att vi sedan vintersolståndet den 21 december ”gick åt rätt håll”, men det kändes verkligen inte så denna måndag. Förvisso fyra plusgrader som jag tackar ödmjukast för, men duggregnet, blåsten och mörkret var väl onödiga kan jag tycka. Åt andra sidan är jag glad över att snön är borta, så jag kan lika gärna sluta gnälla;-)

Udda utsmyckning
När jag såg den här minst sagt udda utsmyckningen på en toalettdörr kunde jag inte bli att skratta högt. Spontant tänkte jag på en "hundtoalett" där;-)

Seniorkort
Visst blir man glad när man får seniorrabatt. De flesta stora matkedjor med lite självaktning skickar ut sådana seniorkort en gång per år. Det här kortet med sitt gräsliga layout fick jag idag. Det enda jag funderar över är vad bensinen för två gånger 7,3 kilometer till Arninge Centrum kostar vs. rabatten (50 kronor för varje inköp över 300 kronor). Jag menar min lokala ICA i Täby Centrum ligger ju bara cirka 300 meter hemifrån...

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

PS. Ifall ni undrar hur många färger på bordstabletter jag har så kan jag säga bara en nämligen lila. Men på något konstigt sätt har jag lyckats få såväl blå som röd färg på den lila bordstabletten. Ingen aning hur det gick till;-) DS.

13 kommentarer:

LillaSyster sa...

Jag trodde att seniorrabatten var inlagd på det vanliga Icakortet. Här har seniorerna 5% rabatt på tisdagar =) Den dagen är det halvt livsfarligt att köra bil runt Ica.

Klimakteriehäxan sa...

Har aldrig sett ett seniorkort förut, men olika Ica-butiker i min närhet har "russin-rabatt" på olika tider, olika veckodagar.
Vädret är verkligen BLÄH.

Ditte sa...

Vädermässigt har det ju inte varit en glad måndag- Hade heller tagit lite snö än detta. Men vädret kan en ju inte påverka-
Skrattade gott åt toalettsylten. Piggade upp. Absolut.
Hos oss behöver man inga seniorkort hos ICA. Den finns redan på koret. Men kanske är detta extra rabatt. Jag får per automatik alltid 5% hos ICA en gång i veckan på ett köp och sedan ligger en del andra rabatter på kortet.Och dessa kan variera.
Nu har ju Täby C helt nära så varför kosta på att ta en resa om det inte
är något speciellt.
Kul att dina tabletter får olika färg på bild. Lite magi.

nalta norrland sa...

Vädermässigt känns det mer som mars/april, ömsom snö, ömsom regn och dessutom plusgrader till å från.
Mörkret däremot är heltäckande.
Och seniorrabatt har de här på lokala ICA tidigare ville min mor handla tisdagar då det var då rabatten gällde men nu är det seniorrabatt alla veckans dagar.
Magiska bordstabletter :)

svar Jo yes Du gissade rätt, eller delvis... jag fick pengar av min mor att köpa något till mig själv för å då blev det Det goda livet, så på ett vis är det en julklapp från min mor :)

Nu fick Teddy gå ut i koppel och jag följde honom, förutom första "omgången" så lyckades han placera rumpan på rätt plats ;-)
Men det är lika lätt/svårt för en hund att "hålla sig", som för oss människor då vi är magsjuka.
Så Teddys del av hundgårn är ren :)

femfemman sa...

I flera större mataffärer får "seniorer" 5 procent rabatt. Oftast på en eller flera speciella veckodagar. Egentligen trivs jag bäst med att handla i den lilla butiken, utan rabatter. Speciellt i dessa tider.
Förresten finns det en obemannade affär, på 10 kvadratmeter ungefär i närmsta lilla samhälle. Livfs heter det. Man går in via bankid.
Har varit där en enda gång......Men den är populär bland många.
Du får gå in och handla flera gånger, när du väl åker till rabattstället. För 301 kr per gång...

Emma, Sol som sol? sa...

Fnissade åt Klimakteriehäxans kommentar där: russinrabatt. 😅

Liknande rabatter finns även här på Carrefour men jag tror att det endast är på basvaror, inte på extravaganser. Kan ha fel, har inte kollat så noga.

Tänkte precis som du: hundar är välkomna att pinka på blomsterprakten.

Susjos sa...

Senior rabatt låter bra, men som sagt, bensin kostar också!
Coolt att du får annorlunda färger på bordstabletterna med din kamera!
Ha det gott!

Paula sa...

Ja det är inte lätt med livsmedelsaffärer och deras priser, utbud och rabatter. Jag har ju inget att välja på om jag inte vill åka minst 12 mil tur/retur för att hitta en större affär, då kan jag välja på alla stora kedjor, men brukar hamna på stora Coop i stan. Och deras priser slår förstås vår lilla närbutiks med hästlängder. Men man får alltid räkna med sånt när man bor i tjottahejtti. Några senior-rabatter finns inte på Coop, däremot har de 5% på hela köpet varje tisdag. Så jag veckohandlar numera just på tisdagar. När man räknar in hund- och kattmat också så blir det en hel del..
Hur kan den vackra blomsterbaljan påminna om en hundtoa???

Anki sa...

Vackra blommor där på dörren, men någon association till hundtoalett får jag nog inte.
Här har ICA och apoteket seniorrabatt på tisdagar, så jag brukar veckohandla då.
Det brukar dröja till runt trettonhelgen innan man ser någon skillnad på att dagarna blivit längre, men sen brukar det gå allt fortare.

Ama de casa sa...

Carrefour har nån typ av seniorrabatt, men riktigt hur den funkar vet jag inte - det är inte riktigt aktuellt ännu :-)

Snygg bordstablett! Din kamera har god smak och har gjort ett gott arbete ;-)

Guldkryckan sa...

Frugan har ju seniorrabatt på Coop som vi nyttjar en gång i månaden vid beställning online.
Själv får jag väl ingen sådan rabatt på många år utan får hålla utkik efter "Rabattkoder", fungerar ju det med.

Regn och rusk här med, kikar ut genom fönstret i skrivande stund och suckar djupt...lika bra att inte titta ut ;)


sv: Hörde också att Ica fick problem med leveranserna, trycket blev väl för stort antar jag.
Hummer hade vi vid någon högtid för ett par år sedan, det var faktiskt riktigt gott minns jag även om vi föredrar kräftor.

Ha det bäst Bp.

Herr Nilssons Fru sa...

Ja de var en något annorlunda toalett skylt men den var söt, borde kanske suttin innanför dörren så kunde man se alla glada blommor när man gjorde sitt behov. Ja en hundtoa kunde man tänka :) Man ska alltid vara glad en måndag och alla andra dagar i veckan. Glad att man vaknade, glad att man kom ur sängen på egen hand, de e saker att vara glad för tycker jag :)
Jag önskar din o man ett gott slut på 2020
&
Ett gott nytt 2021
som vi hoppas blir ett år i friskhetens tecken. Ingen Covid19 mer. Och massa blogg läsning.
Kramiz

byblixtra sa...

Så spännande med färgen på din bordstablett! Jag trodde faktiskt att du hade köpt en ny. :-)

Seniorkortet går ju att använda som bokmärke. ;-)

Kul toaskylt som hade platsat i Skyltsöndag. :-D