torsdag 26 november 2020

Tråktorsdag

Visst var det tråkigt att Diego Maradona avled igår bara 60 år gammal. Trots hans drog- och alkoholproblem efter och delvis under karriären var han en gudabenådad fotbollsspelare. Jag menar vem minns inte fotbolls-VM i Mexiko 1986 där hans ”Guds hand” följdes av ett ”slalomåk” genom fem spelare i det engelska försvaret till slutställningen 2-1 till Argentina som sedan vann hela VM. Maradonas andra mål mot England är en av de läckraste bedrifter i fotbollshistorien enligt mig.

Känsliga läsare varnas!

Ett opererat knä


I måndags opererade bästisen Yvonne sitt knä för andra gången på tio år. Under narkos rensades knäet från brosk och annat ”snuskigt”. Efter operationen fick Yvonne skjuts hem av sin man. Under färden lyckades hon blöda ned sina nya skor, byxorna och passagerardelen av bilen. Väl hemma kunde hennes man utan problem följa hennes blodspår hela vägen till sovrummet, där han virade en handduk runt knäet för att hon inte skulle söla ned sängen också.

Och det blöder fortfarande
När det fortfarande inte slutat blöda igår ringde Yvonne till sjukhuset. Hon fick komma in efter ett par timmar och plåstrades om på nytt. Det hjälpte föga, för som ni ser blöder det fortfarande. Bilden är pinfärsk, tagen klockan 16:15 idag. Bara för er! Å visst är det ett perfekt bidrag till Tråktorsdag och så himla tråkigt för stackars Yvonne. Men tack tjejen för att du inte behövde alltför mycket övertalning för att fota knäet till Tråktorsdag:-)

Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

18 kommentarer:

Ditte sa...

Ja, Maradona var ju en ikon på många sätt. Men has liv kom ju att bli ganska trassligt och media tog med fokus på det än på den fotbollsspelare han en gång var. Undra hur många av de som nu sörjer fanns där för honom när det var illa. Å andra sidan var ju det inte heller så lätt-

Oj,stackars Yvonne! Så trist att blödningen tilltog och blev så intensiv. Bra att hon kom tillbaka till sjukhuset så de kan ha koll. Verkligen tråkigt så visst är det ett synnerligen minnesvärt bidrag till Tråktorsdag.
Hoppas Yvonne snart ska må bättre.

Anki sa...

Ja, det var tråkigt med Maradona, men han har levt ett hårt liv ...
Aj då! Stackars Yvonne ... det ser inte alls skönt ut det där! Hoppas det snabbt blir bättre!

LillaSyster sa...

Mycket tråk hos dig idag. Hoppas att Yvonne får bukt med blödningen.

Gunnel sa...

Det var verkligen en tråktorsdag för din vännina. Blev hon inte sydd? Konstigt annars att det blödde så mycket.

Geddfish ♥ sa...

Flera tråkiga saker denna dag. Eller ja, Diego Maradona dog igår men en hjälte gick i graven. Tänker extra på namnet, då Sarahs hund heter Diego också och var livshotande sjuk nyligen.
Din väns operationssår såg lite läskigt ut, men hoppas det läker fint nu. Jag ville ju bli sjuksköterska när jag var liten, så jag har inte ont av sådana bilder, är rätt garvad vid det här laget ändå.

nalta norrland sa...

Maradona känner väl alla till...
Din kompis knä ser läskigt ut, jag hoppas det inte längre blöder.

femfemman sa...

Aj, det var inte bra. Borde få hjälp på sjukhuset tills blödningen avtar helt. Högläge borde och för sig hjälpa.
Har ingen relation till Maradona...har ju mest hört en massa mer eller mindre elaka rykten om honom.
Hoppas din väninna knä kryar på sig.

Paula sa...

Men fy stackars tjej som håller på o förblöder! Hon äter inte blodförtunnande som förorsakar blödningen? Annars är det ju rätt ofattbart, har dom inte nål och tråd eller tejp på lasarettet? Fy så trist, hoppas det blir ett betydligt bättre resultat på själva operationen.
Maradona gick ett tråkigt öde till mötes.

Emma, Sol som sol? sa...

Men hu, att det inte slutar blöda! Hoppas att det fixar sig utan mer problem för henne. Och hennes man ...

Susjos sa...

Ja, vem känner inte till Maradona, har förstått att han var en enastående fotbollsspelare, född i slummen. De visade ju det häftiga målet han gjorde på TV igår som jag tror du skrev om. Jämngamla var vi visst, han fyllde också år i oktober, precis som jag och Ama, men den sista oktober googlar jag fram, så han var lite yngre än mej och Ama. Säger som Paula, han gick ett tråkigt öde till mötes.
Hoppas att Yvonnes knä blir bättre nu, och att blödningen stillat sig!

KajsaLisa sa...

Usch här sitter man och torsdagsgnäller som vanligt, men din kompis har ju riktiga problem.

Ama de casa sa...

Jag blev förvånad att vi var jämngamla, trodde han var mycket äldre (eller åtminstone några år äldre). Tragiskt att han gått bort allaredan.

Aj, aj, aj. Ser både läbbigt och ont ut det där knäet. Hoppas det har slutat blöda nu och att det sen läker precis som det ska så det blir bra igen.

Susanne sa...

Stackars Yvonne <3

Klimakteriehäxan sa...

Maradonas livsbana blev fantastisk - född i slummen, på lit de parade i presidentpalatset Casa Rosada! Och Napoli ger sin hemmaarena hans namn, till minnet av honom. Hoppas det fanns lite pengar kvar för barnen att ärva ... Fotbollsvärlden glömmer honom definitivt aldrig.

Klimakteriehäxan sa...

PS min sympati till Yvonne och hennes knä, ser inte kul ut!

Guldkryckan sa...

Det där var inte vackert, hoppas allt blir bra med det knät.
Undrar så varför hon skickades hem så fort...hujeda mej.

Maradona ja, ett fenomen det där, han var ju duktig på sin tid, synd att hans liv tog den inriktningen efteråt...må han vila i frid nu.

Ha det fint Bp.

Carita Liljendahl sa...

Men usch och fy... så där ska det ju inte vara efter en operation!
Jag är inte känslig för bilden, men lider med Yvonne och undrar hur det kan gå till så där.

Ja, Maradona blev inte gammal.

Åke sa...

Jäkla tråktorsdag... Yvonnes knä... oj vad det känns in i märgen... kan knappt läsa. Fotbollsspelaren ja, så tråkigt.