torsdag 12 november 2020

Tråktorsdag utan havregrynsgröt

Jo, idag var det faktiskt en riktig tråktorsdag. Jag menar det var grått, grått, grått, men inte en enda regndroppe och 7,5 plusgrader på det. Så det är aningen svårt att klaga med tanke på att vi faktiskt skriver den 12 november. Så jag låter bli - att gnälla alltså;-)

Havegrynsgröt är något som...
... jag inte äter. Har mycket svårt för mat som växer i munnen, som känns som tapetklister mellan tänderna och som dessutom ser så lika tråkig ut som gröt.

Bilderna...
... jag lägger upp har absolut någonting med inlägget att göra.

Ljusslingor som inte är påslagna ser tråkiga ut under dagtid (bild till vänster). Betydligt roligare att titta på när de lyser när det är mörkt (bild till höger). Å kolla grannens pelargoner som "are still going strong".Varför den högra bilden är nästan lika ljus som den vänstra förstår jag inte, för det var nämligen nästan mörkt när jag fotade. Men ni ser skillnaden, eller hur!?

Inte illa, en Tesla som taxi med en rolig regskylt. Ägaren kan knappast vara fattig. Men kolla hur vårdslöst han parkerar sin dyrgrip som löst går på 650 000 kronor.

Den nya ljus- och ljudinstallationen på Döda torget vid Täby Centrum utrustades med "glittergardiner" idag. Om ni tittar noga i första bilden ser ni en svartklädd tjej som faktiskt dansade genom portarna. I andra bilden ser ni killen som sätter upp gardinerna. 
Kunde inte låta bli att sluta inlägget med nåt färgglatt när allt var så grått idag:-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

Orsakullan håller i "November 30 dagar".

18 kommentarer:

Ditte sa...

Nej, då! Inte en tråkigt dag idag heller- Har varit ute på en runda, 6 km, här hemma på Söder och gick uppe på Åsöberget.
Vad gäller havregrynsgröt, annan gröt eller mat som växer i munnen avstår jag till förmån för andra.
Visst är det fint med ljusslingor när de är tänds på sena eftermiddagen. Annars ser de inte för roliga ut. Men visst ser jag skillnad hos dig på balkongbilderna .
Kanske har Teslans ägare fått körkortet "per postorder" och har missat att få plats i rutan.
Tycker verkligen att ljud och ljusinstallationen vid ert "Döda Torg" piggar upp.

Geddfish ♥ sa...

Förr kunde man få körkort på EPA eller i en cornflakeskartong ;)
Nej, en sån usel parkering!
Jag tycker ditt inlägg blev rätt färgrikt. Och så blev min dag också. Hände rätt mycket för att vara panschis.

Micke sa...

Ska väl inte påstå att havregrynsgröt är någon favorit men den funkar i nödfall här.
Men jag öser på socker förstås, är väl därför det funkar. ;)
Jo, grått och trist är det, vi får lysa upp med så mycket färg vi kan.

Ha det bäst Bp.

Micke sa...

Blogspot skulle det ju vara. ✌️

femfemman sa...

Färg behövs verkligen. Trsöan såg riktigt läcker ut...har bara sett svarta teslor. Vore någotcstg ha, en riktig elbil.Har en hybrid, och det är en mäktig känsla att köra den under de stunder som den går på batteri. Sen sägs det ju att batterier är riktiga miljöbovar... Torsdag kan knappast bli tråkig, det är min jobbar dag. Självvald. Men visst är väder och årstid trist och covid-grått.

Emma, Sol som sol? sa...

Är det musik där i portalerna så fattar jag att det är kul att dansa i glittret! Eller musiken kanske man har själv i örat, förstås.

Susjos sa...

Jo, det var en tråktorsdag idag, vad gäller väder och min sömn,haha, en riktigt tråkig följetong!
Du lägger in härliga färgglada bilder från det förut så döda torget där i Täby, snyggt! Snacka om att pigga upp tillvaron lite.
Ljusslingan är verkligen finast när den lyser, här får lamporna på balkongen vara på dygnet runt, det hinner ju knappt bli ljust på dagen ju!
Ha det gott!

LillaSyster sa...

Tack för färgen! Ha en bra fredag och trevlig helg =)

Ama de casa sa...

Havregrynsgröt har jag alltid klassat som hästmat ;-) (Fast det var länge sen jag testade, kanske tycker jag annorlunda idag? Men nej, jag tänker inte testa :-) )

Då måste du ju tycka att det är himla bra att det blir mörkt så tidigt vid den här tiden på året. Ja, med tanke på alla ljusslingor som kommer upp nu... :-D

Ha en fin inledning på helgen!

Hanneles bokparadis sa...

Fina lysande neonfärger, äter gärna havregrynsgröt med färska jordgubbar och annan frukt, både nyttigt och gott.

tant Hannele sa...

den där parkeringen är ju nästan ok, värre med dem som tar 1½ plats när det fattas plats...

Eva sa...

Tack för ännu en underhållande rapport från balkongen i Täby. Sällar mig också till havregrynsgröthatarna. Färgglada portar. Men ack ack ack vilken parkering!

Annika sa...

Gröt i alla former går fetbort för mig. Klarar det INTE.
Har aldrig kunnat äta det.
SÅ där är vi verkligen överens.

KAN tro att ju närmare jul du kommer hos dig kommer balkonger att smyckas med ljusslingor. SÅ fint!! Måste vara underbart att titta ut på kvällen.

De där portarna ... visserligen färglada men inte min grej :-D

Ha en riktigt fin helg!!

Klimakteriehäxan sa...

Behövs lite extra färg när dagarna är så grå som nu.

Paula sa...

Tack för färgklickarna, de behövdes verkligen! Vi har inget liknande, tyvärr! De mest färgglada är en del småfåglar ....
Och du, jag älskar gröt!

KajsaLisa sa...

Håller med dig om gröten, bilderna på din TråkTorsdag blev ju gladare och gladare ju längre ned man scrollade. Du kan nog snart döpa om Döda Torget. Häftiga färger.
Jag har troligtvis haft en tidig släng av vinterkräksjuka, i veckan så bloggandet har legat nere, men nu är jag på banan igen. Skall kolla Susjos inlägg.

Christian sa...

Det här var allt annat än tråkigt, husbilderna är som vanligt fantastiska ¨å de sista glitterfotona påminner ju om mello!

byblixtra sa...

Åh, så läckert med ljud- och ljusinstallationen.
Håller med dig om att ljusslingor gör sig bäst när de är tända.
Teslan hade platsat i Skyltsöndag. ;-)