lördag 12 december 2020

Bokmärke och några svar

 

Dags för ett bokmärke från LillaSyster igen. Tusen tack för det:-) Då bokmärket gör reklam för en ny bok av Stephen King som ska komma ut i september 2007 så har märket alltså minst tretton år på nacken. Stephen King var en av mina favorit författare på 1980-talet.

Nu till Orsakullans frågor:

Är du klar med julpyntet? Japp, det är jag. Snömannen står (rättvänd) i fönstret och en ganska avskalad julstjärna sjunger på sista versen. Tror inte att den orkar till julafton. Så här såg den ut för två veckor sedan.
Skratt
Skrattade senast för bara några minuter sedan. Bästisen Yvonne ringde, och om man pratar med henne skrattas det alltid:-)

Glädje
Vad som gör mig glad just nu är Freedomtravels inlägg om Lucia. Enligt den julianska kalendern var nämligen den 13 december det datum då man firade vintersolståndet. Så skönt! Då kan jag intala mig själv att den längsta natten inträffar imorgon och inte den 21 december;-)

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

Det är Orsakullan som håller i ”December 31 dagar”.

16 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

fin snögubbe, King har jag inte läst, än.

Susjos sa...

Där står snögubben och lyser upp så fint!
Julstjärnan däremot. den som inte var så billig, hm!
Får kolla in freedomtravels inlägg om Lucia.
Ha en skön lördagkväll!

Klimakteriehäxan sa...

King är väl fortfarande bra???
Din analys är helt korrekt, skulle jag säga: den julstjärnan har gjort sitt.

LillaSyster sa...

Bra att du har skrattat idag =) Snögubben är så läcker!

Elisabeth sa...

Din julstjärna såg ledsen ut och för att trösta dig kan jag berätta att min gör det också. De gillar nog inte heller det här gråvädret.

nalta norrland sa...

Svar: jo på 1177 kan jag läsa MIN journal men då Elin fyllt 13 kan jag inte längre läsa hennes journal och nej Elin har inget bank-id och att skaffa det för att BUP som enda institution inte lyckas skicka en kallelse utan i bästa fall en sms påminnelse, jag vill inte att Elin ska kunna läsa sin journal och kanske må sämre av detta, det räcker med det BUP förmedlar i samtal 🗣
I torsdags var Elin till tandläkare och det kom både en skriftlig kallelse med post veckan innan och sms nån dag före besöket. Kan tandläkaren/Folktandvården fixa skriftlig kallelse borde väl även BUP kunna 🤔❓

Nej Elin slutade med karate då hon började 7an,
alla tjejer (tre stycken) slutade samtidigt.

Jo J är händig och arbetsam 🤪 jag menar alltså att han arbetar typ jämt oavsett om det är hemma eller på betald arbetstid hos en kund.

nalta norrland sa...

Nu kommenterar jag Ditt blogginlägg 😀
Din julstjärna 😱 så dyr som den var borde den hållit ut till nästa år 🌺
Julpynt är en smaksak - vissa nöjer sig med lite och andra gillar hysteriskt blinkande à la Amerika 🇺🇸

Vi har nyss ätit, ja vi är ju fyra numera 😊 och nu plockar ungarna undan i köket 👍 de fick betalning tidigare, som de köpte upp - det blev chipskrokar och läsk 🍿 🥤

Geddfish ♥ sa...

Det är något särskilt illa med julstjärnorna i år, tror jag. Sarah köpte två stora fina och de la av, hon som har trädgårdsfingrar och odlar. Om du googlar på dessa blomster så ska du se att de är de mest känsliga, särskilt för kyla och drag. Jag har inte brytt mig om att köpa, då jag aldrig kan få dem till dörren ens. Så var det inte förr.....

Men snögubben är fin! Och skrattar gör jag med mina väninnor också och det blir numera i telefonen. Visst är det befriande! Jag älskar att ha roligt!

Gunnel sa...

Det ä ett tag sen jag läste Stephen Kings böcker nu. Får kanske plocka fram en till mellandagarna. Jag röstar också för att vintersolståndet flyttas till den 13 december. Trevlig helg

nalta norrland sa...

Jo jag gillar Stephen King och har både läst många av böckerna å sett filmerna.
Jag gillar även bokmärket även om det har några år på nacken :)
Nu har jag spammat klart hos Dig för ikväll.

Ditte sa...

Visst har jag läst en hel del av King men precis som du på 80-talet.
Julpynt? Tror jag har lite allergiska besvär vad gäller detta. Men din snögubbe gillade jag verkligen. Han hade platsat även hos mig. Julstjärnor lämnar jag i butiken men ett par amaryllis, ett par julrosor och några hyacinter finns- (Minns din julstjärna när den kom hem. Tror inte den gillar torr luft)
Skratt är viktiga! Absolut! Och glädje likaså. Gillar att göra det jag blir glad av. Eller att läsa och på annat sätt ta del av det roliga här i livet.

Emma, Sol som sol? sa...

Det är nog många julstjätnor som ser ut precis som din. Kan tänkas att det är lite för mycket vatten. De klarar lite torka och visar törst genom att sloka. Fortsätter du att sköta den kommer den snart med nya fina små gröna skott.

Den där S King-boken började jag läsa då när den kom ut men kom av mig. Har lovar mig själv att vid tillfälle ge den en till chans, den har fått bra kritik. Filmats till och med. Och bokmärkena är riktigt snygga tycker jag som ju gillar genren.

Anki sa...

Snyggt bokmärke!
Jag har inte köpt någon julstjärna alls - de trivs inte i mina lite dragiga fönster, så det känns som det är onödigt ...
Ha en bra söndag!

Ama de casa sa...

King-böckerna slukade även jag på 80-talet, dom var så himla spännande!
Snömannen är så himla cool :-) Fast julstjärnan såg liiite ledsen ut...

Ha nu en riktigt fin tredje advent och Lucia! Nu återvänder alltså ljuset :-D

Guldkryckan sa...

Stephen King läste jag mycket av när jag var liten, en bra författare det där men nu är det längesedan jag läste något.
Förmodligen har jag sett någon film med honom de senaste 10 åren men ingen som jag lagt på minnet att det är just han som skapat den.

Snögubben hade nog platsat hos oss också, julstjärnan också antar jag, frugan gillar sådant.
Själv föredrar jag en randig kaktus ;)

Ha det bäst Bp.

Carita Liljendahl sa...

Den där snömannen gör mig glad!