måndag 30 november 2020

Glad måndag

Jo då, det var en rätt så glad måndag med tanke på årstiden och ”rådande omständigheter”. Har varit väldigt poppis hela dagen med fler telefonsamtal än vanligt. Det blir man ju automatiskt glad över:-)

Glitter och glamour
Bland annat var det bästisen Yvonne som ringde. Och som barbershoptjej glittrar det ju alltid om henne, inte minst när julen närmar sig. I år beslöt hon sig för att inte överbelamra julgranen med julkulor utan göra en ”godisskål” av kulorna istället. Läckert:-)Snögubben
Honom har ni ju sett förut, både ifjol och för några dagar sedan. Sedan igår står han i fönstret och vaktar bilarna, när han är rättvänd alltså;-) Ifjol fick han stå på två böcker, i år gör han reklam för SushiRebellion vår senaste favo:-)


Julstjärna
Som jag berättade för några dagar sedan så hade jag två blomstercheckar att ”casha in”. Det räckte med en för att få hem den största (och dyraste) julstjärnan någonsin. Redan efter en dag gör blomman helt klart för oss som (inte) bryr sig att den inte trivs hos oss. Kolla hur ledsna de gröna bladen är längst ned. Är riktigt glad att det inte var jag själv som fick betala 225 kronor för den julstjärnan.


30 november
Orsakullan undrar var jag gjorde denna sista dag i november Med stort nöje kan jag berätta att jag slängde sju kilo papper, gamla dokument från 1980-talet och äldre alltså. Det är jag väldigt nöjd med kan jag säga.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

Det är Orsakullan som håller i ”November 30 dagar”.

22 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Glad måndag med in kompis Yvonnes julpynt och din egen snögubbe!
Men, vad tråkigt med julstjärnan! Julstjärnor är extremt känsliga för kyla, blir det under 15 grader ramlar bladen av. Den kan ha fått köldskada redan i affären. Sen ska man vattna försiktigt med ljummet vatten.

Ditte sa...

Hoppas att Yvonne nu mår bättre efter sin operation. Men med tanke på att hon är i"kulvärlden" så antar jag att hon gör det. Tack för tips om att ev, göra en godisskål med kulor. Har ett gäng av dessa Waldemarsuddekrukor så kanske kan jag fylla dem med något annat än orkidéer. (Som i princip är den krukväxt jag har och har dryga 12)
Trist med julstjärnan. Men de är ganska kräsna så det får inte vara drag eller värme från element så det blir torrt. I Spanien trivs de ju perfekt utomhus. Bra att du inte betalade för den från egen ficka.

Ditte sa...

Missade ju att skriva att jag verkligen gillar din snögubbe och att han är placerad på "Sushi Rebellion". Sushi gillas här också.

Emma, Sol som sol? sa...

Konstigt nog är de där julstjärnorna kinkiga. I alla fall i kruka i Sverige. De flesta tar stryk av hemfärden, den plötsliga kylan ute och sedan värmen inne i huset. Inte för fuktigt och inte för torrt i jorden. När blad hänger är risken stor att man övervattnar och så dör de.

Det där med drag och blåst har jag alltid undrat över för härväxer de ju ute och som du vet så hette ju kusten
Costa de Viento tidigare. Så blåst klara de tydligen. Tror det är värre med kalla vindar från öppna fönster och torr luft över element.

Hutlöst pris... Betalade ca 3-4 eur för min i samma storlek. Den såg lite hängig ut när den kom hem men den har repat sig och ser helt ok ut nu.

Geddfish ♥ sa...

Jodå, jag såg allt Carita på frimärket. Väntade bara på att någon mer skulle se det. Trodde mycket riktigt det var du! Jag har också ett sånt där frimärke med mig själv på ;)

nalta norrland sa...

Härligt med en skål fylld av julkulor :)
Jag hoppas Yvonne nu har bättre i sitt knä.
Snögubben ser glad ut så han gillar nog utsikten över gården och boule-gänget :)

LillaSyster sa...

Julstädat i arkivet då. Den där stjärnan skulle jag reklamera på stört-nu har du något att göra imorgon.

Paula sa...

Snögubben kommer jag ihåg, med de häftiga armarna, mer som tentakler! Och julstjärnan ta bara bort de torra bladen o ge lite kärlek och vatten så repar den sig!

Klimakteriehäxan sa...

Men så tråkigt med din fina blomma - den fick väl inte en massa kalluft på sig på hemvägen, det tål den här sorten inte?! Jag har en likadan W-udde-skål, snyggt med kulorna!

KajsaLisa sa...

Smart, lägger man kulorna i en kruka istället så barrar det inte. Snögubben var jättekul.

Susjos sa...

Fint med Yvonnes kulor i den fina waldemarsuddes-krukan, jag har två små såna krukor, en fick jag när jag slutade på KS, men sen kom jag tillbaka efter att ha gästspelat på mördavården i ett år!

Sån stor fin julstjärna, hoppas den repar sig!

Äventyret framtiden sa...

Här fick jag en glad tisdagsmorgon av ditt inlägg med kulskålen och snögubben. Hoppas att din julstjärna repar sig även om den säkert tappar några blad längst ner. Den har säkert fått kallt någonstans på vägen, känsliga som de är. Det kanske blir en fin toppstjärna av den i alla fall.
Glad tisdag BP!

Anki sa...

Gillar din vaktande snögubbe! Bra att han håller koll där!
Godisskålen hos Yvonne ser härlig ut - riktigt ögongodis! Hoppas hennes knä är bättre nu!
Julstjärnan är fin, men de kan vara lite kinkiga :)
Ha en bra tisdag!

Ama de casa sa...

Trist med julstjärnan... Undrar om man kan reklamera en sån? Borde ju hålla bättre.
Snögubben är väldigt fin och väldigt hållbar också. Gillar även godisskålen :-)

Gunnel sa...

Så där hade nog julstjärnan sett ut hos mig med. Jag tycker det är en svår blomma att tillfredsställa. Snögubben gillar jag. En skål med julkulor blir det här med ibland för när jag klätt granen brukar det alltid vara nåt pynt som inte fått plats och det känns trist att bara lägga tillbaks det i lådan.

malena sa...

Julstjärnor har aldrig gillat mig heller. Har amaryllis och hyacinter istället. Fint med kulorna. Hälsa Yvonne!

Bra tips med koriander och persilja i quesadillan, Erik gillar inte gröna saker i sin, men jag har gärna det i min.

Guldkryckan sa...

Julstjärnan där verkade ju lite ledsen men men lite vatten kanske den rycker upp sig. ;)
Får väl se om vi köper någon i år men känner jag min fru rätt så hittar nog minst två hem till oss.

Ja det är ju ruggigt vad gamla papper man samlar på sig med åren, sorterar ju in alla dokument där de ska vara vanligtvis men jag har två lådor med gamla kvitton och dokument av olika slag som ska "strimlas" innan det kastas, men vår "strimlare" gick sönder i våras...en ny är "önskad" i julklapp ;)

Ha det bäst Bp.

Herr Nilssons Fru sa...

Tack för din omtanke <3
De var en glad måndag ja, snögubben gillar jag, jag gillar att göra snögubbar också, men jag ser helst att jag slipper snö. Knäppt men sant.
Så tråkigt med julstjärnan, gå tillbaka med den. Tror inte att de beror på att den inte trivs utan att den inte är okey och då ska den bytas ut. Inget blomsteraffären kan förutse men de brukar byta ut dem.
Kramiz

Christian sa...

Vilken kul idé med kulorna i en godisskål!
Sen blir jag ju lite avundsjuk igen....den där snögubben upptäckte vi för sent, finns inte att få tag i längre, den är ju bara för häftig!!

Annika sa...

Tycker det är jättesnyggt när man lägger julprydnader i en skål sådär!!
SÅ fint!!
Snögubben, gillar!!
Ja, jag tycker julstjärnor är knepiga. De gillar verkligen inte att stå i värme, eller luftdrag (här kommer värmen från ventiler i golvet. Air pump, du vet) och där kan de inte stå.
Har flyttat mina två till säkrare plan- Får se hur det går. har en liten minijulstjärna mitt på ett bord, och den trivs. SO far so good ...

Susanne sa...

Jag har en liknade snögubbe och han står på altanen och vaktar.

Carita Liljendahl sa...

Det var en ganska dyr julstjärna säger jag som sällan kollar priser... och att den slokade så fort :-(

Men godisskålen och glitter & glamour blir man glad för och snögubben är jätterolig!