lördag 7 november 2020

Bokmärke och några svar

Tusen tack Anki för detta vackra bokmärke som du fotade:-)

Dags för sista bokmärket jag fick av Anki för ett antal veckor sedan. Men det är ingen fara. Från och med nästa lördag är det LillaSysters bokmärkesdonationer som tar över här på bloggen. Fantastiskt eller hur:-) Dessutom kan jag berätta att några inköp under veckan har resulterat i två egna (fejkade) bokmärken också. Så temat lär leva vidare ett tag till, vilket jag tycker är himla roligt.

 

Nu till Orsakullans frågor.

Covid-19
Hon undrar om den senaste tidens ökade antal Covid-19 fall har påverkat mig. Nej, det kan jag inte påstå. Ärligt talat var jag nog mest påverkat i våras, men nu har jag anpassat mig.  Lider inte av rekommendationerna och följer råden. Den enda rekommendationen jag inte följt är att avstå besök i köpcentra. Där går gränsen. Täby Centrum är så stort och "luftigt" att det är lätt att hålla avstånd. Det är jag själv som får sköta den saken, för det är ingen som gör det åt mig.

Gummistövlar
Varje år vid den här tidpunkten funderar jag på att skaffa gummistövlar. Och varje år kommer jag fram till samma slutsats som året innan nämligen att inte köpa några. Jag behöver liksom inga gummistövlar. Är sällan ute när det regnar, och om jag är det söker jag mig snabbt till torra marker;-)


Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat.

Med lite tur hittar ni bokmärken också hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.


Det är Orsakullan som håller i ”November 30 dagar”.

16 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Vilken enorm tur du har som får dig bokmärken tillskickat! Gulligt.
Fina också.
Jag har också svarat på några frågor, gör det pö om på.
Vad gäller gummistövlar så har jag de som jag har sen länge. De korta har jag faktiskt haft användning för då jag varit tvungen att gå en bra bit för att komma till en bilskjuts (alla kör inte fram). Annars kunde jag ju hoppa i vattenpölarna... också ett sätt att roa sig.

femfemman sa...

Gillar egentligen att gå utearbetsklädd, vilket innebär gummistövlar på. Men inget att ha på promenad, inte ens i regn...har inte hittat några riktigtvfotvänliga gummistövlar.
Jo, nya covidspridningen har påverkat mig. Kollegan blev hemsökt av viruset och hon vet inte när det sökte upp henne. Antagligen i någon affär. Handtag? Kortterminal? Kommit för nära någon?Nu ser jag fram emot vaccinet som man pratat om på nyheterna.

LillaSyster sa...

Gummistövlar är ingen hit att gå i. Bättre att satsa på goretex skor, funkar bra så länge man inte vadar i de djupare vattenpölarna. Ha en bra kväll!

Ditte sa...

Vackert bokmärke som Anki fotat och fint att LillaSyster har donerat fler.
Vad gäller Covid är det ju som det är och jag tänker i de banor som du skrivit. Vad gäller gummistövlar äger jag inga och mina sargade stortår gillar dem inte. Men kanske får jag leta. För ute är jag ju en hel del även i regn.

Freedomtravel sa...

Jag tycker nog att det känns lite motigare med covid-skiten den här vändan, men vi har börjat komma in i att vara försiktiga igen, ha med handspriten etc. Håller med om att folk inte är jättebra på att hålla avstånd. Jag försöker.

Paula sa...

Härligt bokmärke med tofs, hollywoodfrun skulle jubla!
Jag har också anpassat mig till coronan, förutom bebisarna då som jag ju vill kunna åka tåg för att besöka...men inte riktigt törs. Jag tycker det är rätt enkelt att leva på landsbygden där det är så mycket luft överallt, men kanske också något långtråkigt.
Jag köpte ju regnjacka i höst o den är jag så glad över. Men inte ens jag använder stövlar ofta, om det regnar går jag på asfalterade vägar. Jag får bara ont i fötterna av gummistövlar.
Nu blir allt Så mycket bättre! Jag på tv alltså! Gokväll!

Hanneles bokparadis sa...

riktigt snyggt bokmärke, mina börjar sina...

Emma, Sol som sol? sa...

Fint bokmärke. För dig borde det kanske passa bättre med låga gummistövlar, stövletter. Du är ju inte inte ute i ladugården eller gräver om landet direkt. Eller så får du hålla dig hemma, sluta hoppa i vattenpölarna.

Anki sa...

Jag fortsätter kika efter bokmärken och hittar jag några så lär du få veta det! :)
För mig är ett par korta, vida gummistövlar oumbärliga under höst, vinter och vår. Lätta att hoppa i och ur, men för promenad blir det goretexskor - har ett par nya, som nog är de skönaste jag haft :)

Tove Olberg sa...

Tjusigt bokmärke; fint att få påfyll. :-)
Gummistövlar finns inte nu, de sista utslitna fick gå sin egen väg vid sista flytten! Köpa nya??

Ama de casa sa...

Du har verkligen bokmärkestemat säkrat :-D

Den restriktion som påverkat mig mest är uppmaningen att undvika onödiga resor. Sen är det jobbigt med munskyddet också. Men, men. Jag gör som dom säger.

Gummistövlarna blev kvar i Sverige när vi flyttade hit 2006. Några nya har jag inte införskaffat utan löser det hela på samma sätt som du. Går inte ut när det regnar ifall jag inte absolut måste :-)

Guldkryckan sa...

Jo, i våras blev det ju en rejäl chock egentligen med alla restriktioner, vad i hela friden skulle man tro och hur skulle man agera?
Men man vande sig och denna "vändan" är väl egentligen bara en fortsättning.
Är väl bara att hänga på och tänka sig för så gott det nu går.

Ha en underbar söndag BP.

PS: Länge leve Biden.

Klimakteriehäxan sa...

Kör exakt samma resonemang som du om gummistövlar. Har aldrig gillat såna.

byblixtra sa...

Snyggt bokmärke!
Kul att temat lever vidare via donationer. :-)

Så häftigt att du var i USA 1994 och såg svenska fotbollslandslaget vinna brons. Vi såg det på tv när det sändes och klev alltså upp tidig morgon för att se matchen.

tanthuset.blogg.se sa...

Så himla roligt med vännerna som bistår dig med bokmärken, det gläder många av oss att du kan fortsätta med temat :) Kram på dig, hoppas du kan njuta av sol idag!

Gunnel sa...

Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat ana att det fanns så många olika bokmärken. Kul tema! Kram